Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: x86 architektura a PS3 +emu

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní x86 architektura a PS3 +emu

Mohli by ste mi niekto vysvetlit co znamena x86 architektura (myslim ze su na tom vsetky win) a niekto mi pisal ze linux by mal ist na PS3 v poho tak preco nie win? a bude sa dat hrat pod nejakou ediciou linuxu na PS3-> hry co su urcene na Windowsi aj ked s emulatorom Viem ze je toho trocha dost tak vopred dakujem tym co si daju namahu a odpisu mi. Diki moc

Standardní

x86 su vsetky procesory kompatibilne s Intel 8086, cize vsetky bezne pouzivane PC.
    Linux sa da pomerne jednoducho preniest na rozne platformy - pretoze zdrojaky su volne dostupne. Windows je len pre take platformy, ake chce M$.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Citace Původně odeslal Lipo
    http://netbsd.org/Ports/playstation2/
    Som si to precital a ak som tomu dobre pochopil tak na PS3 by nemal byt problem rozbehat Linux aj s mojimi znalostami( ak nie tak kym sa bude dat kupit urcite si toho este dost precitam) a ako je to s tymi EMU PS3 je neuveritelne vykonna -> asi sa nebude dat vyuzit vsetky jadra na hry no aj to jedno hlavné by malo zatial stacit myslite, ze sa na tom budu dat hrat hry na PC?? pls odpiste zatial nemam moznost nainstalovat Linux a urcite toho viete o architekture cell a PS3 viete viac... dik

Standardní

Citace Původně odeslal morgun
    Som si to precital a ak som tomu dobre pochopil tak na PS3 by nemal byt problem rozbehat Linux aj s mojimi znalostami( ak nie tak kym sa bude dat kupit urcite si toho este dost precitam) a ako je to s tymi EMU PS3 je neuveritelne vykonna -> asi sa nebude dat vyuzit vsetky jadra na hry no aj to jedno hlavné by malo zatial stacit myslite, ze sa na tom budu dat hrat hry na PC?? pls odpiste zatial nemam moznost nainstalovat Linux a urcite toho viete o architekture cell a PS3 viete viac... dik
    Pletes pate pres devate... NetBSD neni Linux.

Emulator se da pouzit jedine kompletne SW, tzn. ze bude emulovat kazdou instrukce (napr. Bochs) - bude to priserne pomale. VMware i VirtualPC pracuji na principu bridge procesoru, programove instrukce se neprekladaji.
    Na hry zapomen, dokud nebudes mit jejich nativni binarku pro danou platformu.

O architekture Cell nevi nikdo nic moc, maximalne teoreticky, je to prilis nove na to, aby pro to byla nejaka 3rd party podpora.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    Pletes pate pres devate... NetBSD neni Linux.

Emulator se da pouzit jedine kompletne SW, tzn. ze bude emulovat kazdou instrukce (napr. Bochs) - bude to priserne pomale. VMware i VirtualPC pracuji na principu bridge procesoru, programove instrukce se neprekladaji.
    Na hry zapomen, dokud nebudes mit jejich nativni binarku pro danou platformu.

O architekture Cell nevi nikdo nic moc, maximalne teoreticky, je to prilis nove na to, aby pro to byla nejaka 3rd party podpora.
    som pisal ze som linux este nemal ani nainstalovany som zaciatocnik tak by si mohol byt aspon trocha normalny... A kamarat mi hovoril, ze je emu na ktorom spustis pod linuxom aplikacie na win uz si nepamätam ako sa volal. Tak som chcel vedet ako to naozaj je dufam, ze sa mi k tomu vyjdri aj niekto kompetentny... Dik

Member
    Vliv
    280

Standardní

a to chces provozovat linux na ps3 ?

Standardní

a to chces provozovat linux na ps3 ?
    jj presne tak

Standardní

som pisal ze som linux este nemal ani nainstalovany som zaciatocnik tak by si mohol byt aspon trocha normalny... A kamarat mi hovoril, ze je emu na ktorom spustis pod linuxom aplikacie na win uz si nepamätam ako sa volal. Tak som chcel vedet ako to naozaj je dufam, ze sa mi k tomu vyjdri aj niekto kompetentny... Dik
    Nic urazliveho jsem nenapsal, jenom jsem te lehce uprozornil, ze to pletes vsechno dohromady.

To, ze kamarad povidal, ze mu v linuxu jdou emulovat windows aplikace je pravda, ale taky co on mel za masinu (platformu)? Protoze jak jsem psal, vetsina emulatoru tvori jenom bridge mezi procesorem, tzn. ze kod se nepreklada a windows binarka se opravdu spusti nativne s podporou dynamickeho linkeru a spoustou veci okolo (pripad wine). Ale Cell/PS3 neni x86 architektura, takze tyto veci fungovat nebudou. Ono Linux je hodne siroky pojem, na Windows (IA64, Alpha) nepustis nic co pustis na normalnim PC (x86/x86_64) - resp. zase se to emuluje stejnym zpusobem. Resenim je pouzit Bochs nebo jiny emulator s podporou prekladu instrukci, ale vykon takto pustenych aplikaci stahnes pak na desetinu.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Uz som to sem pisal asi to nejak seklo nechcel som ta urazit, ale mal som uz dost ludi co len kritizuju tych co sa pytaju a neodpovedaju. Chcel som presne taku odpoved aku si napisal teraz tak diki moc a do uvedenia PS3 je este kopec casu tak uvidim...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání