Výsledky 1 až 12 z 12

Téma: PHP 5.x + MySQL 4.1.x - nechce komunikovat!

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní PHP 5.x + MySQL 4.1.x - nechce komunikovat!

Zdravim,
    predesilam ze za uplneho zacatecnika v PHP se uz nepovazuju Nejakej ten patek uz intranet provozuju, ale s timhle si proste nevim rady
    Nebudu vysvetlovat obsirne proc, ale proste z urcitych duvodu jsem presel na kombinaci PHP 5, MySQL 4. Verzi Apache zamerne neuvadim, protoze se to takto chova v obou verzich.

PHP funguje korektne, ale nekomunikuje s MySQL. Pri pokusu o spojeni mi hlasi, ze klient je pouze pro verzi 3.x a mam pouzit novejsiho.
    Ale at hledam jak chci, nikde novejsi verzi modulu php_mysql.dll ani libmysql.dll nemuzu najit, ani popis tohoto problemu.

Vsecho jede na W2k/XP tudiz jsem odkazanej na binarku. Samotny MySQL jede taky OK, tudiz problem bude v te PHP knihovne.

Netusite co s tim
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Standardní

Tento problem me zajima, my mame taky PHP 5 + MySQL 4 a funguje to normalne.

Nemel si tam drive stare verze php a mysql a kdyz si prechazel na vyssi, tak si nekde zapomnel INI soubory, nebo stare knihovny?

Jestli si dodrzel instalacni postup u php, tak v cem by mohl byt problem.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

4 howard:
    Sry, ale poopravil jsem titulek tematu. Vyskytuje se to jen u problemu s MySQL 4.1.x, u verzi 4.0.x problem neni. Zapomenute knihovny jsem samozrejme taky hledal, nakonec jsem zkusil i clean install na jinem PC, ale stale stejne.

Myslim si, ze MySQL 4.1.x vyzaduje novou verzi libmysql.dll, ktera (minimalne v bin/W32) kompilaci PHP neni zahrnuta. Jen by me zajimalo, jestli je to vlastnost, nebo bug

PS: MSVC nevlastnim, takze si PHP jinak nezkompiluju
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Standardní

Aha. Tak to jo.
    MySQL 4.1 mam sice stazene, ale jeste jsem ho nezkousel. Mame verzi 4.0.16. Je vubec 4.1 uz ostra verze?
    Opravdu bych hadal, ze je potreba mit novejsi komponenty. Ale jaky mas presne PHP? Vcera vyslo PHP 5.0.3 RC1, co kdybys ho zkusil, to by snad u z melo mit nej verzi komponent.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

MSVC nepotrebujes, mnohem lepsi by bylo to zkompilovat pod minGW (primo gcc).

Jinak pri kompilaci PHP se da zvolit, jestli ma pouzivat svoji builtin klientskou knihovnu pro mysql, nebo pouzit systemovou (primo z mysql). Takze zjistit jak je to ted (z phpinfa) a zkusit ten druhy zpusob.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

4 howard:
    Zkousel jsem PHP 5.0.2, u MySQL 4.1 sem prave zadny vyjadreni ohledne stable/beta nenasel, tak jsem to zkusil. Ostatne MySQL je jedina komponenta kde obvykle cekam na novejsi verzi

4 Gargamel:
    Mozna, minGW me nic nerika. Ale zase tak nutne to nepotrebuju abych se kvuli tomu ucil jeste prekompilovavat source.

PS: Zacinam psat jeden project, kterej pujde asi do ostryho provozu nekdy v polovine pristiho roku, tak jsem chtel zacit na nejnovejsim zakladu, abych toho musel prepisovat pak co nejmin. Zatim sem "downgradnul" na MySQL 4.0.x a neresim to.

Standardní

Nyni mame problemy my s pripojovanim na MySQL 4.1.9, uz na prikazu mysql_connect to pise neustale:

Warning: mysql_pconnect(): Access denied for user 'mysql'@'localhost' (using password: NO) in D:\net\testmy.php on line 2

at delam co delam. Jak to vyresit?
    Na MySQL 4.0 downgradovat nemuzeme.

EDIT:
    Ja bych se nakopal. 5 minut po napsani prispevku jsem zagooglil a zrejme nasel reseni. Dam vedet, zda to zabralo.

http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/old-client.html

Dole nekdo pise, ze mate neco pridat do my.ini. A je tam i odkaz, jak to spravit v phpmyadminu.

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Pokud je myslena chyba, tedy ne to co pise howard,
    Warning: mysql_connect(): Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client in.......
    ale souvisi to s pripojovanim k novemu MySQL

tak to spravi toto

SET PASSWORD FOR ' some_user '@' some_host ' = OLD_PASSWORD('mypass');

jeste by melo fungovat nastaveni do my.ini

old_passwords

ale to me nejede....
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

Citace Původně odeslal Lopan
    Warning: mysql_connect(): Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client in.......
    Tohle to taky psalo ... phpMyAdmin.

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

To same reseni, ale doufam ze se do php brzo dostane novy klient...

Standardní

Nechapu, proc ani s PHP 5.0.3 to nefunguje, jak ma. Takze opravdu budeme doufat.

S MySQL 4.1 bude mit asi problem vice aplikaci, napr. dnes jiz nevyvijeny MySQL control center, nebo MySQL Front, ze? Jestli jo, tak je to velmi neprijemne.

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Pouzivam MySQL Administrator s MySQL Query Browser a jede to v pohode. Teda jen netusim proc me Query Browser nevraci zadne resulty....., shell rulez

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání