Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: ADSL net s TI4631 padá

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Junior Member Avatar uživatele Oneeye_IO
    Věk
    37
    Vliv
    242

Standardní ADSL net s TI4631 padá

Mám ADSL internet od volnýho - ADSL 1024 Plus. Tato služba má problém s čipsety conexant (nebo tak nějak ). U modemů s tímto čipsetem mi net padal. Proto jsem pořídil na radu volnýho a po špatných zkušenostech s modemy se zmíněným čipsetem ASUS TI4631 a kněmu switch abych mohl net sdílet s kamošem.
    Vše běželo v pořádku, ale problémy se začaly opakovat. Tentokrát ale spojení nevypadávalo úplně, stránky nešly načíst, ale ICQ běželo. Nepomáhalo, stejně jako u předešlých modemů, nic víc než vypnout modem a zapnout poté běžel zase dobře. Ve webovém rozhraní v logovacím souboru nevypíše žádnou chybu.
    Výpadky nejsou pravidelné, většinou jednou za 3 dny, většinou přes noc. Jednu dobu jel i přes deset dní bez problémů.
    Přemýšlel jsem čím by to mohlo být a jediné co mě napadlo:
    -Já mám Win ME a on XP - možná tím
    -Kamoš má povolený všechny porty aby mohl hrát

Problém bude každopádně u nás ale co to může být netuším.
    Všem co se s něčím takovým setkali děkuji za radu.
    PC: AMD Athlon64 3200+(Venice) + AC freezer 64 pro :: DFI Infinity Ultra :: 2 x Kingmax DDR433 512MB 2-3-3-6@1T :: Gigabyte Radeon x1600pro Silentpipe 256MB DDR2 :: ESI Maya PCI :: DVD+-R/RW Benq DW1650 :: 3R System R205 + Chieftec 410W :: Samsung 2032BW :: Vše na default ;-p
    ThinkPad X61
    Audio: Tesla stereo zosilňovač Z710A + Tesla AM/FM tuner T710A + 2 x 20W repro + Panasonic RP-HT010
    Fokus-H Les Paul [SD Seth lover neck + Dimarzio DP195 bridge] :: Fender Blues Junior :: Dunlop Tortex Jazz
    forum.kytary.cz

Standardní Re: ADSL net s TI4631 padá

Citace Původně odeslal Oneeye_IO
    Mám ADSL internet od volnýho - ADSL 1024 Plus. Tato služba má problém s čipsety conexant (nebo tak nějak ). U modemů s tímto čipsetem mi net padal. Proto jsem pořídil na radu volnýho a po špatných zkušenostech s modemy se zmíněným čipsetem ASUS TI4631 a kněmu switch abych mohl net sdílet s kamošem.
    Vše běželo v pořádku, ale problémy se začaly opakovat. Tentokrát ale spojení nevypadávalo úplně, stránky nešly načíst, ale ICQ běželo. Nepomáhalo, stejně jako u předešlých modemů, nic víc než vypnout modem a zapnout poté běžel zase dobře. Ve webovém rozhraní v logovacím souboru nevypíše žádnou chybu.
    Výpadky nejsou pravidelné, většinou jednou za 3 dny, většinou přes noc. Jednu dobu jel i přes deset dní bez problémů.
    Přemýšlel jsem čím by to mohlo být a jediné co mě napadlo:
    -Já mám Win ME a on XP - možná tím
    -Kamoš má povolený všechny porty aby mohl hrát

Problém bude každopádně u nás ale co to může být netuším.
    Všem co se s něčím takovým setkali děkuji za radu.
    ted jsem si ho pořídil takže zatím nevím doufám že mě to nepotka,jinak kdyby něco tak napišu
    The truth is out there!

Junior Member Avatar uživatele Oneeye_IO
    Věk
    37
    Vliv
    242

Standardní

Opravdu nikdo neví ? Pomohlo by nastavit IP adresy a bránu ručně a vykašlat se na DHCP ?
    PC: AMD Athlon64 3200+(Venice) + AC freezer 64 pro :: DFI Infinity Ultra :: 2 x Kingmax DDR433 512MB 2-3-3-6@1T :: Gigabyte Radeon x1600pro Silentpipe 256MB DDR2 :: ESI Maya PCI :: DVD+-R/RW Benq DW1650 :: 3R System R205 + Chieftec 410W :: Samsung 2032BW :: Vše na default ;-p
    ThinkPad X61
    Audio: Tesla stereo zosilňovač Z710A + Tesla AM/FM tuner T710A + 2 x 20W repro + Panasonic RP-HT010
    Fokus-H Les Paul [SD Seth lover neck + Dimarzio DP195 bridge] :: Fender Blues Junior :: Dunlop Tortex Jazz
    forum.kytary.cz

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

U mě to dělalo taky (taky mám TI4631 ale na IEx Ideal).. Pak jsem nastavil statické ip adresy, DNS a nějak jsem pošteloval velikost MRU a od té doby (už asi měsíc) je klid... Imho to bylo tím MRU.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Citace Původně odeslal Anduril
    U mě to dělalo taky (taky mám TI4631 ale na IEx Ideal).. Pak jsem nastavil statické ip adresy, DNS a nějak jsem pošteloval velikost MRU a od té doby (už asi měsíc) je klid... Imho to bylo tím MRU.
    hned jak jsem si ho pořídil nahral jsem nejnovější firmware a problem zatím žádný!!!!
    The truth is out there!

Senior Member Avatar uživatele skorec1
    Věk
    45
    Vliv
    268

Standardní

for Oneeye_IO, napis mi na ICQ, ja ten modem mam uz 6mesiacov a zazivam vselico mozne aj nemozne...
    mal som taky podobny problem, a to vtedy ak som z DSLmodemu potiahol kabel do SWITCHu a potom do na WAN - ROUTRU kde som chcel delit rychlost...
    proste som musel vyhodit SWITCH
    AMD FX-8120 8xCore, 3.1GHz@4GHz) • 16GB DDRAM3 4x4GB Kingston 1866 CL9 HyperX XMP • 2x250GB HDD RAID 0 • Sapphire ATI Radeon HD5770 1GB • ASUS Sabertooth 990FX soc.AM3+ 990FX • TechnoTrend DVB(digital TV) • Sound Blaster Audigy 2 • 5+1 Genius Home Theater • LCD LG Flatron 20.1" + LCD HP ZR24w 24"
    DELL 3550 i5-2410 QuadCore 2.3GHz • 8GB DDR3 SODIMM • ATI Mobility Radeon™ HD 6630 1024MB • 500GB HDD
    Intel Atom Dual Core • 2GB DDR2 • 3x1TB HDD + 1x1.5TB • OS Debian 4GB CompatFlash • File Server(FTP) - Games Server
    www.forumobci.valal.sk

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání