Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: Windows OEM -výměna hardware

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Junior Member
    Vliv
    265

Standardní Windows OEM -výměna hardware

Neví někdo přesně jak je to s výměnou hardware u sestavy s OEM verzí-v jedné firmě mi tvrdili,že lze vyměnit naráz pouze jednu z hlavních komponent-tzn.CPU, desku nebo disk naráz a maximálně tři během nějakého časového rozmezí.
    V práci mě totiž odešel počítač-vypadá to asi na základní desku (ASUS Barebone P4R8L), a chtěl bych vzít disk se systémem a přendat ho do jiného barebonu,který má trochu jiný hardware.Blbý je že tam byla naistalovaná OEM verze Windows XP,takže to asi nepůjde.
    Jestli odejde tedy celý PC,tak tím přijdu i o licenci na OEM verzi XP?
    Asus M2N-E, AMD64X2 4600 2796 MHz/Noctua NH-12U12F, 2x KingstonHyperX 800 MHz 5-5-5-12/890 MHz 5-5-5-12,Saphire 3850 Ultimate,Leadtek Winfast Expert, 120 GB WD Sata,640GB WD SATA,Fortron 400W Bluestorm,ViewSonic G90f,1x80mm Nexus+1x120 mm Nexus

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní Re: Windows OEM -výměna hardware

Podle posledních "zpráv" je OEM XP licence vázaná na základní desku, tzn. že bys při výměně desky měl pořizovat novou licenci (no není to od MS pěkné?).
    V platnosti licence zůstává pouze v případě výměny základní desky z důvodů reklamace. Musíš pak kontaktovat oddělení MS ohledně výměny základní desky a oni rozhodnou o oprávněnosti požadavku z důvodu reklamace desky a upraví ti registraci.

Pokud má někdo jiné poznatky, nechť mně opraví...

Junior Member
    Vliv
    265

Díky,něco takovýho jsem tušil.Je to dost paradoxní,že uživatelé legálních kopií jsou takovým způsobem diskriminováný-kdyby to byl cracklá kopie tak je to bez problému.
    Asus M2N-E, AMD64X2 4600 2796 MHz/Noctua NH-12U12F, 2x KingstonHyperX 800 MHz 5-5-5-12/890 MHz 5-5-5-12,Saphire 3850 Ultimate,Leadtek Winfast Expert, 120 GB WD Sata,640GB WD SATA,Fortron 400W Bluestorm,ViewSonic G90f,1x80mm Nexus+1x120 mm Nexus

Citace Původně odeslal Libor Vodehnal Zobrazit příspěvek
    Díky,něco takovýho jsem tušil.Je to dost paradoxní,že uživatelé legálních kopií jsou takovým způsobem diskriminováný-kdyby to byl cracklá kopie tak je to bez problému.
    tak to máš pravdu, ale m$ to aj jasne píše a podruhé je cena tuším polovičná oproti full...
    hm niežeby sa mi to páčilo...
    Intel Core i7 920@4.1GHz,Asus P6T,POV480GTX ,3x2GB KingstonKHX3 1730CL7,H2O+Cosmos S,Seasonic X-750W,Corsair X64, 2xWD15EADS 1,5TB,Xonar Essence ST + DT770 pro/IE6,LG GH22NS50, SyncMasterP2370, ACER Aspire ONE Ferrari, HTC TouchHD
    motto1: Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
    motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
    motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, J. O'Neill

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Talking Re: Windows OEM -výměna hardware

Kamarat riesil podobny problem. Najskor mu odisla prva doska, stacil mu protokol zo servisu, ze je neopravitelna. System nainstaloval na druhu, kupenu na inzerat bez zaruky. Po pol roku mu odisla aj ta, nechceli mu to uznat, tak im ju poslal (MS slovensko). Schvalili. Teraz ma tretiu. IMHO mal stastie v nestasti.
    podpis............................................ ............ načo?

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Proste tu desku vymenis a je to ...

Stanou se dve veci:

1. bud to vse pojede OK a neni problem.

2. Musis reaktivovat znova windows, ale nepujde to, protoze jsi vymenil desku. Zavolas na MS podporu a totalne jim vynadas a posles je vis kam, ze IHNED chces funkcni system a at neserou ...

Delal jsem to snad tisickrat, obe varianty jsou 100 procentni ...
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    305

Citace Původně odeslal Libor Vodehnal Zobrazit příspěvek
    Nemate si ten shit kupovat ...
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Citace Původně odeslal Over Zobrazit příspěvek
    Podle posledních "zpráv" je OEM XP licence vázaná na základní desku, tzn. že bys při výměně desky měl pořizovat novou licenci (no není to od MS pěkné?).
    V platnosti licence zůstává pouze v případě výměny základní desky z důvodů reklamace. Musíš pak kontaktovat oddělení MS ohledně výměny základní desky a oni rozhodnou o oprávněnosti požadavku z důvodu reklamace desky a upraví ti registraci.

Pokud má někdo jiné poznatky, nechť mně opraví...
    Mám naprosto stejné poznatky přímo do Microsoftu. Jen s výměnou desky a výměnou klíče mám několik zkušeností a vesměs to šlo bez problémů, když byla deska v záruce.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst 7.2
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 18.03.2007, 03:15
  2. DirectX 9.0c Redistributable (December 2006)
    Založil Masster v sekci fóra SW nástroje a ostatní utility
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.12.2006, 17:32
  3. ATI Catalyst™ 5.11 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 33
    Poslední příspěvek: 27.11.2005, 21:36

Pravidla přispívání