Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Hyundai 24" W241D - minirecenze

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Hyundai 24" W241D - minirecenze

Včera mi dorazil Hyundai W241D, a protože vím jak těžko se o monitorech téhle kategorie shánějí informace, zkusím sem vypsat svoje dojmy a hodnocení monitoru.

Design: Subjektivně je monitor hezčí než na fotkách, které mají eshopy. Dost jsem se bál lesklého rámu, ale pokud nejde osvětlení z nějakýho obzvlášť blbýho směru, tak to nijak neruší. Polohování je v pořádku, pouze při svislém posuvu dolů jde trochu těžko. Co se však nepovedlo je ovládání, sice si člověk po chvilce na ty dotykový tlačítka zvykne, ale radši bych tam viděl normální cvakací tlačítka.

Statický obraz: Vzhledem k tomu, že přímé porovnání mám teď pouze s TN panelama, tak nelze hodnotit obraz jinak než jako parádní, dokonce jsem zatím neviděl ani jeden vadnej bod (ani subpixel). Má to solidní kontrast a pěkné podání velmi tmavých i velmi světlých tónů. Homogenitu podsvícení jsem nijak zvlášť nezkoumal, ale na první pohled žádné nesrovnalosti nevidím. Barvy jsou pěkné (ještě aby nebyly oproti TN), pozorovací úhly téměř jako CRT. Jediný problém je u fialové barvy, která je fialová pouze při přímém pohledu a už u okrajů monitoru jde do růžovo-červena (naštěstí fialovou nemám rád a moc fialovejch věcí nezobrazuju).

Pohyblivý obraz: Tenhle monitor jsem si pořizoval hlavně na filmy a udělal jsem dobře. Zatím jsem stihl zkouknout jednu Stargate v 1080p a je to prostě paráda! Obraz nádhernej a pokud človek trochu stáhne jas, tak lze monitor použít i po tmě a černá je černá a barvy živé. Hry jsem zatím moc nezkoušel, jenom chvilku Open Arenu (remake Q3A), která je hodně rychlá, a obraz v pohodě. Chyby jsem nehledal, ale žádná mě neupoutala. Co se týče inputlagu, tak ten tam je (to se čekalo), ale subjektivně není rušivej. Pokud bych to měl nějak popsat, tak krysa není "na gumě", ale je taková "vláčnější" než na TNku, vnímám to pouze pokud se na to soustředím, běžně ne.

Monitor připojuju k notebooku s Radeonem HD 2400XT přes DVI. Dál už mě nic nenapadá, chcete-li vědět něco dalšího, nebojte se zeptat a já, pokud to bude v mých silách, odpovím.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: Hyundai 24" W241D - minirecenze

Doplnění po týdnu používání: Wow efekt už vyprchal, chyby se stihly projevit, takže je čas upřesnit co jsem napsal. Už jsem našel nehomogenitu podsvícení, v rozích je silnější, celkově ale pořád podsvícení hodnotím jako výborné. Bohužel se mi objevil jeden vadný subpixel, modrý co svítí i když nemá, ale není blízku středu, takže na něj kašlu. Co je ale horší problém, všiml jsem si že to dělá stíny, stené jaké se řeší v http://4um.overclocking.cz/showthrea...=67324&page=16 , zkusil jsem to nafotit ale jen kompaktem:

(ClearTypem to není, to jsem zkoušel)
    Teď nevím jestli ho vracet nebo si ho nechat, když si jen nechám vyměnit kus, tak dost pravděpodobně to bude to stejný a jinej model nevím jakej bych vybíral. Tohleto má solidní odezvu(na to že je to non-TN 24") a dobře vypadající interpolaci, filmy a hry jsou na tom fakt nádherný.

EDIT: Pátral jsem a zjistil jsem "rozmazanost" není vada panelu jako takového, ale je to způsobeno nastavením elektroniky. Problémem trpí pouze kusy s firmwarem 3.60 (to mám já) a starším, v distribuci už je prý várka s 3.70, kde je vše naprosto ostré.

Vzhledem k tomu, že monitor si člověk asi sám neflashne (nebo snad jo?), tak to budu muset vyřešit nějak jinak, zjistil sem totiž že z tý neostrosti mě při delší práci s textem začíná bolet hlava.
    Naposledy upravil Peca-on-line; 19.05.2008 v 11:04.

Mám zatím jednu otázku. Jak jsou kvalitní reproduktory?
    Dále bych tu uvedl odkaz na stránky, kde se dají porovnat 2 monitory, včetně tohoto:
    http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6
    a tady je přímý odkazy na tento monitor s druhým konkurentem.
    http://www.digitalversus.com/duels.p...1&p2=1562&ph=1
    Tady je ještě odkaz na recenzi v angličtině:
    http://www.bit-tech.net/hardware/200...reen_monitor/1
    AMD Athlon 64 3000+@10x240MHz, ASUS K8N, 3x512MB DDR 400MHz, ASUS N7600GS 256 MB, WD 3200AAKS 320GB 7200 ot/s, AOPEN CDRW 40x24x10, DVD Toshiba M-1712, Leadtek WinFast TV 2000XP expert, LCD 18\" AOC LM800

Věk
    38
    Vliv
    312

To jsem zatím nezkoušel, protože notebook mi nějak nechce zvuk digitálem posílat a já teď nemám čas to řešit. Pokud si vzpomenu, tak to zkusím večer alespoň přes analog.

EDIT: Tak jsem právě zkusil zvuk a FUJ to je hnus velebnosti, chrchláčky v ntb co mají průměr max. 2cm jsou proti tomu téměř hifi soustava. Nevydržel jsem ani doposlouchat písničku, doporučuju brát to tak, že ten monitor prostě repro nemá.
    Naposledy upravil Peca-on-line; 25.04.2008 v 00:19.

Od reproduktorů v tomto monitoru jsem toho moc neočekával, protože mám v práci Fujitsu Siemens ScenicView A24W-3A, který má také reproduktory do zadu, ale jen 2x2W a zvuk je horší než přes sluchátka.
    AMD Athlon 64 3000+@10x240MHz, ASUS K8N, 3x512MB DDR 400MHz, ASUS N7600GS 256 MB, WD 3200AAKS 320GB 7200 ot/s, AOPEN CDRW 40x24x10, DVD Toshiba M-1712, Leadtek WinFast TV 2000XP expert, LCD 18\" AOC LM800

Věk
    38
    Vliv
    312

Tak opět menší update. Zjistil jsem, že monitor trpí docela výrazným inverse-ghostingem (fw 3.60), což ale člověk při běžný práci nevnímá, proto jsem si toho taky všiml až teď (je možný že teď když o tom vím to uvidím častějc).

Jinak rozmazanost jsem reklamoval, shodli jsme se s technikama v alfacompu, že to rozmazání není v pořádku, ale monitor se ze servisu vrátil s poznámkou "závada se neprojevila".

V pátek jsem zkusil napsat přímo do servisu, že chci novější fw, jestli to jde. Dnes přišla odpověď, že není problém, ať jim monitor pošlu a fw 3.70 mi tam nahrajou, tak uvidíme jak to nakonec dopadne, držte mi palce.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Hyundai ImageQuest
    Založil Aradan v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 23.12.2007, 18:08
  2. lepsi varianta nez 24" Hyundai W241D
    Založil melandr v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 07.12.2007, 09:18
  3. ACER 17" AL1715ms verzus Hyundai L70N-12
    Založil DarkArt v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 15