Výsledky 1 až 25 z 29

Téma: Chladič NB na GA-965P-(D)S3

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Chladič NB na GA-965P-(D)S3

Rád bych se zeptal, jakej chladič jde posadit na NB u desky 965P-S3, příp. samozřejmě i 965P-DS3 k chladiči Noctua NH-U12F na cpu. Zvažuji Thermalright HR-05 (SLI) nebo Noctua NC-U6. Jde mi zejm. o kompatibilitu s Noctua NH-U12F na této desce (o nutnosti horizontální polohy vím).
    Druhý dotaz směřuji na využití SLI verze Thermalrightu. Lze využít tento chladič? Je možné mít pak vertikální polohu Noctui na cpu?
    A dotřetice: existuje podobně výkonný chladič NB při možnosti posadit Noctuu na cpu vertikálně?
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Standardní Re: Chladič NB na GA-965P-(D)S3

Zdravím, tento problém řeším také - mám GA-965P-DS3 a obávám se, že se na NB HR-05 SLI nevleze - alespoň dle mého měření. Chladiče Noctua UH-6 i obyč HR-05 by se vejít měly... Tyto tři chladiče (HR 05, 05 SLi, NH-6) chápu jako výkonově zaměnitelné - a samozřejmě jako špičku chlazení chipsetu...
    Naposledy upravil s.skull; 25.07.2007 v 20:24.

Tak já si trochu odpovím sám. Na tuto MB ten SLI asi nepůjde dát. Někteří uživatelé mají dobré zkušenost s HR-05 (ne SLI) při horizontálním umístění chladiče Noctua na cpu. Jelikož HR-05 nemám nyní doma, nevím, zda se vejde i při vertikální poloze, ale dost pochybuju...
    Uvítám každou radu ohledně kvalitního a účinného chladiče chipsetu pro tuto desku a při možnosti umístit Noctuu vertikálně. Dík

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Zajímavý poznatek - dal jsem na desky S3 a DS3 boxované chladiče od Intelu a ten ofuk vrtule docela bohatě stači na ochlazování NB... tipnul bych si, že na tento způsob chlazení jsou obě desky dimenzovány...
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Zajímavý poznatek - dal jsem na desky S3 a DS3 boxované chladiče od Intelu a ten ofuk vrtule docela bohatě stači na ochlazování NB... tipnul bych si, že na tento způsob chlazení jsou obě desky dimenzovány...
    Nj, ale po zakoupení chladiče Noctua a po shlédnutí teplot, kterých dosahuji při pro mě velmi pěkném "hluku", se mi tam zrovna dvakrát nechce dávat box chladič. Ale naprosto chápu, že to smysl má...
    Proto si dovolím požádat všechny, kteří mají s řešením tohoto problému zkušenost, ale i ty, kteří mají konstruktivní nápad. Pokud by nikdo nepřišel na nic, co se dá smysluplně využít pro vertikální polohu, bude jediným východiskem horizontální poloha s HR-05 na NB, kdy fan, který je na chladiči Noctua, by odváděl velmi efektivně teplo i od NB. Proč se neustále snažím o vertikální polohu chladiče na cpu je je fakt, že při vertikální poloze je 100% využit zadní outtake fan. Při horizontálním uspořádání není outtake fan plně využit (dle mého názoru) a teplo z chladiče (+NB) je hnáno k 120 na zdroji, což nepovažuji za zcela optimální...
    Díky.

Senior Member mince Avatar uživatele Janikbanik
    Vliv
    290

Citace Původně odeslal Brogg Zobrazit příspěvek
    Nj, ale po zakoupení chladiče Noctua a po shlédnutí teplot, kterých dosahuji při pro mě velmi pěkném "hluku", se mi tam zrovna dvakrát nechce dávat box chladič. Ale naprosto chápu, že to smysl má...
    Proto si dovolím požádat všechny, kteří mají s řešením tohoto problému zkušenost, ale i ty, kteří mají konstruktivní nápad. Pokud by nikdo nepřišel na nic, co se dá smysluplně využít pro vertikální polohu, bude jediným východiskem horizontální poloha s HR-05 na NB, kdy fan, který je na chladiči Noctua, by odváděl velmi efektivně teplo i od NB. Proč se neustále snažím o vertikální polohu chladiče na cpu je je fakt, že při vertikální poloze je 100% využit zadní outtake fan. Při horizontálním uspořádání není outtake fan plně využit (dle mého názoru) a teplo z chladiče (+NB) je hnáno k 120 na zdroji, což nepovažuji za zcela optimální...
    Díky.
    Nemohol by si to vyfotit, idealne "kolmy" pohlad na dosku ( a samozrejme chladi ) a nejaky pohlad z boku, aby bolo vidiet, aka vyska je medzi doskou (chipsetom) a najspodnejsim rebrom chladica...
    ( ja tam mam totiz take homemade riesenie vyrobene z pasivu pre p2Slot1 a mozno sa to dalo aplikovat aj v Tvojom pripade)

Inak prave kvoli tymto problemom som si kupil chladil, ktory fuka zvisle - smerom na dosku...

BTW : Inak aj pri pouzivani zalmanu 7700 na 1500 rpm tam bolo tolko prievanu na stabilizatory a NB, ze stacil aj povodny GB pasiv
    Q6600 G0@3.0(def VCore);TRUE 120;NT-H1;965P-DS3 r3.3(F14);2x2GB.ADATA1066+;8800GTS.512MB;WD640AAKS ;HD103UJ;SH-S223Q;Audigy2ZS;Fortron.BS.500;Samsung.T220;MX518; Chieftec MX-01SL-D modded

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání