Výsledky 1 až 25 z 79

Téma: Posta - dorucovani jinemu prijemci

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Angry Posta - dorucovani jinemu prijemci

Zdravim,

je to mozna trochu OT, ale urcite sem taky patri..

dva konkretni pripady:

1) prijdu domu, ve schrance papir ze mam balicek u nahradniho prijemce - sousedky o patro vys, chvili marne premyslim co to muze byt, pak jdu zazvonit a ptam se ze jim neco pro me prislo. Prej jo, ale je to vetsi krabice a nevedeli co to je, tak to dali dolu do kocarkarny (panelak). Zacina ve me narustat neprijemne podezreni a mrazeni v zadech. Kocakarna je pochopitelne otevrena a cele odpoledne tam beha dorost z naseho vchodu, nastesti je krabice v poradku. Doma se moje podezreni potvrdilo - od F-B me prisla opravena zrcadlovka 20D. Fakt jsem myslel, ze me budou omejvat

2) stejnej pripad, ale tentokrat dokonce i bez oznameni do schranky, navic doporucena zasilka, vecer u nas zvoni po 22h nejakej chlapek co se predstavuje jako nas soused a dava mi balicek, kde poznavam svou objednavku z Oehlingu za cca 5k

A ted mi nekdo reknete co delat, kdybych a) nemel poctiveho souseda, nebo b) v kocarkare si nekdo udela z meho fotaku za 30k kopaci mic..
    - posta je z toho venku, zasilku "regulerne" nekomu predala
    - firma je v klidu, odeslano, potvrzeno
    - soused/ka sice asi by mela nejakou zodpovednost, ale zase jak on(a) k tomu prijde ?
    - ja mam smulu, protoze nebudu mit bud nic, nebo rozmlacenej balik

A jak se proti tomu branit ?
    - Oehling jsem hned kontaktoval, omlouvali se, ze to je chyba PPL, oni za to nemuzou
    - Posta je ..... (radeji bez komentare), tam je zbytecne se snazit neco domlouvat
    - Obehnout vsechny partaje ve vchodu a durazne je varovat aby neprijimali moje zasilky, jinak jim hrozi odpovednost za ztratu/poskozeni veci ?
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní Re: Posta - dorucovani jinemu prijemci

Ked je raz zasielka doporucena, tak sa moze posta/PPL na hlavu postavit, nedorucila to osobe, ktoru ma napisanu ako adresata, takze musia cvakat skodu.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Tak to bych si stežoval příslušným orgánům pošty. Asi bych byl straasne nasranej a zlej, na tvem miste
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Obavam se, ze dokud se neco opravdu nestane, s "nasi" postou nic nehne
    Tim myslim ze Blanenska posta je unikum, historky s nima by vydaly na mensi knizku. Navic je nemozne se na necem domluvit.

Je to ale od veci, tak za vsechny pripady jenom jeden - celkem mesic! jsem se snazil, aby me dorucili predplaceny casopis. Manzelka je na materske, takze doma, presto jsme tam nasli vzdycky jen listek "nezastizen", nikdo se neobtezoval ani zazvonit. Po mych celkem 3 urgencich se nic nezmenilo. Pak jsem si tam musel postupne 4x dojit osobne (a opravdu maximalne vytocenej), ale nic nemeli, protoze vse pry uz odeslali zpet jako nedorucitelne! Naposledy najednou odnekud vytahli vsechny zasilky mesic zpet (?!?!) a jeste se rozcilovali, ze jsem si je nevyzvedl. Jenom doplnim, ze vsechno bylo STEJNE cislo, ktere mi na moji prosbu a zdarma byli ochotni znovu poslat z jiste nejmenovane redakce, za coz jim patri muj dik. Vzal jsem si jedno cislo, ktere mi patrilo a zbytek jsem jim rekl at laskave vrati - ta postacka zrejme kouka s otevrenou pusou jeste dnes

Ale to je OT, s tou doporucenou je to tedy asi jasne - je to na vrub dorucovaci spolecnosti, ale jak zabranit tomu, aby posta nedala jinam obycejnou zasilku (kdyz uz to firma tak posle) ?
    Naposledy upravil Aigor; 08.03.2007 v 08:05.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Vliv
    300

Citace Původně odeslal Aigor
    ..., ale jak zabranit tomu, aby posta nedala jinam obycejnou zasilku (kdyz uz to firma tak posle) ?
    imho ich treba poriadne oprat v "Obcanskem judu" alebo podobnych relaciach.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Hmm, predne ten kdo balik prebere to nejspis i podepise => dorucovatel by tezko dokazoval, ze balik dorucil adresatovi => skodu by hradil on.

Jinak sem si nechal poslat fotak na brachu, jelikoz to byl darek, a bracha nedostal ani oznameni o ulozeni zasilky, dostal az !! druhou !! upominku. Kdyz sme to sli vyzvednout, mela tam balik jeste jeho manzelka a oni mu o odmitly vydat, presto ze to byl obycejnej balik poslanej na dobirku. Kupodivu, doporucenej dopis daj klido sousedovi.

Zajimavy, ze kdyz si necham neco poslat na sebe, mam oznameni o doruceni vetsinou druhej den ve schrance, muzu si to jit jeste ten den vyzvednout a daj to komukoli, kdo je ochoten za to zaplatit.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Vliv
    300

Citace Původně odeslal Jezevec
    ...Jinak sem si nechal poslat fotak na brachu, jelikoz to byl darek, a bracha nedostal ani oznameni o ulozeni zasilky, dostal az !! druhou !! upominku. Kdyz sme to sli vyzvednout, mela tam balik jeste jeho manzelka a oni mu o odmitly vydat, presto ze to byl obycejnej balik poslanej na dobirku. ...
    Ja som si z f-b nechal poslat zrkadlovku normanou dobierkou... Po cca tyzdni som sa zacal vypytovat u f-b, ze co s tym je, zistil som, ze CR opustil balik do cca 36hod po odoslani a nakoniec som siel robit bordel na vlastnu postu, pretoze tam vyse tyzdna stal, neboli mi schopni dorucit oznamenie a ked som ho preberal, tak som musel podpisat vyhlasenie, ze ho preberiem aj ked som dopredu nevedel cenu (pretoze ju akoze mohla vyratat podla kurzu az ked si bola ista, ze jej zaplatim)... Takze asi tolko k poste...

Koukam, ze v tom nejsem sam...

ad Jezevec - tohle je u nas naprosto normalni, mam pocit ze zalezi na tom jak se ktery dorucovatel vyspi

Dulezita otazka: Ma posta odpovednost za doruceni obycejne zasilky ? a do jake vyse ?

Nedavno jsem totiz potreboval neco pojistit a kamaradka, co nejakej cas brigadnicila na poste me presvedcovala, ze tohle je velkej humbuk, normalni zasilka skoro nic a pojisteni muzes mit do xxx, ale jejich odpovednost je silne omezena (hlavne u nefiremnich zasilek). Nakonec mi vyslo nejlevnejsi zaplatit nekomu benzin + neco na cestu a zajet na druhou stranu republiky osobne !

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání