ahoj, vybiram levny notebook pro slecnu. Pouziti bude lehka kancl prace, internet, sledovani filmu. Nic narocnyho.
Zatim jsem vybral tenhle FS
co si o nem myslite?
zamysleno je na nem provozovat Vista Business 2007 Upg
ahoj, vybiram levny notebook pro slecnu. Pouziti bude lehka kancl prace, internet, sledovani filmu. Nic narocnyho.
Zatim jsem vybral tenhle FS
co si o nem myslite?
zamysleno je na nem provozovat Vista Business 2007 Upg
myslim si ze na vistu je to uplne minimum pameti, dost slaby CPU.
ta integrovana grafika je slusna a vistu by zvladat mela. Pokud od toho nebudete cekat zazraky tak by to melo slapat dobre ( pokud to nebude moc casto cestovat tyhle levne notebooky maji mizerne zpracovani a vydrz baterie )
muzu maximalne doporucit cokoli od HP, napr. HP530
desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1
Otázka je, co zbylých 5 procent, 15.4" je pro ženskou dost veliké a hlavně těžké. Na Visty vřele doporučuji vzít jakýkoliv dvoujádrový Intel, skutečně to rozdíl je (ale záleží na požadavcích). U FS předpokládám dva sloty na RAMky, takže budoucí rozšíření by mělo být v pohodě (vhodné ověřit).
S tímhle nesouhlasím. HP530 sice není špatně postavený, ale je oholený na kost, oproti výše navrženému FS to znamená např.:
- starší ořezaná verze chipsetu a slabší vga vs. moderní chipset a poslední int. vga
- jediný slot na paměti (bez podpory d-ch ovšem)
- pouhé 2 (!) USB porty proti 4
- PCMCIA/Cardbus proti ExpressCard
- nemá tv-out
- nemá čtečku karet
- Broadcom b/g vs. Intel b/g/N
- 100 Mbit LAN vs. Gbit LAN
- 4-cell 32Wh/?? mAh aku vs. 6-cell 48Wh/4400mAh
A vzhledem k tomu, že se s tímhle chassis (vč. mobo, atd.) zjevně FS prodává i násobně dražší konfigurace, tak špatné imho taky nebude. HP530 je oholená archiválie, což sice obecně neznamená nic extra špatně, ale poměr value/money je subj. dost špatný (byl i dřív, ale s nástupem takhle agresívně naceněných moderních notesů je rozdíl ještě větší). To FS mi za tyhle peníze připadá vynikající (v ruce jsem ho neměl), jen bych se přimlouval za "plnotučný" procesor.
[PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
[Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)
souhlasim ze 15,4" je velkej a tezkej kram, ale mozna jsem 5% i prestrelil(komp ji bude lezet na koleji, a pokud se bude stehovat tak parkrat za semestr). bohuzel limitem je cena a tim padem se s 13" nebo 12", opravdu mobilnim zarizenim, musime rozloucit
ad ram - jeden slot by mel v FS dle spec. byt volny
ad celeron - opet souhlasim, ale cena je vic nez lakava (a kdyz tak o tom premyslim, tak i pro ni budou vhodnejsi win XP nez visty a tam by celeron mel stacit). vic mi vadi ze celeron neumi speedstep, nez mensi vykon
jeste premyslim jestli nevzit radsi tohle Lenovo, nebo lepsi FS, ktery ma v cene i OS
uz je zde ale znatelnejsi posun v cene
Naposledy upravil pajkus; 15.11.2007 v 15:42.
pořídili jsme HP530 před pár měsícema do kanclu, vyloženě jenom na běžný práce, a má 2 sloty na paměť. K tý 512 jsme totiž přidávali ještě jednu 1GB. Běhají na něm Vista Home Premium a rychlost je celkem solidní. Alespoň si teda nikdo nestěžuje.
V porovnání s FS nemá šanci, o tom žádná, jenom opravuju info. Je fakt dost oholenej, ale do kanclu to stačí. Pro osobní použití bych volil něco jinýho, vybavenějšího, jak psal jan.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)