Výsledky 1 až 25 z 59

Téma: Jakou zidli? (snad me modove neukamenujou :-)

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Question Jakou zidli? (snad me modove neukamenujou :-)

Po 23 letech me definitivne opousti moje stara dobra zidle, takze momentalne resim, cim ji nahradit. Chtel bych zidli/kreslo do cca 2500 vc operek a posty. Moje volba je zatim tato zidle, ktera splnuje vse potrebne. Hlavnim problemem pri vyberu se stala zarucena nosnost vyrobcem, nebot moje malickost v tuto chvili vazi presne 100kg a vetsina zidli miva nostnost 85 az 95kg. moje zvolena umi 110kg a navic je na ni petileta zaruka.

Muj problem je ze u kompa sedim vetsinu dne, takze potrebuju neco co se po pul roce neprosedi a soucasne se na tom bude slusne sedet. Takze .... vite nekdo o necem lepsim do 2500,-

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    360

Standardní Re: Jakou zidli? (snad me modove neukamenujou :-)

Je ta sedačka dostatečně "propustná"? Jestli tím vzduch neprojde, tak se ti při celodenním sezení na tom bude docela pařit prd... a není to nic přijemnýho... Měl jsem jednu docela podobnou a to sezení bych už podruhý zažít nechtěl... Potah byl z velmi levnýho materiálu a prakticky žádná ventilace - hroznej posez...

Jinak po svých zkušenostech (a to vážím 85) bych si taky s ohledem na tu váhu prověřil, jak je přivařená "noha" t tomu "plátu" na který se přišroubovává sedací část židle... U tý mojí kanc. co jsem měl se to totiž urvalo a když jsem to sundal a viděl, jak to bylo navařený, tak bych nakopal výrobce do koulí...
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Citace Původně odeslal D_a_v_i_d
    Je ta sedačka dostatečně "propustná"? Jestli tím vzduch neprojde, tak se ti při celodenním sezení na tom bude docela pařit prd... a není to nic přijemnýho... Měl jsem jednu docela podobnou a to sezení bych už podruhý zažít nechtěl... Potah byl z velmi levnýho materiálu a prakticky žádná ventilace - hroznej posez...

Jinak po svých zkušenostech (a to vážím 85) bych si taky s ohledem na tu váhu prověřil, jak je přivařená "noha" t tomu "plátu" na který se přišroubovává sedací část židle... U tý mojí kanc. co jsem měl se to totiž urvalo a když jsem to sundal a viděl, jak to bylo navařený, tak bych nakopal výrobce do koulí...
    covece dejve tva odpoved me naplnuje este vetsim zoufalstvim
    holt budu muset v tomto ohledu vyrobci duverovat, pripadne kdyby se to urvalo, taxi to u prarodicu na vsi necham od nejakyho fachmana navarit zpet jinak naklapeci kreslo nemusim, snad jen aby byl upravitelny sklon operaku.

jo a samozrejme primarne nechci nejakou kuzi/kozenku, na ktery se v lete neda sedet, protoze se prilepis k zidli. i kdyz i to se da vyresit vhodnym home-made potahem "od maminky".

já měl kdysi toto:
    http://obchod.sedia.cz/katalogitem.aspx?item=10

a nebylo to zase tak špatný (nějaký opěrky k tomu), akorád mě chybělo houpání..ale po třech reklamacích mě to přestalo bavit

teď mám toto:
    http://obchod.sedia.cz/katalogitem.aspx?item=27
    lepší než ta předtím, ale chtělo by to víc vykrojenou bederní část

a výhledově bych to viděl na něco +- v tomto stylu
    http://www.plus-katalog.cz/is-bin/IN...g=?SKU=M003200

http://www.plus-katalog.cz/is-bin/IN...g=?SKU=M207143
    ovšem tak o tři třídy výš. Tzn, nastavitelný opětky samostatně výška a směr. Takovou židli má jedna paní účetní co tam chodím na servis a nemůžu si jí vynachválit. tam ta stála +- 15k

sedím u komplu docela dost, takže peníze jsou až na druhém místě...a navíc už sem měl dost těch laciných křesel co vydrží dva roky.

Senior Member
    Vliv
    306

Doporucuju zidle vyzkouset v realu. Ja jsem takhle nakonec hodil za hlavu vsechny zidle, ktere jsem predtim vybral podle obrazku a parametru. Pokud nejsi limitovan financne, doporucuju vybrat zidle ve vyssi cenove kategorii, protoze neverim, ze do 2.500 lze koupit zidli vhodnou pro caste celodenni sezeni. Pokud opravdu cely den prosedis a nechces si znicit zada, pak nesetri a poradne si zidli pred koupi vyzkousej. Sam mam dost problemu se zady, z velke casti diky mnohaletemu celodennimu sezeni na mizerne zidli, takze bacha na to...
    Naposledy upravil Kankal; 22.02.2006 v 19:04.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    360

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski
    covece dejve tva odpoved me naplnuje este vetsim zoufalstvim
    holt budu muset v tomto ohledu vyrobci duverovat, pripadne kdyby se to urvalo, taxi to u prarodicu na vsi necham od nejakyho fachmana navarit zpet jinak naklapeci kreslo nemusim, snad jen aby byl upravitelny sklon operaku.

jo a samozrejme primarne nechci nejakou kuzi/kozenku, na ktery se v lete neda sedet, protoze se prilepis k zidli. i kdyz i to se da vyresit vhodnym home-made potahem "od maminky".
    Já tě nechci "plnit zoufalstvím", jen varuju, u čeho jsem měl problémy já , s dost podobnou židlí.. Rozšroubovat by to neměl být problém a podívat se, jak je to navařený... Mě to bohužel tenkrát nenapadlo a když jsem viděl, že hajzlové objeli svářečkou tu trubku jen do půlky, neobjeli "celý" kolečko, tak mi bylo hned jasný, proč to prdlo... Kůži/koženku fakt vřele nedoporučuju, to je dobrý pro nějakýho managora, co furt někde lítá a jen když je v kanclu tak potřebuje "dělat dojem", ale na sezení u compu to fakt není dobrej materiál

BTW a kloub opěráku bych si taky zkontroloval, resp. jak je opěrák uchycenej k sedáku... Tam se leckdy taky hodně šetří
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Member Avatar uživatele vauxhall.uk
    Věk
    41
    Vliv
    262

Citace Původně odeslal Mahulena
    Superžidle a nábytek jsem našla na ... Super ceny a super výbě!
    koukal jsem na to a ceny jsou tam spíše obvyklé. a nemožnost si nechat doupravit kancelářskou židli je také bod mínus. ty výškově stavitelné područky jsou velice důležité. jedině, že by člověk vybíral v kamenném obchodě a vytipoval si židli, která by mu seděla i bez většího nastavování. ovšem jediný krám, který má solidní výběr, je IKEA. nic jiného mě nenapadá :/

//edit:

Citace Původně odeslal Kankal
    Uz to tu padlo: Dobry obchod na zkouseni je www.m1.cz, maji velky vyber a moznost testovat v prodejne neomezenou dobu.
    sry ... nějak jsem to do detailu nepročítal. spíš jsem chtěl do diskuze přispět některými poznatky. obchod sám pořádně nevím. máma má nějakého známého, co s tím kšeftuje, tak mu řekla požadavky a přivezl nám ty židle, co jsem na ně postoval odkazy výše.
    Naposledy upravil vauxhall.uk; 27.02.2006 v 19:53.
    On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

Senior Member
    Vliv
    306

Uz to tu padlo: Dobry obchod na zkouseni je www.m1.cz, maji velky vyber a moznost testovat v prodejne neomezenou dobu.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání