Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: Digitalni zrcadlovka cca 40 000

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Digitalni zrcadlovka cca 40 000

Zdravím,

jeste jednou bych potreboval vybrat digi zdracadlovku, mam v tom pekny maglajz.

Chtel bych se vejit do 40 tisic se telem, sklama, obalem, kartou atd.
    Jelikoz neni jisty ze do budoucna budu investovat vetsi vybaveni, chtel bych ted nakoupit tak, abych mel pokryto co mozna nejvetsi zaber foceni, laicky abych mohl vyfotit jakz takz vsechno a nemusel to dale moc resit. Nejsem profik, a profik ani nebudu.

Ve vyberu koukam na D80, 400D, E400... opravdu nevim, a jelikoz jsem ani s jednim nefotil tak nemam tuseni v cem jsou prakticky lepsi atd. Vzhledem k cene to vypada ze koupim nejaky set, resp. max 1 sklo dokoupim (tudiz dve skla, ale pokud to neni moc veliky pruser spokojim se s jednim). Treba D80 nema cisteni cipu od prachu, ale zase se prodava s obrovskym rozsahem setovyho objektivu, takze bych ho ani nepotreboval...

Joo a nevim co s bleskem, jsou to slusne palby a mozna by mi stacil integrovany, jestli je, nebo pripadne dokoupit v budoucnu

Pokladam dotaz celkem narychlo, jelikoz to docela hori.

Predpokladam ze budu kupovat u skodovky nebo megapixelu, jestli vite o necem lepcejsim v praze tak budu jedine rad.

Moc diky za pripadnou pomoc.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní Re: Digitalni zrcadlovka cca 40 000

Z toho tady asi bude pěknej flame...

Je jasný, že co člověk to jinej názor a doporučovat ti bude každý něco jiného. Ani se mi nechce věřit, že bys ses na základě rady tady na fóru rychle rozhodnul a utratil desítky tisíc.

Píšeš že na to spěcháš... no tím spíš bych nečekal až ti sem začnou pomalu ostatní přispívat a věnoval 2 večery projetím různých fór, případně telefonátům kamarádů kteří DSLR mají.

Pokud chceš rychlou radu, tak tady je: Cokoliv co si uvedl, bude super!

To jaká bude pro tebe nejlepší digitální zrcadlovka záleží spíš na odpovědích, které dáš sám sobě. (Jestli ji kupuješ sobě, tak tím spíš nespěchej. Jestli někomu jinému, třeba příbuznému, který dá na tvou radu a ty si ji pak budeš půjčovat, tak jeho představa nemusí odpovídat tvojí.)

Výběr správné DSLR závisí na pár faktorech:
    1) nakonec vybereš něco, k čemu pocitově tak nějak přilneš a rozum stejně půjde stranou.....
    2) co plánuješ fotit? proč zrovna zrcadlovku? máš zkušenosti s focením? fotils někdy se zrcadlovkou (digi/analog)?

Vím, že to je obehraná písnička a i když bych rád poradil přesně, tak to dost dobře nejde.

Z tvého dotazu odhaduju, že kupuješ sobě a zrcadlovku proto, že od ní očekáváš lepší kvalitu a možnosti (a oprávněně) a taky si připraven za to těch cca 40k dát. Kdybys měl jen 10tisíc, tak bys stejným způsobem bez mrknutí oka vybíral v kategorii digitálních kompaktů. A dobře se dá odhadovat, že s DSLR moc zkušeností nemáš, protože pak bys už dokázal svoje potřeby lépe specifikovat.
    A z toho mi plyne:
    Když zrcadlovku, tak tělo nižší třídy + širokorozsahový objektiv
    Tělem nižší třídy myslím Canon 400D (a ne 30D), Nikon D40 ale spíš D80 (a ne D100/200), Olympus E400 apod.
    A širokorozsahovým objektivem myslím třeba Tamron 18-200/250(novější) a vše podobné v rozsahu 18-200.
    Fýčury a kvalitativní (laboratorní) rozdíly, kterými se jednotlivé modely od sebe liší (mám na mysli 400DvsD80vsE400) jsou v tuto chvíli pro tebe imho nepodstatné.
    Nic dalšího kromě karty (tj. blesk, stativ, další skla) zatím nekupuj.
    Třeba takový 400D+Tamron 18-250 je za cca 34tis.
    Dojít do prodejny a vzít si vyhlédnuté modely do ruky...to ti může hodně napovědět, pokud si alespoň trochu fotil.

Osobně bych na tvém místě volil jednoho (podle libosti a pocitu, obě značky znějí dobře) ze dvojice Canon 400D a Nikon D80.... prosím no flame.... a to z tohoto důvodu:
    Když tě focení chytne, tak ti bodne široký rozsah příslušenství z kterého se dá vybírat a pokud tě nechytne, tak to půjde dobře prodat.
    Pokud tě to totiž chytne, tak si buď jistý, že časem poznáš omezení toho co máš a a bude ti něco chybět a začneš dál investovat do skel apod. Zatoužíš po focení sportu (tradá, lepší světelnost a rychlost bude třeba), po portrétech (pěkný bokeh), focení koncertů (velká světelnost a nízký šum u těla), krajiny (široké sklo a stativ)... zvířata v přírodě (no nazdar)... budeš víc chodit na treky a tak budeš potřebovat odolnější přístroj (nové tělo) a už to jede.

No, užij si ten výběr a počítej s tím, že největší mentální svátek nebudeš mít z procesu vybírání, ani z okamžiku kdy si budeš doma foťák vybalovat z krabice.... ale až při vlastní tvorbě fotografie.

Díky Connore, velice smysluplny post

Myslim ze jsi to odhadl velice dobre. Ja zhruba pred dvema lety resil D70s vs 350D, resil jsem to asi dva mesice a ve chvili kdyz jsem se rozhodl pro D70s tak sly penize jinam a bylo po fotaku

Jinak fotak je pro mamku (=pro me) s tim ze ona potrebuje fotit nejake cviceni a pry snad v ordinaci obcas choroby (nacoz jsem zapomel). No a ja chci fotit ten zbytek.

Tedka mame kompakt, ktery nestaci, a s elektronickou zrcadlovkou jsem se nedokazal szit, takze proto DSLR.

Takze jak rikas, pujdu do obchodu a vemu do ruky.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Telo tedy vyresim, ale nejsem si jist objektivy.

Tamron, Sigma a Nikon delaji univerzalni 18-200, cena cca 11 000 (nikon 20 000 ale se stabilizaci).

A ted otazka, jestli vzit jenom telo a jeden z vyse jmenovanych, nebo jinou kombinaci napr. setu a dalsiho. Jsem presvedcen ze nejakou dobu nebudu moct do fototaku dal investovat, proto bych to rad sfoukl dokud mam z ceho.
    (napr. D80 je v setu s 18-135 coz mi prijde papirove fain).

cely den ctu recenze a diskuze, uz jsem se smiril s tim ze koupim telo ktere mi padne do ruky, ale s tema sklama to bude asi veda

No jo, svatá pravda, se skly to je věda.
    A obzvlášť když vlastně pořádně nevíš co od toho skla čekáš a na co ho hlavně použiješ.
    Čím je sklo univerzálnější (tj. má větší rozsah), tak je na tom kvalitativně hůře (v porovnání s jiným cenově podobným sklem s menším rozsahem), prostě je to velký kompromis.
    Jenže právě proto, že nedokážeš odhadnout nejčastější použití, přesněji řečeno, odhadnout co tě nejčastěni bude s**t, že tvůj objektiv nemá (světelnost, bokeh, zkreslení na širokém konci, kresba na dlouhém konci, stabilizátor, rychlost ostření, otáčecí přední člen kvůli polarizáku, makro atd. atd.), tak právě proto radím takový širokorozsahový univerzál.
    Je to sice jen můj názor a jistě tu jsou povolanější, kteří budou radit opak, ovšem mě k tomu vede snaha eliminovat riziko tvé zbytečné investice.
    Odhaduju vývoj:
    - dřív či později tě bude 18-200 něčím štvát (viz.víše) a ty se porozhlédneš po něčem kvalitnějším a kompromisem bude ztráta toho rozsahu/univerzálnosti, ale až ta chvíle přijde, tak už nebudeš shánět univerzální sklo, protože k něčemu budeš tíhnout a něco potřebovat víc než tu univerzálnost
    - a budeš mít dilema jestli ti přeci jen nebude ta (široká) či ona (dlouhá) část rozsahu tvého současného skla chybět.... a koukneš do EXIFů svých fotek a jaká ohniska si používal nejčastěji.... a buď získáš pocit, že se bez některého ohniskového konce klidně obejdeš, nebo pocit, že ne a koupíš 2 (!) kvalitnější skla, kterými to pokryješ... a každé z nich bude stát minimálně tolik co ten univerzál
    - pokud máš už teď pocit, že bys už nyní s univerzálem typu Tamron 18-200 hodně trpěl (což podle mě není ještě čas hodnodit, ale jak sem psal už dřív, vyběr nakonec nebývá tolik záležitostí rozumu).... tak radím
    a) nekupovat 2 objektivy naráz, abys kvalitněji pokryl stejný rozsah jako s univerzálem, aniž bys měl vůbec představu o jejich využití
    b) zvaž jestli se neobejdeš bez toho delšího konce a kup za podobnou cenu rozumný záklaďák typu 18-50/17-70/max 18-135 atd. (pro milovníky ultrazoomu to jistě bude velmi těžké dilema) ...
    ... a časem se ukáže jestli bude třeba něco na pokrytí delších ohnisek nebo ne (ani 200mm není všemocných, je to tak maximálně na reportáž venku, ale pokud propadneš focení třeba sportu tak budeš chtít k 200mm taky světelnost a rychlost... a o focení zvířat ani nemluvím )
    ... dokud se na něco přímo nevyhraníš, tak víc by ti zpravidla chyběl ten širší konec...krajinka na dovolený, babiččiny narozeniny kdy nemáš už kam dál couvnout, detail popáleniny pro tvojí mámu (jen hádám čeho je doktorka)
    ... kdežto ten dlouhý konec se buď naučíš dohánět nohama nebo výřezem a až později budeš řešit kvalitu

Mno nic, jdu spát... myslím, že budu mít klidnější spaní než ty.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Ak si rozhodnuty pre Nikon, tak ho zober (D80) so setakom 18-70 a v bazari za par supov (3k) k nemu kup 70-300, ktory casom mozno (az nebude postacovat) vymenis za nejaky 80-200/2.8 alebo pripadne iny este vacsi zoom. Na ultra siroky koniec ti bude prospechu casom imho sigma 10-20.

[edit]

Btw, z tych troch Tebou vyssie menovanych je D80 najlepsi a pokial neplanujes v buducnosti fotit vo velkom (za prachy) interiery alebo sport, tak Canon nepotrebujes (a to Ti hovorim ako vlastnik 350D).
    Naposledy upravil PiT; 05.03.2007 v 19:39. Důvod: hrubky

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Komplet sestava cca 50 000 .-
    Založil Commander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 21.02.2006, 23:13
  2. Identifikace MB podle AIDA reportu
    Založil Polo v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 07.02.2005, 18:20
  3. Dalsi hranice padla !!! 40 000 v 3dmarku 2001
    Založil Voky v sekci fóra Srovnávací a diagnostické testy
    Odpovědí: 2