Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Poskozene *.AVi soubory

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Poskozene *.AVi soubory

Ahoj,pred nedavnem jsem se rozhodl zalohovat sve filmy pomoci programu NERO 7 na DVD.Po vypaleni jsem zjistil,ze tyto filmy obsahuji artefaky v obraze-kosticky.Myslel jsem ,ze jsem koupil spatna media atp.K me hruze jsem pozdeji zjistil,ze vsechny filmy,ktere jsem takto vypaloval z pevneho disku, tyto artefaky po tomto zalohovani obsahovaly take.Pred vypalovanim bylo vse OK.Chtel jsem se zeptat jestli se behem zalohovani mohly poskodit i filmy,z kterych byly tyto kopie delany-ulozeny na HDD?Filmy,ktere jsem nezalohoval zustaly neposkozeny na pevnem disku vedle poskozenych.Dik
    Naposledy upravil Glimmerman; 06.05.2006 v 22:09.

Standardní Re: Poskozene *.AVi soubory

Při vytváření DVD je třeba mít film v kodeku mpeg2. Pokud ta zdrojová videa byla zakódována v jiném kodeku (nebo i v kodeku mpeg2, ale v nevyhovující specifikaci pro DVD), pak došlo k nové komprimaci. Ta komprimace byla nastavena na nízký bitrate, proto ty kostičky.

Mám pocit, že jsi čekal, že dostaneš tři dvouhodinové filmy v DivX nebo Xvid kodeku na jedno DVD. To bohužel nejde (jde to pouze tak, že je vypálíš jako datové DVD - vypálení pak trvá pár minut). Počítej maximálně 2 hodiny filmu na DVD (při nekvalitním zdrojovém videu jen 1 hodinu). Takže zvolit jen jeden film a zkontrolovat v Neru nastavení komprimace videa i zvuku (sorry ale neznám ten soft).

"jestli se behem zalohovani mohly poskodit i filmy,z kterych byly tyto kopie delany-ulozeny na HDD?"
    Na to se neptej, to si ověř přehráním toho videa z disku. Každý slušný enkodér při enkódování ukládá výsledek do nového souboru (a tedy nepřepisuje originál).

Nejlepší informace v češtině o zpracování videa najdeš asi na http://www.tvfreak.cz v diskusním fóru.
    Naposledy upravil kocourleo; 07.05.2006 v 11:34.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Ja se nepokousel o dekodovani/enkodovani.Jedine co jsem udelal byla zaloha filmu ve formatu *.avi na DVD nosic pomoci programu NERO 7.Pres polozku vytvorit datovy disk DVD.Slo jen o obycejne vypaleni nekolika AVI souboru na DVD,tak jako se dela zalohovani treba u textovych souboru ci hudebnich.Po teto zaloze jsem zjistil,ze soubory na HDD,ktere jsem mel v umyslu zalohovat byly poskozeny.Pred samotnym zalohovanim,ale zadnou chyby-artefaky v obraze neobsahovaly.

Už jsem trochu v obraze. Takže vytváříš datové DVD, přidáš videosoubory do kompilace a po vypálení jsou zmršená videa na DVD. Stejně zmršená jsou i zdrojová videa na HDD, která před vypálením byla v pořádku.

Toto není rozhodně standardní chování. Nero při vypalování datového disku nijak neupravuje zdrojová data. Data na DVD můžeš ověřit v KProbe (pokud podporuje tvou vypalovačku). Problém by mohl být ve velikosti souborů (ISO povoluje jen do 1GB, nad tuto velikost musíš vybrat UDF). Toto vše ovšem řeší jen data na DVD, proč to mrší i zdrojové videa netuším. Snad vir, špatný crack S tím jsem se ještě nesetkal, zkus to ještě ve starší šestkové verzi Nera. Možná je to bug v sedmičkové řadě.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Aku mas zostavu konkretne?

Dost lahko mzoes mat bud zlu RAM alebo nejaky problem s kompatibilitou (VIA 686B, alebo nFORCE + nejaky nekompatibilny disk)...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Unhappy Re: Poskozene *.AVi soubory

Samotny nechapu proc se mne poskodily soubory na disku,ktere jsem zalohoval.Jejich velikost byla delana na miru CD,takze mely okolo 700 Mb.Je fakt,ze jsem menil pred nedavnem novou desku a grafickou kartu.Od te doby jsem zadny film nevypaloval,takze to tim muze byt.Navic mam cely system pretaktovany,nicmene v hrach jsem zadne vykyvy stability nezaznamenal.Desku mam DFI nF4X,1 HDD od WD-120GB-PATA a 2 HDD od Maxtor 200GB-SATA,grafiku RaDEON 1900XT,CPU Athlon clawhammer 10X235MHz.Hlavne me zajimalo jestli neznate zpusob jak bych ty filmy opravil.Byly to 4 plna DVD.Dost me to nastvalo,pac nektere filmy asi nesezenu hned tak znova.Tech duvodu muze byt plno,takze ted,ote co mam po filmech nemam moc naladu hledat cim by to mohlo byt.Doufal jsem,ze nekdo nekdy narazil na podobny problem.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Poskodit sa mohli jednoducho. Pri kopirovani.

1) S tymi filmami sa rovno rozluc...
    2) Otestuj si pamat goldmemom (www.goldmemory.cz) - nechaj tak 2-3x prebehnut cele...
    3) Pusti si tam prime95 aspon na 24hod.
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. DOS: kopírování souborů a složek
    Založil Kooca v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 31.05.2014, 17:12
  2. Help, jak smazat 4 soubory ?? - vyřešeno
    Založil Lord Owl v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 26.02.2005, 19:36
  3. MPC-nějak mi nejdou přehrát soubory???
    Založil Keekus v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 23.11.2004, 16:45
  4. Jak přidat soubory do image???
    Založil Big Muscle v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 31.12.2003, 18:09
  5. Nejdou smazat soubory v XP
    Založil Anonymous v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 06.01.2003, 18:12

Pravidla přispívání