Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: jaky router na internet privedeny UTP kabelem?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Question jaky router na internet privedeny UTP kabelem?

ahojte, tento dotaz je spise takova moje ostuda, protoze je to snad ta nejzakladnejsi vec a ja si s ni nevim rady, nebo lepe receno, nerad bych koupil neco, co by mi bylo na nic.

Jde mi o to, ze kamarad se na me obratil s dodazem, co domu potrebuje, kdyz ma privedeny internet do pocitace klasickym UTP kabelem do PC. Jedna se o wifi internet s tim, ze na strese maji wifi antenu a pod strechou je wifi router, a z nej vede do kazdeho bytu jeden UTP kabel. Chtel by doma pripojovat jeste jeden PC (takze celkem dva).

No nejspis je na to potreba router, ale jaky? Kdyby mel doma za oknem wifi antenku tak by to byl wifi router a z nej by pak sel UTP kabel ke kazdemu PC, ale kdyz ma UTP kabel tak je potreba jaky router? slo by to napojit i na ten wifi? nebo ten ma pouze pristup k netu pres wifi? napada me jeste DSL router, ale nevim.... Zakladni dotaz o sitich a ja si s nim neumim pomoc a proto VAs prosim o radu. Dekuji za schovivavost. Dival sjem se i do FAQ atd ale nic jsem nenasel.

Standardní Re: jaky router na internet privedeny UTP kabelem?

Teoreticky by mu stacil switch za par stovek, ale zalezi zda mu ISP prideli dalsi IP adresu. Pokud ne a muze mit pripojene pouze 1 PC tak si musi koupit router nebo druhou sitovku do PC. Opet staci uplne nejlevnejsi router, ktery umi NAT.

Citace Původně odeslal chinook Zobrazit příspěvek
    Teoreticky by mu stacil switch za par stovek, ale zalezi zda mu ISP prideli dalsi IP adresu. Pokud ne a muze mit pripojene pouze 1 PC tak si musi koupit router nebo druhou sitovku do PC. Opet staci uplne nejlevnejsi router, ktery umi NAT.
    no s dalsi IP je prave problem, takze nejaky ten router, ale co jsem sledoval co se ted prodava tak to jsou bud wifi routery nebo dsl routery a prave nevim....

s druhou sitovkou v pc to ne, pac jde o to, aby ty dve PC mohli jet nezavisle na druhem.

JJ. S tou druhou sitovkou jsem to spis myslel jako levne reseni. Pokud se prodavaji routery jen s WIFI ci DSL, tak kup WIFI. DSL ti bude k nicemu. K WIFI si muzes pripojit alespon NB, pda.....

EDIT:
    Jsou routery bez WFI ci DSL napr.: http://nezatrideno.mironet.cz/oem-br...1xwan+dp47907/
    Osobne bych vzal nejaky lepsi, ktery ma wifi, muze se ti to pak hodit.
    Naposledy upravil chinook; 11.06.2007 v 09:29.

Jakýkoliv router, který má 1xWAN a alespoň 4xLAN. V označení klidně může (mělo by) být DSL/Cable.
    Jde o to, že na ADSL potřebuješ nejprve modem a za ním router (což většinou dělají do jedné škatule - ADSL modem/rotuter).

například:
    Router Linksys BEFSR41, 1xWAN (Cable/DSL) +4xLAN 1.100,- bez DPH
    OEM Broadband Router, 4xLAN, 1xWAN 500,- bez DPH

Raději doporučím ten Linksys, bo bude mít určitě větší tabulku NAT a pokud se zaplní, tak se stává, že se levný router i sekne...

no primo do OEM asi ne ale do edimaxu a to je nejspis to same... ale myslim ze na domaci kancl. praci by to stacit melo, nejaka spousta dat ci neco podobneho by pres to chodit nemela. edimax zase neni tak spatny, aspon myslim

takze toto by to melo zvladnout?

http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=36438
    http://www.hardware-software.cz/data/BR-6104.pdf

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamacia neuspesna! = UZ UKONCENA -ZAZRAK !
    Založil AjsTi v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 65
    Poslední příspěvek: 02.04.2006, 15:20
  2. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50
  3. 04/05 - Jaky router na Turbo 2000 od Karnevalu?
    Založil Mymak v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 14.04.2005, 21:35

Pravidla přispívání