Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: 3D karty a CAD system

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní 3D karty a CAD system

chcem sa len ujistit ze na to aby program typu AUTOCAD pouzival grafiku na rendering a nie len procesor to musi byt profesionalne riesenie napr Quadro od NVidie respektive drivery musia mat certifikaciu napr AUTOCAD-u, bezne karty si tie programy nevsimaju

Senior Member mince Avatar uživatele Hrochoslon
    Vliv
    296

Standardní

no napriklad v 3D studiu MAX lze nastavit co je pouzivano na vykreslovani sceny. Software rendering.. nebo hardware Opengl ci direct3d. V pripade prepnuti na hardware pak program skutecne zacne vyuzivat akceleraci grafarny ( jen ve viewportech ovsem, rendering pocita cpu). V pripade pritomnosti profi graficke karty (quadro, fireGL..) ci po predelani "klasicke" grafarny na profi je pak tato akcelerace o notny kus vetsi.
    Cili nevim presne jak je to v autocadu, ale v 3dmaxu lze vyuzit i neprofi grafiku
    C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ62gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
    ■MsiHD4850■ Racionální přístup má tendenci bagatelizovat to, čemu nerozumí ■
    "As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■

Standardní

V autocadu to lze taky. Kdysi jsem videl nejaky benchmarky(uz je to par let) kde byly pouzity nejake profesionalni grafiky vs highend herniho trhu. A ve vetsine pripadu byly rychlejsi highend grafiky, takze bych se toho nebal. V autoucadu jsem delal i na standartni sestave. V Inventoru uz to bylo horsi.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Vliv
    296

Standardní

Citace Původně odeslal Krimi 2000
    V autocadu to lze taky. Kdysi jsem videl nejaky benchmarky(uz je to par let) kde byly pouzity nejake profesionalni grafiky vs highend herniho trhu. A ve vetsine pripadu byly rychlejsi highend grafiky, takze bych se toho nebal. V autoucadu jsem delal i na standartni sestave. V Inventoru uz to bylo horsi.
    no vono ale vetsina tech profi grafik je vlastne zalozenych na "klasickyh hernich" (nevim proto lepsi slovo) kartach jen maj trochu uzpusobene softwarove vybaveni plus par hw vychytavek .. cili vetsine karet od nvidie i ati odpovida uricity model profi grafiky (kterou z ni po predelani dostanes) napriklad nvidia GF6800 -> Quadro FX4000 a je tudiz blbost aby ta profi grafika na tom byla hure (v danych 3d programech - a nikoliv ve hrach) nez jeji herni sestricka. Samozrejme ze ale bude platit ze gf6800 bude rychlejsi nez quadro udelane z gf2mx
    konkretni vysledky a vic info sou v tomto threadu
    http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=89716
    C2D6420@3400mhz (1.375v)■Thermalright Ultra 120e ■gigabyteDQ62gb 800DDR2corsair ■samsung172X ■ audigy ■ zalmanZM400A(380w) ■
    "As long as there is duality between "what is" and "what should be" ~ man trying to become something else, making effort to achieve "what should be" ~ this conflict is waste of energy." ■ J.KRISHNAMURTI■

Standardní

Citace Původně odeslal Hrochoslon
    no vono ale vetsina tech profi grafik je vlastne zalozenych na "klasickyh hernich" (nevim proto lepsi slovo) kartach jen maj trochu uzpusobene softwarove vybaveni plus par hw vychytavek .. cili vetsine karet od nvidie i ati odpovida uricity model profi grafiky (kterou z ni po predelani dostanes) napriklad nvidia GF6800 -> Quadro FX4000 a je tudiz blbost aby ta profi grafika na tom byla hure (v danych 3d programech - a nikoliv ve hrach) nez jeji herni sestricka. Samozrejme ze ale bude platit ze gf6800 bude rychlejsi nez quadro udelane z gf2mx
    JJ, ten thread jsem videl. Mluvil jsem, o benchmarcich, ktere byly provadeny tak pred cca 4 roky.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Vliv
    296

Standardní

Citace Původně odeslal Hrochoslon
    JJ, ten thread jsem videl. Mluvil jsem, o benchmarcich, ktere byly provadeny tak pred cca 4 roky.
    to ale nic nemeni na tom ze gf2mx nemohla byt vykonejsi nez jeji profi varianta

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

v Autocadu to opravdu jde a je to dost znatelne i u normalnich karet. I takovy radeon 9200 hybe s modelem lepe nez software render s P4 2.8G, ted pouzivam Wildcat VP560 a je to pekne smooth i pri sestavach z nekolika set dilu.

Autocad obsahuje vlastni universalni driver ktery obsluhuje OpenGL temer jakykoliv karty, takze s vetsinou to beha slusne.
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Member
    Vliv
    266

Standardní

2 all : no ja som videl na internete aj hardwarove urychlovace rendrovania mapr pre 3d max a vola sa to ze clear speed len na to treba pci X slot a asi 120 000 skk
    PC 1 : AMD Opteron 2 x 275 { 2x2,2ghz } @ 2x2750 mhz , WC by viscool , board : Asus K8N-DL , PSU Tagan 580 W , 4 x 1 Gb pc 3200 cl 3 , vga Nvidia 6600 128 mb ,storage : Maxtor 160 GB+80 GB Seagate , DVD RW Teac a vetraciky
    PC 2 : AMD Opteron 4 x 8214 ( 2,2ghz ) , board : Tyan 4985-E , PSU Silverstone 1000 W , 4x1 Gb 667 mhz cl5 ,nvidia Gainward gs 9600 GT , system drive 150 Gb raptor , CD reader Teac a MC Stacker 810 skrinka

Standardní

Tak dakujem za Vase nazory aspon mi to objasnilo situaciu, cize da sa povedat ze aj bezna karta prispeje k urychleniu renderovania ale nie az v takej miere samozrejme pokial sa patricne nemodifikuje

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání