Výsledky 1 až 25 z 34

Téma: RAYNOX - výrobce předsádek a příslušenství

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní RAYNOX - výrobce předsádek a příslušenství

Včera jsem náhodou narazil na jednoho zajímavého výrobce, který se specializuje na výrobu předsádek především pro kategorii ultra-zoomů / EVF a obecně lepších kompaktů. nabízí docela zajímavé věci, které by se třeba někomu mohly hodit.

Web je sice trochu jednodušší, ale docela fajn vymyšlený, stačí si vybrat model foťáku a otevře se stránka se vším, co výrobce k danému modelu nabízí:

http://www.raynox.co.jp/english/digital/fz30/index.htm

Bohužel se mi nepodařilo sehnat žádné lepší reference, takže pokud máte zkušenost, určitě se podělte.

Výrobce se tváří docela solidně, parametry nejsou špatný - konkrétně jsem koukal na HD-6600PRO-55:

Distortion image at corners is common with Wide Angle lenses, but this particular lens is especially made for Distortion Free based on the sophisticated lens formula which produces a resolution power of 350-line at center.

Especially designed for use with high-end digital camera, and the lens is made of hi-index optical glasses, 3-group/3-element, fully coated, non-distortion(-1.3%) and sharp images. It's an ideal accessory lens for professionals and advanced amateurs shooting in tight place. There will be no reduction of light value when this conversion lens is attached on the camera's lens.

Features

* High - Resolution 350 - line/mm
    * 3 Groups / 3 Elements High Definition Design

Specifications

* Magnification : Nominal 0.66X Actual 0.66X/Diagonal,0.66X/Horizontal
    * Lens construction : 3G/3E
    * Made of optical glass lenses
    * All surfaces fully coated.
    * Front filter size : 72mm
    * Mounting threads : 55mm
    * Size/Weight : 77 x 40mm/178g.(6.3oz)
    Cena na ebayi za tento model je kolem $100, což je sice 4x tolik, jako za běžná wide-skla z ebaye, ale zároveň polovina toho, co stojí originál od Panasonicu.

Jak jsem už napsal, ohlasů je velice málo, jsou poměrně pozitivní a údajně jsou mnohá skla tohoto výrobce do jisté míry unikátní, protože je v tomto provedení žádný jiný výrobce nenabízí.

Risknul jsem to a objednal jsem následující dvě, takže až dorazí, dám vědět. Wide sice nemám s čím porovnat, ale makro bych mohl porovnat s klasickými close-up lenses od Hoyi.

HD-6600PRO-55

DCR-250
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Standardní Re: RAYNOX - výrobce předsádek a příslušenství

Zjistil jsem, že RAYNOX do ČR dodává firma http://www.forfoto.cz/ Bohužel za ceny 3x dražší, než za nové zboží na ebayi (buy-it-now) Mezi distributory je i http://www.fotoskoda.cz/ , kde jsou ceny malinko příznivější, ale pořád úplně jinde než ebay.

Na zahraničních fórech jsem našel nějaké reference, je to vcelku pozitivní...

Citace Původně odeslal Majarvis@photography-on-the.net
    I received this response from LensMate:
    Q: I’m thinking about getting a wide angle converter, and it looks like the Raynox 6600 .66x has the best results; is this the general consensus of your staff?

A: The 6600 produces the widest field of view and the most nearly rectilinear. It's a little edge soft though at 100%. I think the Tiffen has the best image quality overall.

Q: How does the Raynox lens stand up in quality compared to Canon lenses? Are Raynox lenses a cheaper lens, build wise, than Canon lenses, or do you feel Raynox are as good as Canon?

A: At least as good as Canon. Aluminum and resin construction (aluminum on the mount end, resin front) vs Canon all resin. Tiffen is all metal construction, more utilitarian looking than the others.
    Citace Původně odeslal Majrvis@photography-on-the.net
    Citace Původně odeslal mecdave@photography-on-the.net
    I went with the Raynox 6600 due to the superior rectilinear qualities and don't regret it. The lens is generally sharp with only a little softness around the edge of the photo
    Very nice indeed, and the corner softness isn't as bad as I was expecting. Thanks for sharing!
    Citace Původně odeslal RAW@photography-on-the.net
    Bryan I do have the converter and sorry for replying this late. I couldn't have explained better than BB did respectfully. I love that lens and I think you will too, it's my best investment after the G6. Its very clear and it has unnoticeable disortion, plus I never had a problem with vigneting...I love it.
    Naposledy upravil no-X; 03.02.2007 v 09:36.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

Jsem zvědavý na Tvoje zkušenosti v reálu - já zkoušel před lety dvě předsádky od Raynoxu a obě byly skutečně hodně špatné (přitom hodně drahé) Na předsádky doporučuji Olympus, ještě jsem neviděl špatnou a na ebayi se dají koupit lacino, bohužel pro Tebe to není relevantní rada, protože s takovým threadem imho nic nevyrábějí ani nevyráběli ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Pamatuješ si, na jakém foťáku jsi je zkoušel a co to bylo za modely? Z toho, co jsem četl, se zdá, že jsou výsledky kvalitativně dost odlišné podle toho, s jakým objektivem byly požity (prostě si s některými nesedí - doufám, že to nebude můj případ)...

Jsem hlavně zvědavej na to makro, paradoxně bylo levnější, než set hoya close-up (tři spojky +1D, +2D, +4D) a dost by mě přakvapilo, kdyby byl ten RAYNOX horší (ale možné je všechno). Mělo by mi dorazit cca kolem osmýho, tak dám vědět.

Jedna z nich byla DCR-1540PRO a bylo to na Minoltě A1 (druhou nepamatuji). Koupil jsem poté Olympus A-200 (1.5X pro Oly IS) a ten byl perfektní, přitom menší a lehčí.

Obecně je to s předsádkami vůbec na levačku, obvykle i velmi drahé originály stojí za starou bačkoru. Dej pak vědět, snad budeš mít štěstí - držím palce!
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Co konkrétně na ní bylo špatné? Ostrost? Barevná aberace? Nebo špatné zpracování (závity...)?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. CD-R Media - vyrobce - zkusenosti
    Založil jaab v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 151
    Poslední příspěvek: 20.09.2012, 19:24
  2. Výrobce VGA?
    Založil garrison v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 19.05.2004, 20:26

Pravidla přispívání