Vlastnim uz 2.5 roka disk Maxtor 40 GB 7200 rpm 2 MB cache. Doteraz s nim neboli ziadne problemy.
Ale asi pred dvoma tyzdnami som spozoroval ze ked kopirujem na ten disk alebo z neho system sa uplne zpomali a napr. ked mi hra Winamp zacne zvuk hrozne chrcat a ako keby sa aj mierne spomalil.
Tento disk nie je systemovy mam na nom len nejake virtualky...
Skusal som ho dat na iny kabel, aj na iny radic a to iste
Asi 2-krat po dlhsiej robote na pc sa mi ten disk jednoducho v oknach stratil, po naslednom restarte ho nenasiel ani bios. Vypol som komp, 10 min pauza zas zapol a zas nic, na druhy den som pc zapol a ohua disk je tam.![]()
V novembri mi konci zaruka preto by som chcel ten disk dat reklamovat ale (inak korektny) pracovnik AGEMu (Dusan) mi napisal nech prejdem disk softom powermax diag co som spravil ale ziadnu chybu disk nepreukazal. Presne napisal mi:
ja pouzivam soft od maxtoru powermax diag ktori sa da stiahnut zo stranky www.maxtor.com
ked najde chybu ten soft treba doniest hdd na reklamaciu na 90% je chybny, a ked neprejde low level format v tom teste tak je zly na 100%
+ potom co som mu oznamil ze program nevyhodil ziadnu chybu disku napisal:
ja nedokazem reklamovat disk na ktorom neviem zistit chybu
Potom napisal
ak Vam to nevadi poslem to do IBM ale budete musiet pockat kym oni neurobia ten disk, musim Vas upozornit ze to moze trvat aj 2-3 mesiace
ak suhlasite tak Vam ten disk poslem, ale zaruka sa iba predlzi o cas ktory ten disk stravi v servise.
Ide mi oto ci je tento postup spravny
Otazka co mam spravit ?![]()