Výsledky 1 až 25 z 35

Téma: Panasonic DMC-FZ30, jak hrozný je šum?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Panasonic DMC-FZ30, jak hrozný je šum?

Prosím o radu. Chci koupit EVF "zrcadlovku" a dlouho váhám mezi Finepix 9500 a Panasonic DMC-FZ30.

Byl jsem rozhodnut koupit FZ30 kvůli lepšímu hledáčku, robustnosti, stabilizátoru, Leica objektivu s velkým rozsahem, ale odrazují mne zprávy o extrémním šumu už i na ISO80!
    Teď ale nevím čemu mám věřit, na fotoaparat.cz se v recenzi pise, ze sum je ok. Na www.dpreview.com zase "Noise is even an issue at ISO 80, a real problem at ISO 400 or in very low light".
    Spousta uživatelů na forech na šum nadává, ale najdou se i tací, kteří tvrdí, že je to ok.
    Můj druhý favorit (9500) má zase podle obrázků šum na velmi dobré úrovni, ale registruji informace o silném softwarovém potlačení šumu na úkor detailu(logicky). Mně se ovšem fotky z 9500 hodně líbí, naproti tomu jsem snad nenašel nějakou extra pěknou fotku z FZ30... zkrátka jsem zmatený.
    Vím, že jsou tu foto odborníci, jejichž názoru budu věřit, takže prosím o radu, nejlépe porovnání těchto dvou aparátů zakládající se na vlastní zkušenosti........(díky za čtení dlouhého postu)
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní Re: Panasonic DMC-FZ30, jak hrozný je šum?

Taky jsem dlouho vybiral mezi temito dvema a precetl toho hodne, ale k nicemu rozumnymu jsem se nedobral.

Ale byl sem rozhodnutej z techto dvou si vybrat Fujinu, ale nakonec jsem si vzal na inzerat pouzitou Minoltu A2 a spokojenost

Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    246

jestli ti nevadí postprocessing tak ber ten lepší s většim šumem. jinak já bych asi váhal stejně jak ty. měl bych z toho slušnej hardcore. mě postproces docela vadí a tak bych vzal ten nešumící nebo bych hledal znovu jinej...

Citace Původně odeslal wong
    Taky jsem dlouho vybiral mezi temito dvema a precetl toho hodne, ale k nicemu rozumnymu jsem se nedobral.

Ale byl sem rozhodnutej z techto dvou si vybrat Fujinu, ale nakonec jsem si vzal na inzerat pouzitou Minoltu A2 a spokojenost

a dobře si udělal ta fujina se mě dobře drží, ale ty cvaky jsou takový neplastický...navíc minolta má menší zoom(28-200), což považuju spíš za+ stejně jako větší snímač=menší hloubka ostrosti.

K tomu panálku, nechceš si trochu připlatit a koupit nikonD50 či nějakýho olyho v kitu? Mě na těch UZ hafo vadí, že začínaj až na nějakých +-36mm...

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

D50 ma tiez dost shit kit sklo (obrazovo podobne ako canonacke EF-S 18-55 akurat pomalsie)... Ale tiez by som namiesto UZ radsej zobral zrkadlo... Podla mna pre teba nie je zlou volbou Oly E330 (kvoli lifeview)... I ked je pravda, ze ten uz je cenou niekde uplne inde... Ale to v podstate akakolvek zrkadlovka...

Z tych dvoch by som si asi nevybral... Co som pozeral sample, tak sa mi viac pacia tie z Panasonica... Ale ten sum je fakt otrasny... Lenze u oboch...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

O zrcadlovce jsem dlouho premyslel, ale nechci vrazit do fotaku tolik penez, kolik by si nakup zrcadla + slusneho teleobjektivu zaslouzil. Jak Panacka, tak Fuji muzu mit za 13k, D50 + slusny objektiv (bez telete ja nic nevyfotim, chci prirodu- zviratka) težce nad 20k, spis 25k+ a to je me moc
    Osobni zkusenosti s tim Panackem nekdo nemate? Nebo nejakeho kamarada se slusnyma fotkama? Ta uroven sumu z nej mi pripada i postprocessingem nezvladnutelna, asi to vyhraje to Fuji...
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Citace Původně odeslal russianblue
    Mě na těch UZ hafo vadí, že začínaj až na nějakých +-36mm...
    Zrovna ta fuji ma 28-300 Jinak co sem cetl, tak na tele sou ty fotky horsi, takze to ze mam "jenom" 28-200 me az tak netrapi

K tomu zrcadlu - je to sice fajn, ale je min univerzalni a je proste velky (i ta A2 je velka dost na to, abych si hodne rozmyslel kam si ji vemu a kam ne). Navic do neho budes furt sypat penize. Ja sem si akorat ted dokoupil blesk a tim to konci (snad - porad tu je wide a tele predsadka )

Saman: Pokud muzu srovnanvat ne-srovnatelne tak tu mam FZ-20 a u ni ten sum je trosku videt i na nenizsi iso. Docela nemile me to prekevapilo. Na druhou stranu fz30 ma sice vice pixliku ale i vetsi cip. Presto je na tom jeste o krapet hure s tim sumem. (pry).
    Podivej vem co ti padne do ruky - ja jsem byl zdesenej sumem u svyho kompaktiku ale to budes zdesenej taky - u kazdyho fotaku. Jde o to se na tohle nesoustredit a fotit. Jakmile to zacnes zkoumat ses v <I>. Ver mi.

Jinak pokud se nepletu tak na digineffu (grafika.cz) v diskuzich bylo kdysi pomerne dlouhe vlakno o sumu Fz-30 cili bych se tam koukl...
    Ps: Tady je fota z fz-20. Na kvalitu nehledte, fotak je sice v rodine ale ja ho nepouzivam (=neumim) a bylo -15.
    Je to ISO 100 (cili druha nejnizsi):
    www.martinovo.net/starom.jpg
    (u fz-30 bude sum zhruba imo takovejhle na iso80)

Crash: Uz ti dosel ten fotak nebo zase jenom teoretizujes aniz bys cvaknul jedinou fotku?

btw pomalu jsem se ze zoufaleho rozhodovani a nutnosti spis sporit presunul k nazoru poridit si 8080wz. zda se mi to jako dobra volba. Skoda ze se uz neprodava, asi budu hledat v bazarech.
    Naposledy upravil sx02; 26.04.2006 v 00:46.

Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    246

to sx2: co zase je? řekl sem tu dřív to samý co vy! proč? nikoho neterorizuju ani nechci....

btw ta fotka teda fakt nic moc...

Citace Původně odeslal sx02
    btw pomalu jsem se ze zoufaleho rozhodovani a nutnosti spis sporit presunul k nazoru poridit si 8080wz. zda se mi to jako dobra volba. Skoda ze se uz neprodava, asi budu hledat v bazarech.

http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=48738

Cool Re: Panasonic DMC-FZ30, jak hrozný je šum?

Citace Původně odeslal wong
    Zrovna ta fuji ma 28-300 Jinak co sem cetl, tak na tele sou ty fotky hors....
    no právě na těch 300, jak sem říkal přijde mě to takový "neplastický, nemastný-neslaný". Při zvětšení 1:1 dost nepoužitelný, a ještě když se do toho pustí odšumování...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ + nekolik citaci z ruznych webu
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 11.08.2007, 17:13
  2. HDD Samsung
    Založil bora v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 46
    Poslední příspěvek: 19.11.2005, 20:27
  3. FAQ
    Založil sisi v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 5