Stránka 1 z 5 12345 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 116

Téma: Jaky zvolit vymenik

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Jaky zvolit vymenik

Potrebuju poradit jaky zvolit vymenik pro vodni chlazeni.
    V okruhu jsou chladice CPU+GPU+chipset, cerpadlo 1048 eheim a expanzka.
    Do ted jsem pouzival EVO 120 a zda se mi ze ma hodne velky odpor.
    http://www.casemodding.cz/index.php?...co=985&kat=205

Premyslim o necem co bude mit mensi odpor.

Muzete mi poradit.
    Nebo se mam podivat po vykonejsim cerpadle.(Uz jsem ho dvakrat reklamoval kvuli hluku, prvni mesic jede v pohode a pak zacina vrcet)
    AMD64 3500+, MSI K8N SLI, DDR 2x512MB/400Mhz, 6800GT ....

Standardní

sice ti neporadim, ale zeptam se te kde si kupoval to cerpadlo ze ti ho 2x vymenili a jakej delalo hluk?

Standardní

a problem hlucnosti eheimu se resil tady http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=78807 a taky tady http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...=asc&start=810

zajimalo by jak vypada to vymezeni vule

Standardní

na snizeni odporu asi nejlip EVO vzit a vyhodit a poridit bud neco s "poradnyma trubkama" nebo neco typ Kadett/Rekord/BlackIce

Senior Member Avatar uživatele Lada Kolar
    Věk
    39
    Vliv
    276

Standardní

2 Xander: nejlepší výměník je z kadeta, pokud si budeš vybírat nějakej jinačí tak by měl mít žebra dost daleko
    od sebe aby přes ně mohl dobře proudit vzduch, měl by mít co největší průměr trubek a měl by být z mědi

2 oiler: vymezení vůle vypadá tak jak je popsáno v tom druhém threadu který si postnul, nevím co na tom nechápeš,
    musíš prostě něco vložit mezi hřídel a lopatkové kolo aby jsi vymezil tu vůli co je mezi nimi
    Some parts of this post may be considered violent or cruel

Standardní

To: oiler

No mam to pres kamose. Dela do rybicek a zna se z dovozcem do CR. Tu vuli jsem resil hned pri koupi tim to neni. Je tam tak silny tlak ze ten eheim to neprotlaci. Zvlada to prvni mesic pak zcne vrcet. A vrci i pri nenasazeni hadic takze neco s tim motorem. Ale v podstate nema co.

To: kazdic
    No premyslel jsem o
    Black ICE Radiator - Pro II
    nebo
    Black ICE Radiator - Xtreme

nevis ma nekdo s timto vymenikem zkusenosti ktery je lepsi?

To: Lada Kolar
    jj dikec neco takoveho uz jsem nekde slysel.

Standardní

Citace Původně odeslal Xander

No premyslel jsem o
    nebo
    pokud chces fakt slusnej vymenik tak si sezen z opla Rekord. je akorat na 2*120 a da se sehnat i za rozumnou cenu.

co se tyce tech BlackICE tak bych asi rekl ze cim vetsi tim lepsi. ale ta cena...
    kadetta sezenes z vrakace za 200,- a kdy zsi s tim vyhrajes tak je reprezentativni az az
    http://watercooling.wz.cz/chladic2lak/chladic2lak.html

Standardní

hmm a to sem si objednal evo 360 a mam eheim 1046 no a v jaky poloze mas ten radiator? jestli treba kdyz je na stojaka, tak jestli nema vetsi odpor nez kdyz je na lezato, ale mozna je to uplna kravina.

No ja mam ted 2 stary radiatory od aquacoolu cpu, chipset i gpu blok a cerpadlo jede bez problemu 2 roky, dokonce sem to jeden cas mel i ze seriove cpu,radiator,gpu, chipset,pumpa,radiator -> a radiatory pri tom sou pridelany nahore na case, takze to melo asi kilometr hadic 6/8

Standardní

Citace Původně odeslal oiler
    hmm a to sem si objednal evo 360 a mam eheim 1046 no a v jaky poloze mas ten radiator? jestli treba kdyz je na stojaka, tak jestli nema vetsi odpor nez kdyz je na lezato, ale mozna je to uplna kravina.

No ja mam ted 2 stary radiatory od aquacoolu cpu, chipset i gpu blok a cerpadlo jede bez problemu 2 roky, dokonce sem to jeden cas mel i ze seriove cpu,radiator,gpu, chipset,pumpa,radiator -> a radiatory pri tom sou pridelany nahore na case, takze to melo asi kilometr hadic 6/8
    No u toho EVA to mas jedno pac ti to vali jak nahoru tak dolu. Ale nejlepsi metoda je privodem a odvodem dolu. Ale je to v celku jedno.

Standardní

No u toho EVA to mas jedno pac ti to vali jak nahoru tak dolu. Ale nejlepsi metoda je privodem a odvodem dolu. Ale je to v celku jedno.
    jj u trubkovyho to muze byt asi fuk a u "membranovyho" jako treba ten kadett nebo blackice jak bylo receno a hl dobre odvzdusnit a pohoda

Standardní

Citace Původně odeslal Kazdic

No premyslel jsem o
    nebo
    pokud chces fakt slusnej vymenik tak si sezen z opla Rekord. je akorat na 2*120 a da se sehnat i za rozumnou cenu.

co se tyce tech BlackICE tak bych asi rekl ze cim vetsi tim lepsi. ale ta cena...
    kadetta sezenes z vrakace za 200,- a kdy zsi s tim vyhrajes tak je reprezentativni az az
    http://watercooling.wz.cz/chladic2lak/chladic2lak.html
    Urcite je lepsi Black ICE Radiator nez to EVO. Videl jsem ho u kamose a vypadal slusne.

Standardní

jak membranovy? to jako ze v tom blackicu nejsou ty trubky co sou treba v evu asi 6x tam a zpet skrz radiator?

Standardní

jak membranovy? to jako ze v tom blackicu nejsou ty trubky co sou treba v evu asi 6x tam a zpet skrz radiator?
    ma to odlisnou konstrukci. chladici medium prochazi pres celou plochu zeber. presne ti to nevysvetlim. ale uz se to tady probiralo....

Senior Member mince
    Věk
    47
    Vliv
    286

Standardní

Urcite je lepsi Black ICE Radiator nez to EVO nera bych vyhodil dalsi love a dopadlo to stejne. Videl jsem ho u kamose a vypadal slusne.
    Black Ice Xtreme je dobrej radiátor, ale je drahej jak .... a je potřeba pořádně foukat. Při testech kde ho testovali s větrákem na 5V a 12V oproti klasickýmu radiátoru (HTF3), tak při 12V byl mírně lepší BIX, ale při 5V naopak.

imho nejlepší single je asi Zern F-FIN-Cu 2003 kterej stojí polovinu, je celoměděnej, ale hůř se shání

Standardní

Citace Původně odeslal M.K.
    Urcite je lepsi Black ICE Radiator nez to EVO nera bych vyhodil dalsi love a dopadlo to stejne. Videl jsem ho u kamose a vypadal slusne.
    Black Ice Xtreme je dobrej radiátor, ale je drahej jak .... a je potřeba pořádně foukat. Při testech kde ho testovali s větrákem na 5V a 12V oproti klasickýmu radiátoru (HTF3), tak při 12V byl mírně lepší BIX, ale při 5V naopak.

imho nejlepší single je asi Zern F-FIN-Cu 2003 kterej stojí polovinu, je celoměděnej, ale hůř se shání
    Mas nekde Link na ty testy??

Standardní

a kde se daj sehnat u nas tyhle vzmeniky? co sem videl treba v jsc tak maj jen ten BIproIII

Standardní

a kde se daj sehnat u nas tyhle vzmeniky? co sem videl treba v jsc tak maj jen ten BIproIII
    vim o http://www.tntrade.cz/ ale je to moc drahe. Vezmu to pres kamose ma u nich lepsi cenu tak o 300 min+- jinak jsem nic nenasel zatim. Moc jsem jeste nehledal.

Senior Member mince
    Věk
    47
    Vliv
    286

Standardní

nejlepší poměr cena/výkon má Nexxxos Xtreme I (je to v podstatě to samý jako BIX) a Zern R-Fin Cu Single (nejvýkonnější a přitom jeden z nejlevnějších)

http://watercoolplanet.de/index.php?...=asc&pagenum=2

edit: ten nexXxos Xtreme I se dá sehnat za 900,-

Standardní

a ten nexos ma taky ten membranovej system a co dopor? a nevis nahodou jak je to s tema 3vetrkovejma velikostma?

Senior Member mince
    Věk
    47
    Vliv
    286

Standardní

a ten nexos ma taky ten membranovej system a co dopor? a nevis nahodou jak je to s tema 3vetrkovejma velikostma?
    myslím, že jsou oba řešený podobně

3 vetrakove velikosti jsou na první straně toho odkazu

Standardní

mno ten NexXxoS Xtreme III ci II vypada slusne a za supr cenu 1/2 ceny BI Xtreme.
    Asi je rozdil v matrosu. Ten Bi je cely medeny kdezto NexXxos ma jen zebra. Jinak vypadaji uplne stejen. Ted jde o to aby to utahlo cerpadlo ale je to paralerni takze zadny velky odpor.

Standardní

no me se taky moc zamlouva a da se koupit i v jsc-computers. Akorat nevim co ten matros, nemelo by to mit spis nez zebra medeny ty membrany?

Standardní

no fakt je u nej napsano jen o tech lamelach, to je zas trochu na pytel kvuli korozi s cu blokama v obehu

Standardní

no fakt je u nej napsano jen o tech lamelach, to je zas trochu na pytel kvuli korozi s cu blokama v obehu
    Toho bych se nebal. Mam medeny bloka cca 1 rok a uz jsou nekde zeleny a to jsm jel jen s destilkou. Pisou ze lamely a trubky jsou z medi. Varnik je z mosazi a bocnice to je nedulezite je cromova ocel.

Standardní

jo aha ja myslel ze sou ty memebrany kudy tece voda z hliniku, no tak to je asi dobra koupe za ty penize kdyz sou z medi

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání