Musim se podelit o "podivny" zazitek z rozhovoru s operatorem na T-Mobile.
Na internet jsem pripojenej pres GPRS/EDGE od T-Mobile a to pres SIM kartu Twist Data Unlimited.
Na vetsine mist Prahy, kde pripojeni pouzivam mi obvykle spojeni behalo i kolem maximalnich hodnot pro EDGE tedy neco nad 200 Kb/s, tedy kolem 25 kB/s (maximum technologie a T-mobile site je cca. 231Kb/s).
Kdyz asi pred par mesici prisel T-Mobile s FUPem na 2GB mesicne a pak snizeni rychlosti na cca. 32Kb/s !!! (tedy pod rychlosti bezneho dial up), nadsen jsem nebyl, nicmene spis kvuli pocitu "svobody" neomezeneho downloadu, ne ze bych nekdy ty 2GB prelezl, to rozhodne nee.
Asi pred 14 dny jsem si vsiml, ze i na mistech, kde mam plnej signal, prohlizeni internetu, obrazky atd. pres http protokol prohlizece dosahuje uvedenych prakticky maximalnich rychlosti, tak pokud zadam download pres nejakej manager downloadu (Flashger, GetRight atd.), rychlost downloadu vybehne na maximum a behem nekolika vterin spadne na sice konstatnich, ale radove tretinovych cca. 80Kb/s tedy realne asi necelych 10kB/s. Tu si download pekne drzi az do konce stahovani. Protoze se mi to stejnym zpusobem chovalo na xy mistech v Praze, zaclo mne to docela stvat, jelikoz za svych 850 Kc mesicne bych ocekaval slusnou funkcnost na vsech portech, tak jak T-Mobile slibuje (alepon v mistech pokrytych EDGE a priznivych podminkach site).
Dnes jsem si stahoval nejaky drivery (asi 15MB) a opet spojeni ihned padlo na tech cca. 10 kB/s. To uz jsem nevydrzel a zkusmo brnknul na operatora T-Mobile. Ucinil jsem dotaz, zda krome FUPu na limit dat 2GB u meho pripojeni provedli jeste nejakej typy FUPu na omezeni rychlosti pripojeni pres porty bezne vyuzivane download managery. Pracovnik mne ujistil, ze nic takove nedelaji, ze jediny FUP je na celkovy data, jinak ze to musi behat, tak jak ma. I tak se mne zeptal na cislo ze ktereho "datim" a cislo SIMKy. Protoze jsem pri telefonatu prave stahoval ty drivery (druhy telefon na pevny tarif u T-Mobile), tak behem 10 vterin od sdeleni cisla SIM karty a zaveseni, mi najednou rychlost downloadu po tech cca. 14 dnech !!! kdy jsem se nedostal pres tech 10kB/s rychlost nejela na maximum (cca. 25kB/s) a drzi se od ty doby tam.
Dost mne to prekvapilo a jediny rozumny vysvetleni pro mne je, ze T-Mobile takto podobne bez vedomi ucastniku blokuje maximalni rychlost downloadu tehle tarifu az treba do te doby, nez se "poskozeny" ozve a pak mu radsi znovu "povoli" maximalni rychlost, aby jim nesel nekdo jejich slavne EDGE omlatit o hlavu nebo jim udelat pa pa.
Nemate nekdo podobne zkusenosti?