Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: LCD a avi filmy

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní LCD a avi filmy

Zdravim, presel jsem z CRT na LCD a pozoruji zhorseni kvality obrazu u divx filmu a podobnych. Je to jakoby kostickovane a pri temnych scenach jsou ty kosticky takove skarede barvy. Uz mi nekolik LCD rukama proslo a vicemene u vsech to bylo stejne. Nemusi se nekde neco nastavit? Diky
    1.Core2Duo E7300,ASUS P5Q PRO,2x2024MB PC800 Geil,MSI 9800GT 512DDR3 OC,Samsung 750GB+WD 500GB,Samsung S203P,Acutake w LC 6550GP2,repro EmCom 5.1 w homeSub,MX518,volant TM F1,19" LCD LG W1942T
    2. A64 3200+@2400Mhz,MSI K8N Neo2-FX,2x1024MB PC400 Kingstone 2,5-3-3-8,Gainward 6800Le@350/800 16/6+Primecooler VGAHG2 AL,250GB T7K250,Pioneer 106s,SB Audigy,modATbig w LC 6550GP,A4tech OFFICE8K,19" LCD Samsung 940BW

Senior Member mince Avatar uživatele Hrochoslon
    Vliv
    296

Standardní Re: LCD a avi filmy

no prvni problem je zpusoben paradoxne tim jak sou lcdcka dokonaly co se podani jednotlivych bodu tyce , pixely sou tak ohraniceny/ostry ze komprese proste vyleze vic nez na crtcku.. (ale takovy HD video s poradnym datovym tokem je zas pastva pro oci-aspon teda pro me-na lcdcku mnohem vetsi ) Co se tyce barev, tak tam zas muze byt problem u TN lcdcek kery maj 6bitove barvy a tudiz prechody nemusi bejt tak plynule a muzou vznikat ruzne mapy na hranici dvou odstinu.. Co se tyce tmavych odstinu, tak tam zas narazime na mozne problemy s podsvicenim, cerna je malokdy cerna ..

tak to tak v kostce.. samozrejme se to velice lisi lcdcko od lcdcka
    a najdou se modely kde se s temito neduhy (krom prvniho bodu) uz temer nesetkas
    Naposledy upravil Hrochoslon; 11.11.2006 v 04:26.
    C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ62gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
    ■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
    "As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

V podstatě souhlasím s tím co psal Hrochoslon a jen doplním, že tychle negativní efekty se většinou daj ošetřit pomocí různejch filtrů(deblockinng,gamma, kontrast, sytost,...), jde jen o to najít to správný nastavení.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

LCD je proste otrasna technologia, filmy na tom vyzeraju horsie,
    farby su neprirodzene, nerovnomerne podsvietenie,
    jednym slovom pevne verim ze moja 4rocna Crt Iiyama este nejaky ten rok vydrzi, lebo fakt neviem z coho by som si potom vyberal.

A nijakym GAMMOvanim ani korekciou sytosti s tym nic neurobis..
    HP PAVILION Slimline s5210.cs/ P DC E6300/ 4GB DDR3/ G210 512MB/ 320GB 7.2k

Citace Původně odeslal Majo1 Zobrazit příspěvek
    jednym slovom pevne verim ze moja 4rocna Crt Iiyama este nejaky ten rok vydrzi, lebo fakt neviem z coho by som si potom vyberal.

len ci este nejaky ten rok vydrzia aj tvoje oci
    P4-520 (NW - 2800 MHz) - AC Super Silent 4 Ultra TC /// Radeon 9600PRO 128MB - AC ATI Silencer 2 /// Corsair 1GB 400MHz /// MSI - MS-6742, 865PE Neo /// Creative X-FI XtremeMusic /// Maxtor 7200rpm, 80GB, 8MB // WD 120GB, 2MB

Citace Původně odeslal SAPiD Zobrazit příspěvek
    len ci este nejaky ten rok vydrzia aj tvoje oci
    To je pravda, na oci je to uplny strasne, za tie roky mi to uplne znicilo zrak.
    Aj ked si myslim ze je to najviac sposobene vzdialenostou oci od monitora, takze je to jedno.
    Aj ked uplne to iste to nie asi nie je, uznavam.
    HP PAVILION Slimline s5210.cs/ P DC E6300/ 4GB DDR3/ G210 512MB/ 320GB 7.2k

Member
    Vliv
    265

Citace Původně odeslal Majo1 Zobrazit příspěvek

Nemůžu si pomoct, ale tomuhle se člověk musí smát. Dovolím si tě upozornit, že barvy a podsvícení není horší. Otázka je jen, zda si koupíš nejlevnější LCD co najdeš v hypermarketu, nebo budeš ochoten trochu víc investovat. Low-end LCD má opravdu špatné barvy a podsvícení, ale Low-end o CRT je ještě horší, geometri e je špatná, nemluvě o změně velikosti obrazu při změně kontrastu, pálení očí atd. Já jsem byl do LCD ochoten investovat (EIZO) a v životě té investicce nelituju. Oči mě nepálí, obraz je jak obrázek a podsvícení perfektní. Tak tady nemluv o LCD jako příšerné technologii. CRT má jedinou výhodu v tom, že je to dneska levné, jinak nevyniká v ničem. Maximálně odezva, ale to je opět v tom, kolik jsme ochotni investovat do LCD a tom všem to je.
    Díky bože za křemík

Member Avatar uživatele BRABUS
    Věk
    46
    Vliv
    0

Citace Původně odeslal Scorp Zobrazit příspěvek
    Nemůžu si pomoct, ale tomuhle se člověk musí smát. Dovolím si tě upozornit, že barvy a podsvícení není horší. Otázka je jen, zda si koupíš nejlevnější LCD co najdeš v hypermarketu, nebo budeš ochoten trochu víc investovat. Low-end LCD má opravdu špatné barvy a podsvícení, ale Low-end o CRT je ještě horší, geometri e je špatná, nemluvě o změně velikosti obrazu při změně kontrastu, pálení očí atd. Já jsem byl do LCD ochoten investovat (EIZO) a v životě té investicce nelituju. Oči mě nepálí, obraz je jak obrázek a podsvícení perfektní. Tak tady nemluv o LCD jako příšerné technologii. CRT má jedinou výhodu v tom, že je to dneska levné, jinak nevyniká v ničem. Maximálně odezva, ale to je opět v tom, kolik jsme ochotni investovat do LCD a tom všem to je.
    co mas za LCD?ja jsem si ted vyhlidl Eizo S1931NSH-BK,konecne neco na co se da koukat,je fakt ze LCD pod 10tis jsou smejcka.taky jsem zastancem CRT,ale tohle LCD se mi zalibilo a dokonce me nepali z neho oci.
    E6600@3,6Ghz def.V - 20C,ABIT AB9 PRO,2x1GB Kingston HyperX-PC6000,? GPU,2x WD36GB RAPTOR-RAID0+water cooled CPU;Enermax EG651P-VE FMA 550W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamácia LCD SONY HS74P X-Black
    Založil GABO v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 16.11.2006, 13:14
  2. Male nejlepe sirokouhle LCD na filmy
    Založil check v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 11.08.2006, 10:21
  3. Nemáte někdo toto LCD Acer AL 1715s jaký je na hry filmy ad.
    Založil Honza...Desna v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.07.2005, 18:32
  4. Nemáte někdo toto LCD Acer AL 1715s jaký je na hry filmy ad.
    Založil Honza...Desna v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 18.07.2005, 16:56
  5. 19" LCD pre 3d hry a filmy
    Založil ace960 v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 47
    Poslední příspěvek: 24.05.2004, 14:48

Pravidla přispívání