Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Fraunhofer ISS uvadi 5.1 zvuk pro bezna stereo sluchatka v forme rozsirenych MP3!

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Fraunhofer ISS uvadi 5.1 zvuk pro bezna stereo sluchatka v forme rozsirenych MP3!

Zdravicko,
    tohle si proste nemuzu nechat pro sebe, protoze je to vazne dost libova vec. Fraunhoferuv institut integrovanych obvodu predstavil na Cebitu nove vlastnosti MP3 kodeku. Celkem nedavno uvedl MP3 Surround, tedy podporu 5.1 pro MP3 se zpetnou kompatibilitou na MP3, tedy mate beznou MP3 obohacenou o dalsi kanaly, datovy tok je pouze pry 1-32kbps vice oproti normalu. No to jeste neni tak zajimave jako technologie Ensonido, ktera dovede 5.1 zvuk prehravat v beznych stereo sluchatkach. A je to opravdu docela dobre, tedy mnohem lepsi jak bezne stereo. Surround MP3 se daji stahnout zde http://www.all4mp3.com/music/ a nebo coz je mnohem zajimavejsi je umi vytvorit Fraunhofer IIS MP3 SX Converter z beznych stereo MP3 pomoci analyzy zvuku. A samozrejme je i prehravac MP3 Surround vcetne Ensonido ci plugin do Winampu. Vice informaci a vsechno se da stahnout na http://www.iis.fraunhofer.de/amm/dow...und/index.html . Je to fakt namakane, v tom jejich prehravaci se da pro porovnani lehce prepinat do sterea a tam je rozdil poznat nejvice. Jako skladbu doporucuji treba Karnis - Top Cat.
    U instalace do Winampu ctete readme a jeste nesmim zapomenout, porad jsem nevedel proc mi to neslo a nakonec jsem na to prisel. Musite vypnout Ekvalizer!!!

Jeste snad posledni vec, jak jsem se k tomu celemu dostal, aneb mirna reportaz v cestine http://cdr.cz/a/17127

A posledni uplne nejvice libova vec!! Holofonie ( http://en.wikipedia.org/wiki/Holophony ) kazdej si povinne stahnete tuhle ukazku, to je opravdu hodne silny vymakle http://www.holophonic.ch/archivio/te...Holophonic.mp3

Jenom tedka smutnim nad tim, ze mam doma uplne shitova sluchatka, tedy aspon proti tem reproduktorum... je to znatelne vice na pikacu.
    Ja jsem s tim vsim dost spokojen, vsechno facha, tak se take podelte o zkusenosti
    Naposledy upravil Skodik; 01.04.2006 v 14:54.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: Fraunhofer ISS uvadi 5.1 zvuk pro bezna stereo sluchatka v forme rozsirenych MP3!

Tak sem to teď zkoušel a musim uznat že ten holophonic zvuk je úžasnej. Co se týče SX Converteru, tak tam strašně záleží jaká je zdrojová mp3, někdy z toho udělá špičkový 5.1 a často taky takovej divnej paskvil. Prostě funguje to dobře, ale dá se to použít jen na kvalitně udělaný stereo.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Standardní Re: Fraunhofer ISS uvadi 5.1 zvuk pro bezna stereo sluchatka v forme rozsirenych MP3!

SX Converter, no jo ale kdyz si vemes, ze to ty kanaly udela z niceho, tak je to u nekterych skladeb hodne dobry. Jako z prdu udelat kulicku to umi docela fajnove Jinak doporucuji tu stranku, kde jsou ty Surround MP3, fakt jsou to dost dobre skupiny, aspon me to docela sedlo a ze je to free je dalsi prima vec. A hlavne je na tom fakt pekne videt ten pravy realny, ne nijak vyumelkovany prostorovy zvuk.

holophonic: jo to je fakt masakr, na wiki pisou, ze vybornym prikladem holophonie je album od Pink Floyd - The Final Cut, ale bohuzel ho nemam takze nemohu soudit, kdyby nekdo mel ukazku, tak at sem kdyztak hodi (btw: to je normalne legalni).

Neveril jsem tomu, ale musim uznat, no... ...pekny
    1) ASUS M6A
    2) Toshiba Portége R600-10U
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
    Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.

Jeste takovej poznatek, ono to je dost solidni i na beznych bednach, me to tedy pripada lepsi jak bezne stereo. Jinak mam zapojene 2 stereo soustavy do jedne stereo zvukovky, 2 vpredu, 2 vzadu (ty jsou vice basove) a to je opravdu dost lahoda. Vubec me ted obycejne stereo vubec nechutna, pripada mi to jako takove hluche, bez tvaru a hloubky

2ripper: jj, taky jsem na tohle docela skeptickej, ale tohle me taky docela mile prekvapilo, hold to neni zadna trapna komercni bomba, ale pracicka sikulu z vyzkumneho ustavu

Senior Member mince Avatar uživatele kecinzer
    Věk
    41
    Vliv
    318

Stáhnul jsem si tu Holofonii, potřebuju k tomu nějaký plugin do winampu? Nebo co mi na tom má připadat super?
    MacBookPro 13 (mid 2014): Intel Core i5-4278U 2,6GHz | Intel Iris 5100 | 8GB RAM | 128GB SSD | 2560x1600 @ best for retina || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || OSX 10.11.2
    ProBook: HP ProBook 650 G1 @ Core i5 4200M 2,5GHz | Intel HD4600 | 12GB RAM | 500 GB Seagate HDD 7200 || 1920x1080 || HP LP2475w @ DP 1920x1200 || Win10 Ent 64bit
    iPhone 6 Plus 16GB Space Gray | iOS 9.2

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Prostorovy zvuk u filmu
    Založil Caleb v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 07.06.2006, 16:44
  2. 5.1 sluchatka vs stereo sluchatka ?
    Založil Aceh v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 22.11.2005, 22:13

Pravidla přispívání