Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Chieftec a vibrace hdd

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Chieftec a vibrace hdd

Rád bych se zeptal, zda máte někdo zkušenosti s vibracemi hdd v chieftecovi. Osobně mám chiefteca lbx řadu (kdo nezná, zde je popsán i s fotkami: http://www.ventum.net/item/show/chie...a-delce-zalezi Mám vlastně stejný, jen celý černý) a pozoruji zvýšení vibrací od hdd. Dřív jsem měl case 3RSystem AIR, kde byly hdd napevno přišroubovány a vibrace byly snesitelné. Po přenesení 2*Seagate (80GB PATA 7200.7 ST380011A a 80GB SATA 7200.7 380013AS) byla situace ucházející, ale po zapojení Samsung SpinPoint PATA 160 GB (SP1614N) a Hitachi 7K250 PATA 160 GB (HDS722516VLAT80) se hluk jdoucí z pc nedal snést. Jednalo se o hluboké vibrace střídající se v pravidelných krátkých intervalech (2s), které rezonovaly celou skříní a byly slyšet snad celým bytem... Na potřebnou dobu jsem to maličko zmírnil vypodložením papírem, odehnutím plíšků, které měly hdd přitlačovat a vypínáním pc na noc. Vibrace a rezonování skříně jsou ale neustále nepříjemné. Celková hlučnost pc se mi subjektivně zdá taktéž o něco vyšší.
    S blížícím se upgradem na Seagate 7200.10 očekávám malou loterii, zda naleznu nevibrující kombinaci s celkovou kapacitou okolo 500 GB (asi 3*seagate). Vím, že připevnit hdd na 4*L a pěnu či přísavky tento problém vibrací snad vyřeší, ale vzhledem k velikosti koše na disky mi přijde trochu nelogické dávat hdd vedle koše (odřezávat ten koš se mi opravdu nechce, neboť jednak bez koše je to téměř neprodejné a druhak neobjeví se jiné vibrace díky chybějícím plechům?) a koš mít vlastně na nic...
    Otázka tedy zní, zda má smysl uvažovat o jiné skříni (v podobné cenové kategorii a která by mi nabídla to, co hledám - klid ) nebo s vědomím, že za stejné peníze nic lepšího neseženu, se pustit do homemade řešení?

PS: Co mě třeba dostalo, že jsem vyzkoušel dát ten Samsung (má nejvýraznější vibrace) na asi tři vrstvy bublinek a vibrace byly neustále výrazně protivné... Až mě zaráží ta rezonance celé skříně...
    Naposledy upravil Brogg; 21.08.2006 v 03:55.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Standardní Re: Chieftec a vibrace hdd

ja len dodam, ze napr taky Zilla ma hlinikoveho chiefa a kupil iny case kvoli vibraciam :x
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

A ja dodam, ze ten kejs sem od nej koupil ja a hlucnost disku byla prvni vec, ktera me zarazila.

Ten problem ale hodlam resil a to ve 2 fazich

1) zatlumeni bocnic a vsech vetsich ploch

V jednom starem threadu sem nasel audiotec - vypada to na obyc. molitan. Pro hovori cena za nesamolepivou verzi, obavam se ale, ze tento material spis pohlcuje zvuk nez tlumi vibrace - k urcitemu zpevneni bocnic sice dojde, ale to spis tim efektem, ze se pak bude opirat o sloupky uvnitr. atd. Chtelo by to neco pevnejsiho. Ve starem kejsu sem mel obyc. koberem, to fungovalo celkem dobre, ale vypada to hnusne.

Ve starem clanku o chlazeni na root.cz (z roku 2002 ) sem v diskuzi nasel link na silentec. Myslim ze tento material je naprosto idealni - proste to co sem hledal. Bohuzel cena je vyssi (asi 600Kc za 1m x 1m v roce 2002), navic odkazy na eshop uz neexistuji, google se na to moc nechyta. Zkusim do te firmy napsat email, pripadne bych se jeste podival po necem co se pouziva jako tlumici vyplne do automobilu (mam par kamosu co pracuji ve firmach timto se zabyvajici)

2) Zatlumeni disku

Disky mam 2, Maxtor DM10 200GB a 250GB. Hlucnost se lehce zlepsila po presunuti kose do horni pozice. Ale i tak je hrozne slyset seek, ale hlavne cela case vibruje od samotneho otaceni ploten, nekdy i jak popisujes prichazi v takovych vlnach. Priznam se ze jeste nemam uplne vymyslene jak to udelam. Je mi celkem lito rusit vyborne chlazenou a vyborne umistenou pozici pro disku jejich presunem do zalmana nebo nejake obdoby sillentmaxu. Toto reseni by bylo i pro 2 disky celkem drahe, proto spis uvazuju nad timto pripadne nad vyrobou nejake kopie sillentmaxu (mam pristup do dobre vybavene dilny).

To budu resit az po zatlumeni bocnic, ale rovnou se priznam, ze nejradeji bych upravil stavajici pozici pro disky. Uvidime.

Jeste dodam, ze mam klasickou starou verzi Chiefa Dragon
    Naposledy upravil Caleb; 21.08.2006 v 10:10.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Mě to u starého typu (Dragon) taky dělalo, prostě vibroval celej ten vyndavací košík. Pak jsem disky přesunul do 5,25" pozice přes redukci (25,-Kč) a bylo po problému, i samotný disk se utišil a vibrace zmizely. Nyní mám už jen jeden disk a v SilentMaxxu a spokojenost.

Každopádně chápu, že když máte 2-3 nebo více disků, tak tohle řešení asi není to pravé. Osobně bych asi zkusil nejdříve ten problém vyřešit doma, než kupovat novou case. Když vezmu problém v té LBX verzi, tak tam bych asi odvrtal nýty držící obě části koše, abys je dostal ven (předpokládám, že to je vždy po dvou nýtech, tedy na oba díly nahoře i dole to je 8 nýtů. Převrtal díry na 6,5mm a osadil to gumovýma průchodkama, pak nasadil částo koše a přitáhnul 5mm šroubama (např imbus, který bude vypadat hezky) a mělo by být po problémů. Komplet koš bude distancován od zbytku case a gumové průchodky by měly zamezit přenosu vibrací. Navíc ty šrouby budou pevnější než nýty, takže by to mělo být také lepší. Pokud by to nepomohlo, tak pak bych začal přemýšlet nad samotným přichycením disků ke koši, ale pomoct by to mělo. Ty průchodky koupíš např. v GESu enbo GME a doporučuju velikost 5.

Jen dodám, že pozice 5,25" není možné využít a přístup k jakkoliv vybavené dílně je problém. Zde na místě mohu udělat pár změn, ale převrtání apod. pro mě znamená opravdu problém...
    Celkově jste mě nepotěšili a jak to tak vypadá, tak budu hledat novou skříň Raději svou skříň prodám ve skvělém stavu, než se s ní trápit a nakonec se ji snažit stejně udat ale již upravenou. V současnou chvíli je i čas jeden z důležitých faktorů a rád bych měl problém vibrací vyřešen během září... Chjo.
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Citace Původně odeslal Brogg Zobrazit příspěvek
    Jen dodám, že pozice 5,25" není možné využít a přístup k jakkoliv vybavené dílně je problém. Zde na místě mohu udělat pár změn, ale převrtání apod. pro mě znamená opravdu problém...
    Celkově jste mě nepotěšili a jak to tak vypadá, tak budu hledat novou skříň Raději svou skříň prodám ve skvělém stavu, než se s ní trápit a nakonec se ji snažit stejně udat ale již upravenou. V současnou chvíli je i čas jeden z důležitých faktorů a rád bych měl problém vibrací vyřešen během září... Chjo.
    50% lidem se to nezda, 50% to pouziva - system zaveseni HDD. Mam v Chieftecu zavesene dva harddisky na "horolozeckem" lanku (takove tenke ale pruzne). Z toho jeden tam visi snad 3 roky a nijak se nezhorsil. Vibrace se snizily tak o 90% coz mi bohate stacilo

EDIT: Reseno to mam tak, ze jsem vyjmul jeden 3.5" box na disky a do toho prostoru jsem ty HDD zavesil.
    Neco v tomto duchu, ale rovne

EDIT2: Mnoho inspiraci najdes na foru SPP: http://forums.silentpcreview.com/vie...er=asc&start=0
    Naposledy upravil xjohny; 21.08.2006 v 13:34. Důvod: Doplneni informaci
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Bad blocky na HDD + kopírování Win98 z HDD na HDD
    Založil Oly750 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 19.06.2006, 04:27
  2. Po vložení šuplíku chce PC bootovat z něj, mění prioritu HDD
    Založil wincent v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 08.07.2005, 13:30
  3. UDMA u HDD v sufliku na kanali s DVDRW nefachci
    Založil Markoff v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 9