Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Moje první dílo - UV/Jak vyřezat díru do bočnice?/Červený informační display?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Question Moje první dílo - UV/Jak vyřezat díru do bočnice?/Červený informační display?

Čau,
    hledal jsem a nenašel jak vyřezat díru do bočnice? Kamarád to zkoušel a pěkně to zku*vil, tak by mě zajímalo jak to děláte vy Nějaký všobecný návod...
    Zkoušel jsem první úpravu s plexi na přední straně kejsu, no nic moc, ale mně se to celkem líbí, na té fotce to vypadá trošku hůř než ve skutečnosti . Ještě by mě zajímalo, jestli dělají nějaké displaye s červeným podsvícením, jako je třeba tento http://www.conrad.cz/DetailPage.asp?DPG=45597 , nevíte někdo o něčem? Případně nějaká červená úprava...
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil bless; 30.01.2006 v 00:28.

Senior Member Avatar uživatele Perfect_
    Věk
    37
    Vliv
    274

Standardní Re: Jak vyřezat díru do bočnice?/Červený informační display?

Lupenková pilka?
    pc i5, etc.
    ntb i5, etc.

Ja to rezal pilkou s jednostranym platkem na zelezo (viz obrazek). V rozich jsem vzdy zacinal rez tak, ze jsem si vyvrtal vrtackou presne v primce nejakych 6,7 dir tak jeden a pulkou vrtakem. Dir tolik, aby se pak do vznikle usecky akorat vesel platek. Kolik ma tvar stran, tolik navrtavani vrtakem...
    Vrtak pouzivam co nejmensi, akorat, aby se do diry pak vesel platek, vrtam je co nejbliz u sebe a mezery pak vrtakem "projedu", a pokud jsem diry vrtal presne rovne, vznikne krasna rovna dira akorat pro platek. Po platku zustane rez tlusty neco kolem 1mm, takze to pak ani neni poznat, staci jen trochu zabrousit.

nejvic prace je s navrtavanim dir, rezani potom jde docela rychle. Chce to rezat trochu zesikma samozrejme (ne kolmo) .
    Rezal jsem s tim i diry ve tvaru oblouku (prumer tak 1m), ale myslim, ze by to slo stocit jeste vic.
    Naposledy upravil Firuz; 28.01.2006 v 19:29.
    . . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

Junior Member Avatar uživatele Styxer
    Věk
    37
    Vliv
    0

1.Pokud mas bocnici z plechu-ja to delal normalnima rovnyma nuzkama na plech+zapilovat.Podruhy jsem to zkousel primocarou pilkou,tak ze jsem jel od stredu strany (kde jsem si udelal vrtackou diru na ten platek) do rohu,to same u druhy strany atd.

2.Pokud mas plexi bocnici-tak jedine vrtackou udelat diry po obvode (tak aby mezi kazdou dirou byl mustek cca 1-2 mm) a pak ty diry projet mensim vrtakem.Zbydou ti tam "takovy smejdi",ktery odpilujes.A nebo normalni pilkou na zelezo(jelikoz primocarkou by so palilo).

A pokud myslis "diru jako diru"(kruznici) - tak to jedine odvrtat viz priklad 2.

//doufam ze nikomu nebude vadit ze sem dam odkaz na pctuning http://pctuning.cz/index.php?option=...3575&Itemid=60 (popr. to smazte)
    Naposledy upravil Styxer; 29.01.2006 v 09:28.
    Game PC: Core Duo E2160@ ?? * ASUS P5KC * 2x1GB Vitesta EE * ASUS 8800GT@ ?? * hdd NO * TT PurePower 500W modular *
    Home PC: Athlon 64 3000+(now 265*9,1.424V) * DFI LP UT nF4 Ultra-D * 2x512 MB Geil Value 3200 * MSI RX3850 def. * Seagate Barracuda 7200.8 250GB SATA * NEC-3520A * Audigy 2 PL Ex * Fortron 350W * Razer Diamondback+Qiip XL * BenQ 19\" FP937s+ * Creative P 5800 * TT Soprano black * Edimax AR-7064g+B *
    Mobil: iPhone 4

jinak diry do plexi, napriklad na tunely, nebo na vetraky apod. resim tak, ze si do vrtacky (mikrovrtacky) dam vrtak prumeru asi 1,5mm (1mm je slaby, lame se), na plexi mam nakreslenou caru kudma povede rez, a vrtakem to "vysoustruzim". Jen je tam potreba davat bacha na to, ze se plexi trochu roztapi (vrtat spis mensima otackama) a pak se lepi na vrtak, takze je ho potreba obcas vycistit, ja si s nim zajedu tak 2x do dreveneho spalku. Zkousel jsem to i navrtavanim dir po obvodu a pak to projet, ale bylo s tim vic prace. Kdyz si plexi poradne uchytim, do ruky vezmu mikrovrtacku a presne to vysoustruzim, je to docela rychle a myslim, ze jednoduse pokud ma clovek pevnou a presnou ruku, je pak skoro bez hrbolu
    . . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

Tak moje pokroky jsou zatim nic moc, jsem nemocen a tak jsem si zatim udělal návrhy. Když pán bůh dá, tak si koupím ten display, co jsem o něm výše psal + tenhle soft(zatím sem si jen celkem vyhrál s tou simulací ) http://www.crystalfontz.com/software...l/cfcc-106.exe, našel jsem zapojení... doufám. akorát nevím pořád jak na tu červenou, u nás jsem žádný display nenašel

Nejspíš tu díru do plechové bočnice budu dělat nůžkama, páč na tu pilu mám obě ruce levý. Jinak jsem si udělal takovej rádoby výkres (dole...) a chtěl bych od Vás radu:
    Jaký tvar tam vyřezat
    Použít šroubky či ne toť otázka...

Děkuji za vaše předchozí odpovědi !

Mnoo ještě jsem zvědavý jak dopadne Realita VS. Teorie
    Naposledy upravil bless; 29.01.2006 v 13:10.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Čím vyřezat 60 mm díru?
    Založil jan555 v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 30
    Poslední příspěvek: 31.03.2004, 13:39
  2. ATi Catalyst 3.7 (4.9.2003)
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 06.10.2003, 07:31
  3. Jak nejlíp udělat díru do plechu pro ventilátory???
    Založil BDs v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 45
    Poslední příspěvek: 03.10.2003, 23:37
  4. Thermal Tape aneb jak vyplnit díru
    Založil Arteee v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 10.03.2003, 14:56

Pravidla přispívání