Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: "Vykrádání"? cizích CSS stylů

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Post "Vykrádání"? cizích CSS stylů

Mám takový filozofický dotaz:
    Stránky mozilla.org používají CSS, na jejichž obsahu bych možná rád postavil své stránky. Zajímalo by mě jaký máte názor na to, když si takto někdo propůjčí cizí CSS styly k tvorbě nekomerčních (osobních) stránek, s tím že na každé stránce (např. v patičce) bude jasně a viditelně uvedeno, odkud tyto styly pochází a navíc například malinkatý banner na jejich produkt (konkrétně třeba Firefox).
    Podle mého názoru je to svým způsobem (pokud se dodrží výše řečená pravidla) pochvala jejich práce a nezdá se mi, že by to nějak porušovalo etický kodex. Ostatně ty CSS jsou volně dostupné všem.

Jakého jste názoru vy? Podělte se prosím

Příklad patičky:
    Naposledy upravil xjohny; 07.02.2006 v 18:01.
    Love 'murican gas-guzzlers...
    Chevrolet Camaro '79, 5L V8
    Chevrolet Tahoe '01, 5.3L V8
    Chevrolet Camaro '01, 3.8L V6
    chevroletcamaro.cz - Unleashed Fuel Only

Standardní Re: "Vykrádání" cizích CSS stylů?

muj nazor zcela koresponduje se tvym

Citace Původně odeslal Bob van Sikorski
    muj nazor zcela koresponduje se tvym
    No jde mi hlavně o to, že při položení podobného dotazu na fóru Czilly jsem se setkal spíš s negativním názorem. Ale asi jsem ten počátešní dotaz položil poněkud hůř než tady

Citace Původně odeslal NightKing
    No jde mi hlavně o to, že při položení podobného dotazu na fóru Czilly jsem se setkal spíš s negativním názorem. Ale asi jsem ten počátešní dotaz položil poněkud hůř než tady

tak ja ti to reknu takto: kdybys chtel pouzit css z mych stranek, tak mi to vadit nebude, a uz vubec ne pokud mi na ne linknes. to vsak nic nemeni na faktu, ze css na mych strankach je atrapa na cokoliv s oznacenim css, stejne jako atrapa na oznaceni "web" kvuli par nespokojencum na czille si nenech kazit prijemne uterni odpoledne

Standardní Re: "Vykrádání"? cizích CSS stylů

Myslim ze jsi moralnejsi nez vetsinou weobovych autoru

Svym zpusobem se to neda dokazat, pokud nepouzijes kompletne stejny. V nejake knizce o www jsem cetl neco jako opisujte od velkych webu . Kdyz uz to chces mit ale jo legalni, tak bys mel mit svoleni od tvurce webu . Jinak v praktickym zivote, kdyz pises nejakou studii, tak na konci uvadis pouzite zdroje a diky tomu je vse OK .

EDIT: Zda se mi to jako zajimave tema, proc neni v sekci PROGRAMOVANI? -> Navrh na presunuti
    Naposledy upravil Camillek; 07.02.2006 v 20:55.
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    327

no, shodou okolnosti to muzu videt z druhe strany - kdysi davno jsem napsal nicmoc navod na betryal at krondor. uplynulo tak 5 let a koukam, ze ten navod je na nekolika cizich webech. je tam sice u toho muj nick a muj stary email, ale dost me irituje, ze mi nikdo nerekl, ze si bere muj navod.
    takze - fakticky mi to nevadi - zadny prospech bych z toho navodu stejne nemel a takhle mi to prijemne lechta ego , ale na druhou stranu me irituje ta neomalenost to publikovat bez meho svoleni (ktere bych samozrejme dal)
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Tak na Czille si nedaji a nedaji rict a porad haji Mozillu jako by to bylo jejich dite
    Dostal jsem od nich odkaz na stranky mozilly, kde se neco o webu pise, ale nebylo to moc konkretni, tak jsem zabrousil hloubeji a hle co jsem nasel
    You may use the HTML and CSS files on www.mozilla.org or other mozilla.org websites for your web site - as long as you don't use the visual design or style (the colors, gradients, fonts, etc.). In other words, you can use the HTML and/or CSS code, but it should not look like you took our page and dropped in your logo.
    Zdroj: http://www.mozilla.org/foundation/li...te-markup.html
    Puvodni zdroj: http://www.mozilla.org/foundation/li...e-content.html

Presunout to chci hlavne kvuli tomu, ze tady se to casem smaze

you can use the HTML and/or CSS code, but it should not look like you took our page and dropped in your logo
    Tak to vidis, rikaji abys udelal to, co jsi chtel udelat
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

Member Avatar uživatele P3TR
    Vliv
    256

Citace Původně odeslal Camillek
    Presunout to chci hlavne kvuli tomu, ze tady se to casem smaze

Tak to vidis, rikaji abys udelal to, co jsi chtel udelat
    Nazorovy vyjadreni muze yt i takovy, proc delat veci, ktery uz nekdo udelal ze tebe?
    Ono se spis tohle tvrznei hodi na jiny priklady, ale neco na nem bude... Co kdyby sis to sam napsal a pak zjistil, ze stejne jako u mozilly ?

Takze podle me je reseni tohoto problemu vcelku jednoduchou zalezitosti, zvlast kdyz ti sami tvrdi, ze si to klidne muzes vit
    MSI KT3 Ultra-ARU | AMD Athlon XP Thoroughbred 1800+@2600+ (1.65V) prime stable | CoolerMaster XDream III | Kingstone DDR400 512MB CL2.5 | GeForce 4MX 440 64MB | HITACHI 7K250 160GB 8MB PATA | LG GSA 4163B DVDRW + Toshiba SD-M1612 16x | Logitech MX1000 | Edimax EW7206APg | Realtek RTL8139/810x Fast Ethernet | Leadtek WinFast 2000XP deLuxe | EC Q3 Logic - LC-B350W PFC | Creative P580 | AOC 7K+
    linux mandriva 2006 cz

je to boj
    shuttle SN95G5V3, XFX gf 6800 GS @ ? (zatim), 2x512 A-DATA, Athlon64 3200+, 300GB disk ....atd atd

dal ... epox 8rda+/barton 2500+@3200+*200/gf4ti4200/BRAND 2x256*200

Zvlastni je, ze jakmile jsem tyhle kousky textu primo z mozilly.org ukazal na foru Czilly, tak zatim panove nejak nereaguji, zatimco predtim odpovidali oba celkem rychle
    (http://forum.czilla.cz/viewtopic.php?t=12704)

EDIT: Pokud s tim souhlasi i ostatni, tak bych rad poprosil moderatory o presunuti threadu do "Programovani"
    Naposledy upravil xjohny; 08.02.2006 v 16:47.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak na ochranu DVD CSS?
    Založil Aliencz v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 09.01.2006, 01:10
  2. Par dotazu k CSS pozicovani
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 26.08.2005, 23:02
  3. [Css] Css Layout (Graficky tvoreni CSS) WYSIWYG editory CSS
    Založil Martyr-M v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 1