Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Jak nastavit 2 routry

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Jak nastavit 2 routry

Potřeboval bych poradit s nastavením dvou spojených routrů. Mám anténu s bezdrátovým internetem připojenou na router Asus wl-500g a kabely rozvedené do 2 PC. Potřebuji připojit ještě jeden Wifi router, abych mohl používat i wifi na notebooku a PDA nezávisle na spuštěných PC. Je ochoten někdo mi poradit krok za krokem?

Senior Member Avatar uživatele MV
    Vliv
    303

Standardní Re: Jak nastavit 2 routry

Ve tvem pripade nepotrebujes router, staci obycejny bezdratovy pristupovy bod (AP). Ten zapojis kabelem do dalsiho volneho (LAN) konektoru na asusu a melo by to fungovat. Na pocitacich pripojenych za bezdratem by mel byt stejny rozsah adres, jako maji pocitace pripojene primo na asusu (ten prideluje asi adresy z DHCP, takze na tom novem bezdratovem ap zapnout DHCP relay smerovany na asuse).
    A samozrejme nezapominat na zabezpeceni bezdratu a takove ty podobne "nepodstatne" veci ...
    PC1: Core i5 750 2.66 GHz @ 3.4 - 4 GHz | Asus P7P55D PRO | Zalman Reserator1 @V2 Water | 8GB DDR3-1333 Kingston | Gigabyte GF GTX660oc 2GB | Seagate MomentusXT 750GB + Samsung F3 1TB | Pioneer DVR-111 | Audigy2zs + DTT2200 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | LIAN-LI case | Delta 700W PSU | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 768MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg (2hod/6.5hod) | Lenovo R61, C2D T8100, 2.5GB DDR2, 160GB, 15.4" WSXGA+ | Dell XPS M1330, T9300, 4GB DDR2, MomentusXT 500GB, GF 8400MGS /w Coppermod, 13.3 WXGA | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | Misc: Routerboard RB133, 2x WLAN | D-Link ShareCenter DNS-320 + 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1

Přesně tak, jako druhé zařízení kup pouze Access Point, nikoliv router - např. Linksys WAP54G.
    Současný router bude řešit připojení k internetu a nové AP jen nahradí (nativně) pevnej kabel bezdrátem.

Ještě jednou lépe popíšu stav: Anténa bezdrátového internetu 2,4 GHz je připojena k routeru asus na půdě domu. Od routeru vedou 2 LAN kabely do přízemí k PC a do prvního patra k PC, kde potřebuji WIFI nezávislé na zapnutém PC. AP bohužel nemohu použít, protože router je na půdě a není možné vést další kabel k AP do místností, kde bude WIFI. Takže ten druhý router musí rozdělit stávající LAN. Druhá věc je, že druhý Wifi router už mám k dispozici a nemusím tedy kupovat AP. Spíš jsem potřeboval pomoci s nastavením druhého routeru, kterému nerozumím. Jsou 3 možnosti jak může pracovat: Gateway, Bridge a Wireless ISP. Kterou mám zvolit? Dále nevím jaké zadat IP adresy, gateway a DNS server v nastavení LAN a WAN toho druhého routeru. Díky za trpělivost a pomoc.
    Naposledy upravil jan21; 18.07.2007 v 12:03.

Citace Původně odeslal jan21 Zobrazit příspěvek
    Ještě jednou lépe popíšu stav: Anténa bezdrátového internetu 2,4 GHz je připojena k routeru asus na půdě domu. Od routeru vedou 2 LAN kabely do přízemí k PC a do prvního patra k PC, kde potřebuji WIFI nezávislé na zapnutém PC. AP bohužel nemohu použít, protože router je na půdě a není možné vést další kabel k AP do místností, kde bude WIFI. Takže ten druhý router musí rozdělit stávající LAN. Druhá věc je, že druhý Wifi router už mám k dispozici a nemusím tedy kupovat AP. Spíš jsem potřeboval pomoci s nastavením druhého routeru, kterému nerozumím. Jsou 3 možnosti jak může pracovat: Gateway, Bridge a Wireless ISP. Kterou mám zvolit? Dále nevím jaké zadat IP adresy, gateway a DNS server v nastavení LAN a WAN toho druhého routeru. Díky za trpělivost a pomoc.
    Teoreticky v modu bridge by to melo bezproblemu fungovat. V modu ISP (je treba precist manual co ktery mod znamena) by jsi mel nastavit pouze 2 parametry 1. Vychozi branu, DNS (IP adresa prvniho routeru) a 2. rozsah IP adres pro wireless klienty. Nezapomen na zabezpeceni (skryti SSID, WEP atd)
    MB:GIGABYTE UD3R, CPU:C2D E8400, RAM 2x 2048 MB A-DATA EE, GK: ASUS Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb + 500Gb + 640Gb, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon 1693s, Monitor: Samsung 970p
    NTB: HP nc 6320

Citace Původně odeslal Geeker Zobrazit příspěvek
    Teoreticky v modu bridge by to melo bezproblemu fungovat. V modu ISP (je treba precist manual co ktery mod znamena) by jsi mel nastavit pouze 2 parametry 1. Vychozi branu, DNS (IP adresa prvniho routeru) a 2. rozsah IP adres pro wireless klienty. Nezapomen na zabezpeceni (skryti SSID, WEP atd)
    návod je v angličtině, ale píšou: Gateway= v tomto módu se předpokládá, že zařízení je spojeno s ADSL modemem. NAT je povoleno a počítače ve čtyřech LAN portech sdílí stejnou IP do ISP WAN portu. Typ spojení WAN může být nastaven s použitím PPPOE, DHCP client, PPTP client nebo statická IP.

Bridge= v tomto módu jsou všechny ethernetové porty a bezdrátové rozhraní přemostěné dohromady a NAT je zakázáno. Všechny WAN související s funkcí firewallu nejsou podporovány.

Wireless ISP= všechny ethernetové porty jsou přemostěny dohromady a bezdrátový klient bude připojen k ISP AP (přístupovému bodu) NAT je povolen a počítače ve čtyřech LAN portech sdílí stejnou IP do ISP přes bezdrátový LAN. Musíte nejdřív nastavit bezdrátového klienta a přípojit k ISP AP. Typ spojení WAN může být nastaven s použitím PPPOE, DHCP client, PPTP client nebo statická IP.

Tak nevím jestli jste z toho překladu moudří...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání