Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: pájení na chladiči TT Big Typhoon

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member
    Vliv
    285

Standardní pájení na chladiči TT Big Typhoon

zdravím, mám na A64+ tento chladič a trochu jsem s ním laboroval, abych dosáhl co nejlepšího chlazení cpu a zjistil jsem, že když jsem "nacpal" teplovodivou pastu na základnu do míst, kde se přenáší teplo do trubic, tak mi docela klesla teplota, byl to jen pokus a výsledek mě docela překvapil (idle pokles z 48 na 44), takže jsem si říkal, jestli by to šlo zalít cínem , ale toho se trochu bojím, abych nepoškodil heatpipe
    myslíte, že by se tomu mohlo něco stát, přeci jenom by se to muselo docela slušně prohřát, aby ten cín zatekl všude, obrázek je zde :

Standardní

Myslim, ze neco takoveho heatpipe neprezije
    IMHO Trance will never die...

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

no z pájení mám strach, a až teď mi došlo, že bych to mohl zalít teplovodivým lepidlem, bude to mít stejný efekt, jak ta pasta, jen to bude čistší řešení
    http://radio.amerika.digisoft.cz/pro...=1111&cuid=380

Standardní

ja si teda myslim ze to lepidlo bude horsi nez pasta, teda kdyz se podivas na tepelnou vodivost prijdes na to sam, a IMHO kvuli 2-3C bych to nezkousel zadelavat cinem, prece jen heatpipky by se nemusely chovat moc nadsene....
    AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: ASUS Radeon 9700 128MB nonOC ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm Akasa FAN ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex :::

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní

Napadla mě taková asi blbost, ale co kdyby nebyla, co takhle to zalejt olovem? Roztavit někde jinde a potom polejt, ty heatpipes by to mohli přežít a tepelně by to snad taky nebylo tak špatný.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

"teplé" řešení jsem už zavrhl, zatím tam nechám jen tu pastu, uvidím, jak to bude vypadat po nějakém čase, jinak pastu jsem tam dal úplně tu nejlevnější bílou pastu

Standardní

Tohle je lepší a levnější: http://www.casemodding.cz/index.php?...&co=908&kat=78

Citace Původně odeslal sid
    no z pájení mám strach, a až teď mi došlo, že bych to mohl zalít teplovodivým lepidlem, bude to mít stejný efekt, jak ta pasta, jen to bude čistší řešení
    http://radio.amerika.digisoft.cz/pro...=1111&cuid=380

Standardní

ja myslim ze heatpipe pajeni prezijou. rozebiral jsem chladic z GF6800 a heatpipe je tam pripajena na medi tak jsem to zkusil nahrat letlampou a povolilo to. heatpipe byla pekne varici ale presto porad funguje, takze nevidim duvod proc by neprezila. tvuj problem bych resil zalitim heatpipe nejakou stribrnou pastou a nasledne bych to jeste necim zalepil (tavne lepidlo) aby se pasta nemohla dostat ven...
    X2 5000+ Black Edition @ 3.4GHz ■ Asus M3N-HT ■ Patriot LLK @ CL3 ■ Samsung F1 ■ 8800 GTS 320-bit ■ Enermax PRO82+ ■ Cavalier 3 ■ Eizo + Samsung
    UMPC @ 1.2GHz - 1.6GHz ■ Windows 7 + Origami ■ touchscreen ■ 721g ■
    Snow Leopard 10.6.6

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání