Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Jak funguje šifrování WiFi?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní Jak funguje šifrování WiFi?

Chápu, že když zadám WPA-PSK, každý, kdo se chce připojit, zadá sítové heslo. Ale když zadám jen WPA, tak se na mně připojí kdokoliv, kdo taky zadá WPA a je nutná filtrace například MAC nebo IP? Slouží tedy čistě WPA(2) jen k šifrování samotného provozu a bez dodatečných pravidel se tedy kdokoliv připojí jen s výhodou, že komunikace je šifrována?
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní Re: Jak funguje šifrování WiFi?

WPA(2)-PSK je s Pre-shared klíčem, jako síťové heslo
    WPA(2) jako taková je autorizace přes Radius server, ale to se v domácím prostředí zas tak běžně nevyskytuje
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Senior Member mince
    Vliv
    299

Jasně, takže jsem to chápal dobře, že jakákoliv domácí sít je vždy PSK. A jak to potom je s prolomením? Názory na netu se diametrálně liší. Pochopil jsem z nich, že rozlousknout WPA2 není na 5 min spuštění programu. Ale jak je na tom WPA? Je jednoduché ho zjistit, nebo je použití silného hesla(malé,velké, číslice) dostatečnou ochranou?

WPA, natož WPA2 se crackuje údajně mnohem déle, ale nějak moc hluboko do toho nevidim, musel bych pohledat na netu.... použití WPA2-PSK, silného a dlouhého hesla by v kombinaci s MAC-adress control a vypnutym DHCP (a samozřejmě změněnym loginem na router ) mělo jako zabezpečení domácí WLAN stačit (aspoň já to tak mám )
    "Internet je místo, kde většina žen jsou ve skutečnosti chlapi, chlapi jsou chlapi a většina dětí jsou agenti FBI." | "Kdo chce kam, pomozme mu tam." | "Neexistují velké problémy, ale malá kladiva."

Senior Member mince
    Vliv
    299

Ptám se proto, protoče pořád častěji domácí sít instaluju, a u tolika lidí nelze vysvětlit, že když příjde bratranec s notebookem, musí se konfigurovat router. Chce přijít a s heslem se připojit. Proto počítám s DHCP a bez další filtrace a zajímá mne, jak moc je v tom případě sít bezpečná v kombinaci pouze se silným heslem(často používám 14 místné heslo s malým velkým písmem a dvěma číslicemi)

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    286

No bezpecna je do te chvile, nez nekomu prozradis to pre-shared heslo...coz musis komukoli, kdo se chce pripojit
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Junior Member Avatar uživatele beavel
    Věk
    38
    Vliv
    263

mrkni http://wiki.airdump.cz/WEP http://wiki.airdump.cz/WPA
    portal se tomu hodne venuje
    DUHAduhaDUHAduhaDUHAduhaDUHAduhaDUHA
    duhaDUHAduhaDUHAduhaDUHAduhaDUHAduha
    D
    UHAduhaDUHAduhaDUHAduhaDUHAduhaDUHA

"I když je ochrana sítě pomocí WPA-PSK silnějši jako WEP není pro zkušeného pentestera problém ochranu prolomit. Na webu Church of WiFi jsou k dispozici WPA-PSK hash tables (rainbow table) o velikosti zhruba 172 000 hesel které náleží k 1000 SSID"

to je hodne vtipne, jasne ze neni tezke prolomit WPA, kdyz pouziju jednoduche heslo 172tis hesel je dost male cislo, kdyz pouziju 63 znakove nahodne heslo, tak jsou v haji

Navic neverim tomu, ze kdokoli bez znalosti potrebneho sifrovaciho klice donuti meho klienta, aby se odpojil od APcka, kdyz VESKERA komunikace mezi nim a AP je sifrovana, tedy by musel byt i pripadny pozadavek na novou autentifikaci. Tomu webu vubec neverim, vypada hodne neduveryhodne.
    Naposledy upravil Petrik; 19.05.2008 v 11:10.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Věk
    38
    Vliv
    263

Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
    "I když je ochrana sítě pomocí WPA-PSK silnějši jako WEP není pro zkušeného pentestera problém ochranu prolomit. Na webu Church of WiFi jsou k dispozici WPA-PSK hash tables (rainbow table) o velikosti zhruba 172 000 hesel které náleží k 1000 SSID"
    Tomu webu vubec neverim, vypada hodne neduveryhodne.
    provedeni iteto "galerie" velice presne vypovida o technickych dovednostech komunity http://www.churchofwifi.org/slidesho...GID=48&PID=100
    nemyslel jsem church ale airdump.net

Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
    to je hodne vtipne, jasne ze neni tezke prolomit WPA, kdyz pouziju jednoduche heslo 172tis hesel je dost male cislo, kdyz pouziju 63 znakove nahodne heslo, tak jsou v haji
    tak, tak.
    Naposledy upravil beavel; 19.05.2008 v 14:26.

WPA se afaik prolomit da, pokud se nemeni klic a na siti je dostatecne velky provoz - je potreba daleko vic zachycenejch packetu nez u wepu
    Loading signature [ FAILED ]

Věk
    38
    Vliv
    263

Citace Původně odeslal admix Zobrazit příspěvek
    WPA se afaik prolomit da, pokud se nemeni klic a na siti je dostatecne velky provoz - je potreba daleko vic zachycenejch packetu nez u wepu
    to by bylo hrozny kvantum.
    Naposledy upravil beavel; 06.06.2008 v 15:06.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Konflig wifi karet?! :(
    Založil Lisak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 19.05.2007, 18:36
  2. Problem s instalaci ovladace pro Wifi intel 2915abg
    Založil tiktak v sekci fóra Síťové komponenty
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 25.01.2006, 19:26
  3. Wifi muze signal z wifi odpalit,poskodti jine zarizeni?
    Založil Dragoun v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.06.2005, 18:20
  4. Wifi -dotaz laika
    Založil Vladimír Mahr v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 14:52
  5. U wifi sítě mi funguje jen upload od klientu!!help
    Založil Dejv v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 23.06.2004, 21:00

Pravidla přispívání