Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Vadný pixel na čipu

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Vadný pixel na čipu

Dnes jsem prohlížel fotky a náhodou jsem si všiml bílé tečky v pravém dolním rohu, prohlédl jsem více fotek a ve všech byla ona bílá tečka z čehož usuzuji, že se jedná o vadný pixel. Foťák mám necelý půlrok starý, tak jsem koukal na fotky které jsem pořídil asi před třemi měsíci a na tom stejném místě kde je v současné době bílá tečka jsem našel né tak výraznou barevnou tečku. Takže mi to připadá jakoby ten pixel postupně "odumíral" až teď svítí úplně bíle.
    Tak se vás chci zeptat, jestli je to normální, nebo jestli je to důvod k případné reklamaci.
    Nejde to skoro vůbec vidět a pokud zmenším rozlišení fotky tak se to ztratí úplně, ale je to nepříjemné.
    Díky za radu

Fotky ve kterých jsem místo, s vadným pixelem označil jsem upnul sem: http://data1.edisk.cz/stahni/75372/P...ip_1.47MB.html
    Fotky jsou pojmenovány datumy kdy byly pořízeny, poslední fotka na které jsem pixel našel byla focena 1.6 2006, na starších fotkách které byly pořízeny asi 14.5 jsem už nic nemohl najít.
    Naposledy upravil MirrA; 10.09.2006 v 20:17. Důvod: doplnění fotek

Standardní Re: Vadný pixel na čipu

Co je to za foťák? (to je velmi důležité)
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Je to Fujifilm S5600

User pixel-mapping evidentně nemá a záleží jen na vstřícnosti servisu, zda-li to jako reklamaci uznají a snímač přemapují, nebo ne - nemusí a můžeš to zaplatit (čekal bych řádově stokoruny). Pokud neexistuje skrytá funkce (např. některé Minolty provádějí každých pár měsíců pixel-mapping automaticky a stačí jen posunout datum), servisu se nevyhneš, zavolej jim a uvidíš, co Ti řeknou.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Díky za to že jsi mi poradil. Volal jsem tam a na tohle se údajně záruka nevstahuje takže bych si za to musel zaplatit. Vzhledem k tomu, že to je jen 1 pixel tak se mi nechce platit za to přemapování v servisu, takže to zatím nechám.
    A ještě bych měl jeden dotaz. Pořizoval jsem v noci fotku s 15s expozicí a ve středu se objevili jakési barevné tečky. Fotka byla pořízena při: 15s,F3.2,ISO1600.
    Při snižování citlivosti teček ubývá a při ISO64 nejsou ani vidět
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

Tak v tom druhem pripade se jedna pravdepodobne od Hotpixely. Tomu by odpovidal i ten vyskyt. Jednoduse receno cim delsi cas a cim vyssi citlivost tim vice hotpixelu. Koukni se zda nema fujina "long exposure noise reduction" - coz vetsinou probiha tak ze se pote udela jeste jeden snimek se zavrenou clonou a podle nej se hotpixely upravi.
    Jo a jinak jedna se o zcela beznou vlastnost kterou trpi temer kazdy fotak. Na druhou stranu ten ruzovej flek je fakt velkej

btw ad tvuj prvni problem - kam jsi volal? Do AWH servisu? Me prijde ze premapovani deadpixelu je klasicka zarucni oprava... vysvetlil jsi jim to tak?

Edit: Je zajimavy ze kdyz jsem projizdel stary diskuze (staci zadat do hledani AWH) tak jeden Canonak to mel zdarma a druhy psal ze chteli 500kc... dost divny a nezda se mi ze by pollitka Fuji a Canon byla v tom samym servisu jina. Rozhodne bych se jeste preptal.
    Naposledy upravil sx02; 11.09.2006 v 23:10.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. FAQ - Ctete prvni [UPDATE 25.11.2004]
    Založil wong v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 08.10.2006, 22:40
  3. Váš názor na starší notebook-viz více v dalším popisu...
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra Notebooky
    Odpovědí: 37
    Poslední příspěvek: 15.01.2005, 21:48
  4. Je to dlouhy, ale precteni stoji za to...
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.01.2004, 23:52

Pravidla přispívání