Výsledky 1 až 25 z 92

Téma: MacOS X na PC - ako na to?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní MacOS X na PC - ako na to?

Sevas

Skúsil som už všetky hlavné OS, tak by som rád skúsil aj MacOS X. Preštudoval som si pár návodov, stiahol pár ISO obrazov a napálil, ale zakaždým sa mi po nabootovaní zobrazilo len logo s jablkom a potom sa to akoby zastavilo. Teda neviem či mám nepodporovaný hardvér alebo čo, ale rád by som to nainštaloval. Skúšal som verziu Tiger, ktorá bola určená na PC, medzitým vyšiel aj Leopard, ale myslím že ten ešte nebude dosť odladený.

Ak má niekto skúsenosť že sa mu to podarilo nainštalovať, rád by som si vypočul nejaké odporúčania alebo rady. (P.S.: čítal som že MacOS potrebuje celý disk pre seba a nedá sa nainštalovať na jednu partíciu, je to pravda? môže to byť ten problém? nemal som totiž celý disk voľný)

edit: a ešte sorry ak sa to tu x-krát riešilo, nechodím sem posledný rok moc často. dik
    Naposledy upravil Wizzard; 13.02.2008 v 09:57.
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Standardní Re: MacOS X na PC - ako na to?

Resilo se to tu opravdu x-krat, to ze sem nechodis, snad neznamena, ze nemuzes pouzit "Hledat"

Resilo se to, a doresilo se to tak, ze MacOS X na HW jinem nez original Apple je vicemene warez. Tudiz se obavam, ze tady to stejne nevyresis.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

To že je to vlastne warez, ma popravde ani veľmi nenapadlo, ale uznávam že máš pravdu. Z tohto dôvodu som zrejme ani nič nenašiel pomocou "Hledat", pravdepodobne to všetko bolo zmazané.

Member
    Věk
    41
    Vliv
    280

Podle tohoto navodu jsem nainstaloval Leoparda (10.5.1) pomerne bezproblemu, dulezite je hlavne to patchnute instalacni dvdcko.

Na me desce (asus p5k3e) nejel zvuk, wifi, spatne fungovala sitovka a grafika, nicmene po prozkoumani fora hackint0sh se mi podarilo az na wifi vsechno rozjet.

Co se tyce disku - cely disk potreba neni, staci samostatna partition, ale pri instalaci MacOS samozrejme prepise bootloader tim svym - tj. pokud mas na stejnem disku i windows, tak se do nich (bez opravy mbr) nedostanes...

Ps: ale stejne pokud se ti MacOS zalibi tak je asi lepsi prejit primo na mac hardware, zaprve kvuli podpore a updatum, ale taky kvuli drobnym problemum - napr. na beznem pc nefunguje sleep/hibernace, spatne funguji bezdratove veci atd..

Ps2: pokud bys mel na kompu samolepku Apple a vlastnil bys legalni licenci MacOS X Leopard, tak by to pravdepodobne ani nelegalni nebylo - v licencni smlouve je uvedeno ze se MacOS muze instalovat na 'Apple labeled computers'
    FUN: Core i5-2500K, CM Hyper 212+,ASUS P8Z68-V PRO, CORSAIR 8GB DD3 1333MHz, ASUS ENGTX560 Ti DCII 1GB, Samsung F1 1TB, 2x2TB WD RAID 1, WD MyBook Premium ES 500GB, Samsung SH-S183L, Seasonic S12 430W, Fractal Define R2 & HP LP2475w, Logitech Z-5400, Logitech Cordless Desktop MX5500 Revolution
    WORK1:Lenovo T61 - C2D T9300, 2x2GB DDR2 533 MHz, 80GB Intel X25-M, quadro nvs 140M 128MB, DVD+-RW DL, 15.4'' WSXGA+, TPM + FPR, Win7 Pro
    WORK2:MacBook Pro - Core i7 2720QM 2.2 GHz, 8GB DDR3, 180GB OCZ Vertex2, Radeon 6750M 1GB, 15.4'' WSXGA+ glossy, Mac OS X Lion

Wink Re: MacOS X na PC - ako na to?

Dik za cenné info. Medzitým som našiel Mac OS X 10.4.6 x86 Install DVD (JaS), ktoré zaručene funguje.

PS: Zabudol som spomenúť, že vlastním legálnu licenciu MacOS X a tiež mám nálepku Apple na mojom PC, akurát mi tam pôvodná verzia nešla

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Je sumak, zda mas legalni, nebo nelegalni Mac OS X, ne PC hardware je to nelegalni ...
    Takze bacha na to ...

Ale chapu Vase pohnutky, ze nechcete kupovat zajice v Pytli ...

Ja za sebe muzu rict, ze s PC jsem skoncil .... Proste me to nebavi resit, kdyz muzu mit neco s cimz nemusim resit nic ...

To vubec nemluvim o konfortu prace ....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. MacOS X - HSF vs. FAT32
    Založil corolla v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 18.09.2003, 21:54

Pravidla přispívání