Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: SB Audigy nebo integrovaná zvukovka na NF7-S ????

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Junior Member mince
    Věk
    41
    Vliv
    0

Standardní SB Audigy nebo integrovaná zvukovka na NF7-S ????

Včera jsem konečně dostla desku NF7-S a zatím mi to jde (musím zaklepat na dřevo )) bez problémů . Ale mám dotaz : Já jsem měl před tím v desce SB Audigy , ale slyšel jsem , že rozdíl mezi Audigy a tou integrovanou zvukovkou už není tak velký .Proto bych chtěl vědět jestli není zbytečný luxus mít zaplácnutý PCI zvukovkou když je na desce takováhle zvukovka. Díq moc
    Gigabyte P35-DS3R / Intel Core2Duo E6750 450x8 - 3600Mhz watercooled KP Cool / 4GB DDRII A-DATA 800Mhz Vitesta EE / Seasonic S12II-500 500W / Sapphire HD 3870X2 / Internet Pilsfree.cz / NEC MultiSync® 20WGX2 / Logitech Z-55OO THX

Standardní

je

maximalne kdyby ses hudbe venoval trochu hloubeji a dve zvucky bys opravdu vyuzil

Member
    Vliv
    276

Standardní

Integrovaná je sice přibližně stejně kvalitní jako Audigy, ale programy lépe spolupracují se známými kartami. Podpora SB je také lepší. Máš více výstupů a vstupů a stanartně dodávaný software je o mnoho bohatší.
    Pokud pro Audigy nemáš jiné použití, pracuj klidně na ni, ale je to opravdu zbytečné.
    Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,2045MB DDR400 (2-3-3-7),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101

Member Avatar uživatele gregorius
    Vliv
    280

Standardní

takze predpokladam, ze ta integrovana zvukovka bude asi lepsi nez muj SB 1024 Player, nebo se pletu?
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.
    Na tomto místě byl smutný smajlík, ale zakázali mi ho...

Standardní

Citace Původně odeslal gregorius
    takze predpokladam, ze ta integrovana zvukovka bude asi lepsi nez muj SB 1024 Player, nebo se pletu?
    No ja mam toho Live! v supliku, aby se na nej neprasilo...
    K plne spokojenosti pouzivam Soundstorm.

Standardní

S vynimkou 6-kanaloveho zvuku..SB 1024 ma len 4-kanal je vo vsetkom ostatnom lepsi Sb 1024, trochu som sa tomu venoval, hlavne lepsi odstup sumu,kmitoctova charakteristika a hlavne kompatibilita hra pre SB 1024...ten kodek je vcelku slusny,ale karta je karta,nenechajte sa osalit
    Core2Duo E4500 2,2@2,93GHz BOX, Asus P5L-MX, 2x1024MB DDR2 PC800 Kingston CL5, Sapphire HD2600XT 512MB , 2x WD 250GB HDD, , Iiyama E431S LCD 17', DVD-RW Asus DRW 1814BL,

Standardní

hry stejne dneska pouzivaji DirectSound, nebo OpenAL (ci jak se to jmenuje) a SS ma podporu pro obe rozhrani, tak nevim co myslite tou kompatibilitou s hrami

s programy jsem taky nemel nejmensi problem....

vstupy jou takove jake potrebuju (RIn/Out,FIn/Out,Cen/Sub,LineIn). Co chces vic ?

o jakem softu mluvis? myslis ovladace? bud krapet konkretnejsi ...

Vliv
    280

Standardní

hmm, a ja si myslel, ze tahle zvukovka uz bude jistojiste kvalitativne lepsi nez muj SB... Tak to jsem teda zvedavy, zda se ,ze zase budu muset testovat a porovnavat, nebot z integrovane zvukovky na moji KT3 Ultre (kterou jsem dnes prodal), jsem byl zdeseny... Tak doufam, ze ta nvidiacka integrovana zvukovka bude alespon stejna jako ten SB, 6 kanalu nepotrebuju, pouzivam jen 4, ale chci, aby to bylo aspon trochu poslouchatelne a ne praskajici a sumici
    Intel DualCore E6500K @ 4GHz, Gigabyte EG45M-DS2H, 2*1024 MB A-data, Gigabyte GTX260 Super OC, 640 GB WD Caviar BLUE, DVD-RW, 500W Enermax. 26" Samsung SM2693HM.

Standardní

Citace Původně odeslal gregorius
    hmm, a ja si myslel, ze tahle zvukovka uz bude jistojiste kvalitativne lepsi nez muj SB... Tak to jsem teda zvedavy, zda se ,ze zase budu muset testovat a porovnavat, nebot z integrovane zvukovky na moji KT3 Ultre (kterou jsem dnes prodal), jsem byl zdeseny... Tak doufam, ze ta nvidiacka integrovana zvukovka bude alespon stejna jako ten SB, 6 kanalu nepotrebuju, pouzivam jen 4, ale chci, aby to bylo aspon trochu poslouchatelne a ne praskajici a sumici
    neboj, SoundStorm je lepsi nez jakykoliv jiny integrovany "chrastitko".... a je rozhodne lepsi i nez Live 5.1, ktery jsem mel predtim...

Standardní

no tak Zvukovka na Nforce cipsete pokud je to to plnohodnotna(soutbridge MCP-T) jako na desce NF7-S(kterou ty mas) to neni kodek ale opravdu plne hardwareova zvukovka, ktera je nekdy mezi audigy a adigy2 takze je urcite lepsi nez SB1024. akorat obcas je problem s rusenim na desce vetsinou jen u prvni nebo druhe revize desky a i u tech to spravi opticky vystup.

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

jedna vec je DSP a druha je DAC.. a desky s nForce2 pouzivaji prevazne ALC650 jako jakekoliv jine a zvukova kvalita tomu odpovida, nenechte se osalit SoundStormem, je senzacni, ale z uplne jinych hledisek nez kvalita analogovych vystupu..
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Standardní

Citace Původně odeslal Vlada
    no tak Zvukovka na Nforce cipsete pokud je to to plnohodnotna(soutbridge MCP-T) jako na desce NF7-S(kterou ty mas) to neni kodek ale opravdu plne hardwareova zvukovka, ktera je nekdy mezi audigy a adigy2 takze je urcite lepsi nez SB1024. akorat obcas je problem s rusenim na desce vetsinou jen u prvni nebo druhe revize desky a i u tech to spravi opticky vystup.
    Jak se teda de zbavit to chrasteni kdyz procesor neco dela nebo kdyz se cte z disku atd...!<?
    AMD Sempron 2500+ <Palermo~E6~90nm> @ 1.89GHz <7x270~1,136v>, Primecooler PC-HC4+ Alcu, DFI LanpartyUT NF3-250Gb, 2x adata 1024 MB DDR400 (cl2.5, 7-3-3), ATi RADEON 8500 275/275 (heatsink w/o fan) +[Acer 26" SPVA], HITACHI 320GB + Zalman Heatpipe ZM2HC2, DVDRW NEC ND-3540, Casetek 1018+ Fortron 350W-PN(PF) + 0*case fans.... tablet FS P1610

Standardní

no ja mam dost problem s kvalitou vstupu pro mikrofon - JE TO HRUUUUUUUUUUZAAAAA - je to jak kdyz bych mel vedle mikrofonu panvicku a smazil sere me to na tolik ze zkusim asi reklamovat a kdyz to ne pude kopim asi Audigi

Standardní

Citace Původně odeslal Glassman
    jedna vec je DSP a druha je DAC.. a desky s nForce2 pouzivaji prevazne ALC650 jako jakekoliv jine a zvukova kvalita tomu odpovida, nenechte se osalit SoundStormem, je senzacni, ale z uplne jinych hledisek nez kvalita analogovych vystupu..

Presne tak..ten DSP je vyborny ale DAC ALC650 sa absolutne nemoze vyrovnat prevodnikom na Live!. Ak si precitate este raz moj prvy prispevok tak kmitoctova charakteristika,odstup signal/sum a podobne su veci ktore zavisia na DAC a nie na Soundstorme, a to je to, v com Nforce zaostava

K tej kompatibilite...skuste si pustit GP4 so Soundstormom a so SB Live! ....je to velky rozdiel,SB ma ovela lepsi zvuk a hlavne tam nic nepraska a nie su ziadne pazvuky...
    Core2Duo E4500 2,2@2,93GHz BOX, Asus P5L-MX, 2x1024MB DDR2 PC800 Kingston CL5, Sapphire HD2600XT 512MB , 2x WD 250GB HDD, , Iiyama E431S LCD 17', DVD-RW Asus DRW 1814BL,

Vliv
    280

Standardní

Citace Původně odeslal lipkajz

Presne tak..ten DSP je vyborny ale DAC ALC650 sa absolutne nemoze vyrovnat prevodnikom na Live!. Ak si precitate este raz moj prvy prispevok tak kmitoctova charakteristika,odstup signal/sum a podobne su veci ktore zavisia na DAC a nie na Soundstorme, a to je to, v com Nforce zaostava

K tej kompatibilite...skuste si pustit GP4 so Soundstormom a so SB Live! ....je to velky rozdiel,SB ma ovela lepsi zvuk a hlavne tam nic nepraska a nie su ziadne pazvuky...
    ¨

Do p*dele... GP4 jsou to hlavni, co parim nejvic a prave na ALC650 na KT3 Ultre se to nedalo poslouchat jak to bylo hnusne... tak jak se zda, tak se te SB 1024 jeste dlouho nezbavim...

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

jj, alc650 přece nemůže být lepší jak audigy, po pár hodinách zkoušení integrované zvukárny jsem zasunul audigy zpět

Standardní

JJ audigy je lepsi, taky jsem se o tom presvedcil, kdyz mne zase blbly ovladace, tak jsem jel chvili na integrovane zvukovce - ale hodne rychle jsem to zabalil, protoze na kvalitnich sluchatkach (kossy s mikrofonem) to silene sumi a rusi deska - takze pokud mate naky levny sluchadla za 200,- tak to asi neuslysite, ale jestli mate neco lepsiho, tak je to neposlouchatelene. Nakonec jsem se premohl a audigy tam nejak dostal zpatky. Nevim jak moc to bude sumet na reprakach, ale asi to nebude takova hruza jak na sluchatkach.
    Nejen má sbírka grafických karet na www.vgamuseum.info

Standardní ale no

nechapem co porovnavate soundstorm z sblive , ked za nekvalitu analogoveho vzstupu moze jedine ten realtek alc6850 ci co to je
    ja mam dekoder yamaha, kupil som opticky drot }taham to na 5 metrov ) uz vidim ze na 3 x 5 metroch co by som tahal zo zvukovky tie sumy }keby som to mal viest analogovo),v mixeri som vypol analogovy vystup a nemam jediny problem , ziaden sum , ziadne praskanie, ziadne rusive vplyvy z niecoho

soundstorm je jedininy dsp na trhu ktory vie realtime kodovat dolby digital (640 kbit ) standard na dvd je okolo 448 a to ma tesi , uz ma proste prestalo bavit pocuvat 2 kanalove pcm cez koaxial ako v pripade sblive.
    Samozrejme ak chce niekto robit hudbu a samplovat tak si kupi cosi ine
    vkazdom pripade uz by som si sb nekupil (radsej cosi poriadne trebars audiotrak z asio ovladacmi ofici }pozeral som nedavno ceny a clovek sa zmesti do 7 000 )a pod a nie nejaky multimedialny bordel od creature)

Standardní Re: ale no

Citace Původně odeslal Magoresku
    nechapem co porovnavate soundstorm z sblive , ked za nekvalitu analogoveho vzstupu moze jedine ten realtek alc6850 ci co to je
    ja mam dekoder yamaha, kupil som opticky drot }taham to na 5 metrov ) uz vidim ze na 3 x 5 metroch co by som tahal zo zvukovky tie sumy }keby som to mal viest analogovo),v mixeri som vypol analogovy vystup a nemam jediny problem , ziaden sum , ziadne praskanie, ziadne rusive vplyvy z niecoho

soundstorm je jedininy dsp na trhu ktory vie realtime kodovat dolby digital (640 kbit ) standard na dvd je okolo 448 a to ma tesi , uz ma proste prestalo bavit pocuvat 2 kanalove pcm cez koaxial ako v pripade sblive.
    Samozrejme ak chce niekto robit hudbu a samplovat tak si kupi cosi ine
    vkazdom pripade uz by som si sb nekupil (radsej cosi poriadne trebars audiotrak z asio ovladacmi ofici }pozeral som nedavno ceny a clovek sa zmesti do 7 000 )a pod a nie nejaky multimedialny bordel od creature)
    No to je sice pekne,ze mas doma dekoder Yamaha,ale kto z tych ostatnych take nieco doma este ma? Trosku mimo misu pises,otazka bola nahrada zvukovej karty integrovanou a tam je to jasne, Soundstorm+ALC650 je horsia kombinacia ako SB Live alebo Audigy...samotny Soundstorm je super,len to treba z neho tahat rovno digitalne von,aby z toho co vyrobi neboli len mrzke sumy a prasky...takze treba to posudzovat celkovo, proti Soundstormu tu nikto nic nenamietal...problem je ze int.zvukovka musi byt predovsetkym LACNA a preto tam pchaju vyrobcovia take shity ako ALC kodeky

Standardní

tREBA se u dalsi revize polepsej....
    AMD Sempron 2500+ <Palermo~E6~90nm> @ 1.89GHz <7x270~1,136v>, Primecooler PC-HC4+ Alcu, DFI LanpartyUT NF3-250Gb, 2x adata 1024 MB DDR400 (cl2.5, 7-3-3), ATi RADEON 8500 275/275 (heatsink w/o fan) +[Acer 26" SPVA], HITACHI 320GB + Zalman Heatpipe ZM2HC2, DVDRW NEC ND-3540, Casetek 1018+ Fortron 350W-PN(PF) + 0*case fans.... tablet FS P1610

Junior Member mince
    Věk
    41
    Vliv
    0

Standardní

Hmmmm tak po zkousce s Audigy jsem to zase rychle vzdal , protoze po zasunuti karty nabehnuti do windows a instalaci ovladacu tam skocila blue screen , je tam kriticke selhani casti Audigy ovladacu a zacne se pocitat fyzicka RAM . A takhle to jde furt .Zadny konflikt mezi zvukovkama protoze integrovanou jsem integrovanou v BIOSu vypnul . Tim padem mi nic jineho nezbyde naz zustat na integrovane zvukovce ...

P.S : Pretaktovano zatim nemam ale chystam se na to....
    Gigabyte P35-DS3R / Intel Core2Duo E6750 450x8 - 3600Mhz watercooled KP Cool / 4GB DDRII A-DATA 800Mhz Vitesta EE / Seasonic S12II-500 500W / Sapphire HD 3870X2 / Internet Pilsfree.cz / NEC MultiSync® 20WGX2 / Logitech Z-55OO THX

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Hlasité ventilátory na notebooku Asus M6Va > řešení!
    Založil bird birdovicz v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.12.2005, 23:50
  2. Nedoléhající zadní chladič na pamětech DDR na grafice MSI FX
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.12.2004, 15:45
  3. Kradený notebook
    Založil logich v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 14.05.2004, 09:46
  4. barton a policie :o)