Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: WI-fi pro windowsy - jak s linuxem?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní WI-fi pro windowsy - jak s linuxem?

Ahoj lidi, jsa nezkušený s bezdrátem, snažím se pochopit technologii na jednoduchém příkladu. Pojítko pro studenty a zaměstanance funguje tak, že si uživatel uindousů klepne na ikonku wi-fi, že chce připojit, načež se mu ukáže přihlašovací dialog s heslem do domény a po chvíli dostane od DHCP adresu a jede. Každý uindoousák to zmákne. Ale co já s Mandrivou? O parametrech sítě nevím nic, ale při DHCP ani nic snad vědět nepotřebuju. Jen bych rád věděl, kam bych měl zadat to své přihlášení do domény? Prohlížel jsem konfiguráky, ale na nic jsem nepřišel. A ještě: eth0 mám pevnou síť a eth2 mám ten intel Pro Wireless 2200BG, který už snad má ovladač (aspoň mi to tak výpis hardwaru píše, ještě jsem to právě nevyzkoušel) Je to Asus M6A. Díky za každou radu.
    Honza
    Am386 DX 40

Standardní Re: WI-fi pro windowsy - jak s linuxem?

Tak to by mě taky zajímalo. Linux pro MS doménu jsem řešil už dávno, tehdy to bylo docela hodně konfigurace všeho, tak bych rád věděl zda je to dnes jednodušší.
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

To je zajimave... jsi si jisty, ze je to prihlasovani do domeny? Protoze bez IP adresy, kterou dostane az po zadani hesla pomoci DHCP, toho moc neoveris. Spis bych si tipnul, ze je to nejaky Radius server. Taky je docela mozne, ze se v kombinaci s tim pouziva i WPA - ale to je jednoduchy staticky klic tusim.

Wireless subsystem ve Windows neznam, takze neporadim, zkus si zjistit, cim je ta autentifikace delana. To, ze zadavas stejne prihlasovaci udaje jako do domeny jeste neznamena, ze se jedna o domenovy server.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Muj odhad je ten, ze tam je Radius propojenej s Wokenni domenou. Takze se to overuje na strane klienta klasickym radiusem a na strane site proti domene. Vpodstate jediny, cim si trosku nejsem jistej, je jak se skrz 802.1x prenasi domena. Ale predpokladam, ze se proste pouzije username ve forme DOMENA\Username ... a za predpokladu, ze v ty siti existuje jen jedna domena, mohlo by to jit i bez ni ...

Takze vpodstate potrebujes jen spravne nakonfigurovanej wpa_supplicant.

(ale jak to naklikat v nejakym klikadle ti neporadim ... to uz jsem nevidel ani nepamatuju)
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Díky, všem, vypadá to, že Fox!MURDER to popsal přesně. Je to Eduroam-http://www.eduroam.cz/doku.php , který je docela hezky popsaný, dokonce i provoz v linuxu. Základem je wpa_supplicant.conf , který mi ovšem taky nepomohl. Když jsem přesně opsal parametry a pak klepnul v Controlcenetr na připojení sítě, tak mě to zase nepřipojilo a ještě k tomu to přepsalo konfigurák do výchozí polohy... Nojo, Mandriva... Ještě bych mohl zkusit ten Gnome NetworkManager , jak se tam popisuje. Ale to se nějak vyřeší. Spíš mě tíží, že se tam někde píše o jakési autorizaci, kterou je potřeba si nastavit ještě před přihlášením. Ten pracovník, o kterém jsem psal, že se jenom přihlásí do domény, tuto autorizaci už má zřejmě nainstalovanou, aniž by o tom věděl...

Honza
    Am386 DX 40

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 22.08.2006, 17:10
  2. Prostorovy zvuk u filmu
    Založil Caleb v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 07.06.2006, 16:44
  3. Pro machry - jak zjistit heslo k certifikátu u IE
    Založil MORT v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 05.03.2003, 14:36
  4. Jak udelat bootcd pro winXP???