Uvažuji o vodním chlazení a mám takovou začátečnickou otázku.
Pokud bych takto chladil CPU, GPU, HDD a zdroj, mohl bych pak úplně neprodyšně uzavřit skříň (Chieftec middletower)?
Šlo by jen o sestavu na práci. Žádné přetaktovávání apod.
Uvažuji o vodním chlazení a mám takovou začátečnickou otázku.
Pokud bych takto chladil CPU, GPU, HDD a zdroj, mohl bych pak úplně neprodyšně uzavřit skříň (Chieftec middletower)?
Šlo by jen o sestavu na práci. Žádné přetaktovávání apod.
jasne ze muzes zavrit skrin, ale je potreba udelat tzv. ,,pruvan v case,,Původně odeslal jim75
takze zajistit dukladnej vyfuk z case
ja osobne to mam vyreseny 2x120 na vyfukovani z case
do case zadnej vzduch nevedu, on se tam dostane sam
problem s prehrivanim nemam![]()
Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D
Špatně jsem se asi vyjádřil. Nemyslel jsem přidělat bočnici; ale neprodyšně ucpat všechny otvory, takže by dovnitř ani ven neproudil vzduch.
Teplo ze součástek na desce, z karet (kromě grafické) a DVD mechanik by se předávalo do vzduchu uvnitř skříně a ten by se chladil o stěny skříně.
Jestli to chápu dobře, mohou při tom nastat 2 problémy:
- teplo se nebude dostatečně rychle předávat do vzduchu uvnitř skříně. Tj. některé součástky by se rychle ohřály a "uškvařily".
To by šlo řešit tím že bych uvnitř umístil nějaký větší pomaloběžný větrák, který by zabezpečil "ofukování" těchto součástek (samozřejmě jen tím "vnitřním vzduchem").
- teplo by se nedostatečně předávalo přes stěnu skříně do okolí. Tj. teplota uvnitř by postupně rostla a na konec by to stejně nějaké součástka odnesla.
Tady mě moc nenapadá jak to řešit. Např. by šlo přidělat na bočnice nějaké pasivy (ale to by nemuselo stačit). Ještě mě napadlo dovnitř na hadici vodníka napojit nějaký pasiv (nevím jak by to mělo vypadat) který by nechladil konkrétní komponentu, ale přebíral by teplo ze vzduchu uvnitř skříně a odváděl by ho ven k radiátoru (a tam vyzářil).
ty beres inspiraci z Zalman bedny, co?Původně odeslal jim75
co mas za zdroj? pasiv nebo s vetrakama?
a proc proste nemuzes mit jeden fan, co bude foukat z case vzduch pryc?
chladit ho o steny=>to myslim dost dobre nepujde
Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D
Ja som prehnane opatrny clovek, takze by som to nerobil. To by si potom ani len necitil smrad, keby sa ti dnu zacalo nieco palit
Mozno som paranoidny, ale nejake odpadove teplo bude aj na dalsich suciastkach (north/southbridge dokazu byt aspon u mna solidne teple), k tomu eventualne hromadenie nejakych vyparov.
Asus A7N8X-X, XP2400+, 2x512 cl 2.5 Kingston,
Powercolor R9200, volant R440, joy Cyborg Evo
aky mas dovod aby si upchaval vsetky diery na case?
inak myslim ze by to robilo problemy na dnesnych pc...teply vzduch by sa tam hromadil a najmenej by to mohlo byt nestabilne....pc je ten v podpise?
takto ti poviem...moje pc v podpise...vodnik a bez prievanu to nieje mozne uchladit so zavrenou case...raz som vyhadzal chladice, zavrel case a sup...bluescreen...doska mala problemy. Iked pc bolo nataktovane a NF4 dost pecie
Naposledy upravil kvoco; 03.05.2006 v 14:15.
AMD Opteron 144, DFI LP UT nF4 Ultra-D, 1GB Corsair 400MHz, MSI GeForce 6600GT, 250GB WD2500KS SATAII Caviar SE16, NEC DVD_RW ND 4551A, Enermax Noisetaker 485W, Thermaltake WinGoV7000A
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)