Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: Napajeni karty - pomoc!

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Napajeni karty - pomoc!

Zacal jsem konecne davat do kupy pocitac, ale zjistil jsem, ze grafika (1900XT) ma nejaky uplne nestandardni napajeni. V zivote jsem to nevidel - konektor na nejakej 6pinovej kabel. Co s tim mam delat? Zdroj nic takovyho vyvedeny nema...

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    324

Standardní Re: Napajeni karty - pomoc!

PCIe napajeni, bezna vec. To snad ma vetsina modernich zdroju.
    Jinak potrebujes tohle: http://nezatrideno.mironet.cz/redukc...-6pin+dp65466/

Byva to ale soucasti baleni karet.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Hm, ten zdroj jsem kupoval pred cca 3 lety. Mozna 2? Nevim. Kazdopadne to nema,ale ze bybyl nemoderni...
    Diky.

Věk
    42
    Vliv
    324

Tak to uz je realtivne dlouha doba.. takze je to klidne mozne, ze tohle napajeni nema. Ma vubec 2x 12V? (vzhledem k predpokladanemu odberu)
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Ma toho hodne ale PCIe holt tehdy asi jeste nebylo Je to nejakej Chill... Pise se CP400-P rev2.

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Ma toho hodne ale PCIe holt tehdy asi jeste nebylo Je to nejakej Chill... Pise se CP400-P rev2.
    Hmm - ten se zrovna predevcirem ke me dostal. Kamosovi nesel nastartovat komp, protože tenhle zdroj mu daval na 5VSB 2,8V.

Věk
    42
    Vliv
    324

Aha, no tak to uz je stary zdroj..

Sice uz jsem od puvodniho tematu uplne OT, ale snad to nebude vadit...
    Koupil jsem teda zdroj - ten Seasonic. Kupodivu asi v tom Chillu BYL _nejakej_ problem, protoze komp se zapne okamzite a ne az po 15 vterinach cekani po zmacknuti vypinace. NICMENE se to cely zapne, zacne bootovat, ale po par vterinach se zastavi vetrak na cpu i grafice a nic se nedeje. Monitor porad cernej.

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal Octopuss Zobrazit příspěvek
    Sice uz jsem od puvodniho tematu uplne OT, ale snad to nebude vadit...
    Koupil jsem teda zdroj - ten Seasonic. Kupodivu asi v tom Chillu BYL _nejakej_ problem, protoze komp se zapne okamzite a ne az po 15 vterinach cekani po zmacknuti vypinace. NICMENE se to cely zapne, zacne bootovat, ale po par vterinach se zastavi vetrak na cpu i grafice a nic se nedeje. Monitor porad cernej.
    Ciste teoreticky mohla nastat situace, ze pri prvnich pokusech s Chill zdrojem se ten rozhodl, ze na to nestaci a zkolaboval. Pri tom kolabovani poslal vetsi mnozstvi proudu do grafiky/desky a poskodil je.
    Nebo je od zacatku nefunkcni grafika.
    Ted asi nezbyva vyzkouset jednotlive soucastky ne jinem kompu.

Grafika je imho v pohode. Dvakrat to dneska odpo nabotovalo, byl jsem v biosu a chvili v instalatoru Windowsu.

Koukal jsem na ty diagnosticky LEDky a ted se to s pipnutim zasekne na ty posledni - coz podle manualu znamena "VGA detected". Jenze pak uz nic.
    Zkousel jsem oba PCIe sloty a to samy. Tak nevim.

Nevím, jaké máš diagnostické LEDky, ale moc se na ně nespoléhej. Mně kdysi diagnostikovaly LEDky na motherboardu vadnou grafiku a bylo to něco zcela jiného. Zkus odpojit vše nepotřebné (disky a mechaniky i od napájení) a nechat jen motherboard s bootovacím diskem a pamětí (případně s jedním modulem, máš-li jich více).
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

To jsem udelal. Nemam pripojeny nic, jen ram, procik a grafiku. At narvu cokoli do pci nebo pcie slotu, nic.
    To jedno pipnuti taky nevim co znamena.

Jeste bych potreboval zkusit jiny pameti, i kdyz se domnivam, ze ADATA 566 jsou dostatecne dobry i pro tuhle desku.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání