Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Žádost o radu: ECS K7VTA2 a Duron 1,8GHz "Applebred"

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Žádost o radu: ECS K7VTA2 a Duron 1,8GHz "Applebred"

Ahoj,

mám problém: na starou kamarádovu desku ECS K7VTA2 (PCB 2.0) jsem koupil Duron 1,8GHz (jádro "Applebred") s tím, že vše podstatné pro provoz tohoto procesoru deska má (tedy patici, FSB, voltáž). Po první instalaci se však počítač nerozjel (tedy vše "jelo" krom procesoru - nezpnul se tedy ani monitor).

Po stažení a flashnutí nejnovějšího biosu z webu společnosti ECS se nic nezměnilo , což při pozdějším porovnání data vydání posledního biosu (28.3.2003) s datem vypuštění řady "Applebred" (21.8.2003) celkem nepřekvapuje.

Zkoušel jsem tedy pomocí pinů na desce manuálně nastavit FSB a voltáž, ovšem opět se stejným nezdarem .

Podle všeho by ten procesor na této desce fungovat měl, podle mě ho prostě jen bios nezná. Jenže ECS se na další aktualizace biosu vykašlala, takže mi asi nezbývá nic jiného, než jej upravit sám. Netuším však, jak to přesně provést (jedná se o bios Award) ... Nějaké nástroje na úpravu biosu jsem na Internetu našel, ale v této oblasti jsem celkem nováček, takže bych nerad odrovnal desku.

Budu vděčný za jakoukoliv radu či odkaz, protože pokud to nevyřeším, tak mi v šuplíku zůstane ležet procák s chladičem já budu na vánoce o tisícovku chudší .

Předem moc děkuju,
    mějte se dobře,
    Lukáš

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Re: Žádost o radu: ECS K7VTA2 a Duron 1,8GHz "Applebred"

Pokud se muzu zeptat ..jak si tam flashoval ten novy bios ?? ...
    Nemuze byt v cudu procesor ? Zkousel jsi to samostatne otestovat ?...Ja si myslim ,ze by ti to melo najet ...maximalne podtaktovany . Jinak nevim v cem by mohl byt problem .

Junior Member
    Vliv
    0

Tak co jsem koukal do CPU supportu tak tam bylo asi toto
    pro K7VTA2 ,PCB Version: V2.0 ,BIOS Version: 2.2 je tam podpora Duronu jenom do 1.3GHz

viz
    http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Support...uID=48&LanID=9

Citace Původně odeslal jamesjapp Zobrazit příspěvek
    Tak co jsem koukal do CPU supportu tak tam bylo asi toto
    pro K7VTA2 ,PCB Version: V2.0 ,BIOS Version: 2.2 je tam podpora Duronu jenom do 1.3GHz

viz
    http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Support...uID=48&LanID=9
    To je sice pravda, BIOS desky tento procesor nerozpozná, ale:
    1. Procesor by se měl i tak rozběhnout, i když se špatným jménem a na špatné frekvenci (pokud mu BIOS nenastaví "zvrácenou" voltáž).
    2. Hardwarově je deska s tímto procesorem plně kompatibilní, Duron 1,8 "Applebred" je jen přejmenovaný Athlon s jádrem "Thoroughbred A/B" se zakázenou částí L2 cache paměti. Ovšem procesory Athlon "Thoroughbred A/B" deska oficiálně podporuje (hned první řádek: 2200+ (.13u) (256K,266,Socket 462)) ...

Nyní tedy připadají v úvahu pouze dvě možnosti:
    1. je třeba aktualizovat BIOS tak, aby procesor rozpoznal a nastavil pro něj patřičnou voltáž, i když tady asi problém nebude - zjistil jsem totiž, že deska se prodávala také jako MATSONIC MS8137, jehož BIOS je z roku 2005 - flashnul jsem jej, ale i tak se procesor pořád odmítá rozjet (deska se nyní hlásí jako MATSONIC, se starím procákem jede vše v pohodě).
    2. jedná se o vadný kus procesoru, takže jej zkusím reklamovat a uvidím (je úplně nový).

Jinak díky všem za odpovědi

Senior Member Avatar uživatele NeMeM9aA
    Věk
    44
    Vliv
    271

ad BIOS: Obcas je to ponekud osemetne - napr Asus a7n8x-x se starsimy biosy se odmitala s applebready nabehnout, i kdyz k tomu neni zadny duvod. K tehle desce nastesti existuji bios aktualizace.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Citace Původně odeslal Lukas_Krejci Zobrazit příspěvek
    Podle všeho by ten procesor na této desce fungovat měl, podle mě ho prostě jen bios nezná. Jenže ECS se na další aktualizace biosu vykašlala, takže mi asi nezbývá nic jiného, než jej upravit sám.
    Nějak mi něco říká, že desku, která tenhle CPU podporuje, bys sehnal za nějakých 500, čili možná bude jednodušší než se pokoušet nějak "nadivoko" upravovat BIOS, bylo by možná lepší vyměnit desku.

Jak jsem tak trochu zagooglil, tak s tou samou kombinací pár lidí po světě už problém mělo, ale nikde jsem nic moc nenašel, ve smyslu funkčního řešení současná deska + Duron 1800..
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. K7S5A a Duron 1,8GHz
    Založil Mirek21 v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 14.04.2006, 13:17
  2. Nelze nažhavit ECS 661FX-M (SiS964/964L SB) - hledám radu
    Založil Petr1 v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.01.2005, 16:51
  3. ECS K7S5A Pro (nebo KT266A) a Duron 1300 (Morgan) - pojede ?
    Založil Anonymous v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 15.03.2004, 14:30
  4. Jak se da pretaktovat Duron na ECS K7S5A
    Založil Petr Michal v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 28.01.2003, 14:10
  5. ECS K7S5A a DURON 1200-nereaguje
    Založil Michal v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 26.12.2002, 03:26

Pravidla přispívání