Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Dig. foťák 8000-16000Kč

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Dig. foťák 8000-16000Kč

Potřeboval bych poradit... Situaci s foťákama už docela dlouho nesleduju a potřebuju vybrat nějaký v daném cenovém rozmezí. Preferoval bych značky Canon nebo Panasonic, koukal jsem na následující modely:

Canon PowerShot A700
    Canon PowerShot S80
    Canon PowerShot S2 IS
    (teda nejvíc mě zaujal EOS 350D, ale ten už je cenově poněkud jinde )

a pak Panasonic Lumix DMC-FZ30

bohužel Panasonic, který se mi v dané cenové relaci nejvíc zamlouval, má podle testů vcelku problémy s úrovní šumu. Nepodařilo se mi ale najít jiný fotky, než buďto testovací obrazce se šumem, nebo venkovní fotky za jasného dne, kde se samozřejmě šum neprojeví, ale nic mezi tím, tak nedokážu posoudit, do jaké míry je šum v reálu viditelný. Protože je ale v ostatních ohledech dost vychytaný, chtěl bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo s tímhle foťákem, nebo podobnými modely (Lumix DMC-FZ4EG, Lumix DMC-FZ5EG, Lumix DMC-FZ7EG, Panasonic Lumix DMC-FZ20EG) zkušenost. Naopak Canony na tom byly se šumem velice dobře, ale zase byly trochu slabší v jiných aspektech.

Případně zda by z tohoto důvodu byl lepší volbou některý z Canonů. Požadované parametry splňují všechny čtyři, takže bych asi dal spíš na radu Chtěl bych, aby zvládal focení i za horších jasových podmínek (venku fotí pěkně pomalu už i mobily), měl slušnou optiku (co možná nejnižší zkreslení, v tom nebyl špatnej právě Panasonic)....

Pokud by byl v této cenové relaci lepší model od nějakého jiného výrobce, nebráním se tomu. Předem díky za všechny rady.
    Naposledy upravil no-X; 19.03.2006 v 22:11.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Standardní Re: Dig. foťák 8000-16000Kč

Mame doma SONY DSC H1, foti pekne, ma hafo rezimu a da se snim vykouzlit hodne pekna fotka (ale to neni muj pripad). Jedinou vadou a to velikou me prijde hodne hruhej displej-sice opravdu velikej, ale hrubej, jinak fotak se dobre drzi, ma stabilizaci obrazu a ted se da sehant za dobry prachy-osobne bych ted pockal na model H2, ten my mohl byt podle vseho fakt hodne v pohode.

ps: segra ma Pan FZ4, takze z vlastni zkusenosti ybch ti doporucil nejakej UZ digital.

Smile Re: Dig. foťák 8000-16000Kč

ta 700 má malej snímač, lepší bude ta 610ka. S80 mě přijde předražená, ale objektiv začíná na 28mm (což je pro mě tak 70% rozhodovací priority u kompakru). A nebo kodak easyshare P880 či panasonic DMC-LX-1. Projdi si testy, koukej hlavně na šum, reakční doby, obrazové vady objektivu aj...

celkově je potřeba se rozhodnout, mezi kompaktem a UZ. a pak vybrat ten pro tebe nej

a nebo bazarovka, třeba tady E-300
    http://www.megapixel.cz/produkty/baz...v-lidicke.html
    Naposledy upravil russianblue; 19.03.2006 v 22:44.

S80 jsem vyloučil, o A700 jsem uvažoval kvůli tomu, že A620 byla vcelku povedená, a tak jsem čekal od A700 jakousi "záruku" Takže se rozhoduju mezi S2 IS a FZ30. Na DMC-LX-1 kouknu.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

Citace Původně odeslal no-X
    Takže se rozhoduju mezi S2 IS a FZ30. Na DMC-LX-1 kouknu.
    takže chceš UZ? ta E-300 tě nechává klidným? Z těch dvou bych vzal panálek, má kroužek na ostření...

Citace Původně odeslal russianblue
    ta E-300 tě nechává klidným?
    Ano, radši mám jistotu dvouleté záruky.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. 03/06 Dig. fotak do 15kkc
    Založil honzAK v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 16.03.2006, 15:53
  2. Dig. fotak do 10 000sk
    Založil cLiVe v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 14.12.2005, 18:27
  3. Foťák do 10.000Sk
    Založil e1 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 18