Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Bat - příkaz forfiles

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Bat - příkaz forfiles

Dobrý den

Snažím se programovat v dávkovacích a narazil jsem na článek, který píše o příkazu forfriles, který přináší světlo do práce se soubory. Článek si můžete přečíst tady. Bohužel, když zadám do konzole forfiles v jakékoliv možné syntaxi i podle příkladů ve článku, vypisuje mi konzole chybu, že forfiles není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu, spustitelného programu nebo dávkového souboru. Nevíte co s tím?

Standardní Re: Bat - příkaz forfiles

Myslim, ze forfiles nebude asi standardni vybava WXP, ktere tipuju ze mas. Zkus alternativni prikaz - http://www.ss64.com/nt/for_d.html

Citace Původně odeslal jedik Zobrazit příspěvek
    Myslim, ze forfiles nebude asi standardni vybava WXP, ktere tipuju ze mas. Zkus alternativni prikaz - http://www.ss64.com/nt/for_d.html
    Vyzkoušel jsem to a stále se mi nedaří. Vytvořil jsem jednoduchý bat soubor odesílající parametry kodeku lame. Program funguje tak, že mám složku output,input a bat soubor, který soubor input.wav v adresáři input konvertuje do adresáře output do souboru output.mp3. Problém je v tom, že lze zpracovat jen jeden wav najednou a wav soubor musí uživatel přejmenovat na input.wav

Část bat souboru spouštící lame:

lame.exe -c -m j --ta "Mp3Encoder" --tc "Song's been made by Mp3Encoder" --id3v1-only -b 256 -h input\input.wav output\output.mp3

A já se snažím zde vyrobit takový cyklus, aby to našlo všechny soubory v input a odeslalo je to ke zpracování. To by bylo dobré k hromadnému zpracovávání mp3ojek.

Moje představa je asi takováhle:

dokud(jmeno_souboru=cist_soubory("/input")){spustit("lame.exe ...argumenty... input/$jmeno_souboru output/jmeno_souboru.mp3");}

Mohl by mi někdo poradit? Nebo to už je nad síly Windowsovské příkazové řádky?
    Naposledy upravil witiko; 17.02.2007 v 22:14.

Tady mas vzor, vypisuje to nazvy souboru tak misto toho echa uz si dopln patricny lame prikaz
    Kód:
    @echo off
    for /f %%a in ('dir /b input\*.wav') do call :conv %%a
    goto :eof

:conv
    echo %1

Citace Původně odeslal jedik Zobrazit příspěvek
    Tady mas vzor, vypisuje to nazvy souboru tak misto toho echa uz si dopln patricny lame prikaz
    Kód:
    @echo off
    for /f %%a in ('dir /b input\*.wav') do call :conv %%a
    goto :eof

:conv
    echo %1
    Díky! A teď ještě poslední dotaz:

Chci tomu programu udělat příjemný interface ve Visual Basicu. Normální okno s volbami kvality. Ty volby by byly tlačítka a když na ně kliknete, tak by se spustil jeden z batů. Problém je, že neznám příkaz k otevření souboru. Když jsem zadal Open file.bat For Random As file, tak po kliknutí na tlačítko mi to píše Object Required (Což znamená, že to nejspíš dělám úplně blbě a že Open nespouští soubor, jen si ho načítá do mezipaměti pro použití.). Ačkoliv jsem hledal pomocí googlu, tak marně...
    Naposledy upravil witiko; 18.02.2007 v 12:08.

Už jsem přišel na příkaz shell, ten bat nespustí z původního umístění, ale natáhne si ho někam do svých souborů(Shell "Data/convert_best_quality.bat" nefunguje) a proto ten bat nemá přístup k mp3ojkám, které má konvertovat! Pls help..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. The Bat! - více emailů u účtu
    Založil kecinzer v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 31.10.2006, 09:12
  2. Jak na příkaz runas
    Založil Matio v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 23.05.2005, 18:26
  3. [unsolider] Spozdeni Bat Souboru
    Založil Martyr-M v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 2