Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Jaky Linux pro mě?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Jaky Linux pro mě?

Zdravim, tak jako asi hodně uživatelů bych se chtěl podívat bliáže na linux. Už několikrát sem měl nainstalovaný SuSe, Ubuntu a podobně ale většinou sem nerozchodil ani lan sit abych s epripojil na inet a mohl se nekde zeptat takze sem to vzdal.

Nicmene bych to chtel vyzkouset na svem pc, cetl jsem ze podpora ze strany nVidie se neustale lepsi takze si myslim, ze by byl pravy cas vyzkouset co to umí.

Takze hlavně který linux dokaze vyuzit vykoný pc, a pujdou na nem pustit winhry, existujou emulatory pro prostredi win, spis nez na stalo bych to chtel zkusit pro nove znalosti, zrejme ten vykon ve hrach nebude idealni ale uvidime.

Nebo jeslti zkusit pro zacatek treba Ubuntu z live cd, nebo treba z flashky co myslite?
    Macbook Pro 2011 15" QuadCore = 2.0GHz; APLE Cinema 27" + 5x LED LCD LG 24" power by i-tec adapter

Standardní Re: Jaky Linux pro mě?

Na zacatek urcite nejnovejsi Ubuntu
    Loading signature [ FAILED ]

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    272

Ze zacatku je asi dobry VmWare - nemusis ani opustit win. Jinak co se tyce distribuce tak je to jedno - Mandrake, Suse, Fedora, Debian, *buntu. Rozdily jsou spise kosmeticke - aspon tedy z hlediska zacinajiciho uzivatele.
    Jinak win Hry jsou pod linuxem problem - nativne jich bezi jen par. Vetsi mnozstvi pod wine, ale s tim se musi dost laborovat a neni to nejak zazracne stabilni.

Rozum dik , zkusim pohraju, jeste kouknu este po nejakejch clankach o linuxu, je jich po netu stovky, ruzny rady pro zacatecniky a tak .
    Macbook Pro 2011 15" QuadCore = 2.0GHz; APLE Cinema 27" + 5x LED LCD LG 24" power by i-tec adapter

No ak chces zacat od zaciatku a naozaj sa aj ucit rovno pri instalacii a mas dost casu, skusil by som gentoo, ma velmi dobre install howto a po instalacii budes vediet, z coho sa linux sklada atd... Ale je to fakt narocne na cas(zalezi aj na stroji, vsetko sa kompiluje). Budes potrebovat aspon zakladne znalosti sieti...
    C2D 6750(2660MHz)@(3600MHz pri 1.41V ), 450x8(1.37V-real 1.39V full load),MSI P35 Neo2
    , PQI 2x1GB DDR2 800MHz@900MHz 4-4-4-12,Saphire 3850 256MB, powered by EC 450W

PC2: AMD x2 5000+(250x13), MSI K9N-SLI PLATINUM, 2GB RAM 800@819, MSI GF 8600GT silent

Teda, Gentoo je pro zacatecnika dost spatna volba, ja bych nejdriv zkusil Ubuntu, Mandrivu, Suse nebo Knoppix, nejhur Fedoru. Po pul roce, jestli vydrzis, muzes prejit k Debianu. Jestli ale chces system primarne na hry, existuje jeden supr system, jdou na nem skoro vsechny - jmenuje se to Windows XP, bohuzel je placeny. Linux se na emulaci Windowsich her fakt nehodi.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 02/2005 Jaký MB pro LINUX - socket 478?
    Založil Hrm v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 28.02.2005, 12:47
  2. Notebook P266 96MB - jaký Linux?
    Založil Aldapo v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 28.12.2003, 17:45
  3. nForce ovladače 1.0-0261 pro Linux
    Založil Spajdr v sekci fóra Základní desky
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 15.06.2003, 23:11
  4. Nvidia Linux Display ovladač 1.0-4363