Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: kontrola odkud se prihlasuji?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní kontrola odkud se prihlasuji?

chtel bych se zeptat, zda se da nejak kontrolovat, odkud se clovek prihlasuje do systemu. mam totiz nastaveno, ze po prihlaseni, se mi hned spousti X-server s fluxboxem, ale kdyz se clovek prihlasuje pres ssh, tak to neni zrovna zadouci. (vim, ze neni takovy problem zmacknout ctrl+c)

Pokud by se clovek hlasil z localhostu (sedel by u masiny) tak by se pustil hned X-server, ale pokud by se hlasil pres ssh (telnet), tak by se X-ka vubec nepousteli..
    dik za tipy
    Nejaky to Jabko a nejakej ten Nikoooon + fitpc2 s FreeBSD :)

Standardní

A kdyz se hlasis pres SSH, nenapise ti to nahodou neco jako "cannot start xserver..." ? to by ti nemuselo vadit kdyz to pak rovnou skoci do prik.radky, ne?
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

A proc se primo neprihlasujes do grafiky (kdm, gdm, xdm,...), tim myslim runlevel 5? Pak bys takovy problem vubec nemusel resit.
    Vzhledem k tomu, ze start X-serveru je akce, ktera se ti automaticky stane po prihlaseni, nevidim duvodu, proc by se ti x nemohly startovat pri startu pocitace.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Teda nevim co resis, ale me se pusti po startu gdm, takze lokalne se prihlasuju do grafiky. S ssh to nema preci nic spolecnyho. Pokud to povolim, muzu se samo prihlasit i do grafiky vzdalene (pripadne to protunelit pres ssh), ale vzhledem k narocnosti na pasmo to neni zrovna dobry reseni.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    A kdyz se hlasis pres SSH, nenapise ti to nahodou neco jako "cannot start xserver..." ? to by ti nemuselo vadit kdyz to pak rovnou skoci do prik.radky, ne?
    jiste ze napise, jenom me napadlo, jestli se to da taky nejak vyresit... ono to v podstate vubec nevadi, ale aspon bych se zase neco naucit

Standardní

Citace Původně odeslal tosuja
    A proc se primo neprihlasujes do grafiky (kdm, gdm, xdm,...), tim myslim runlevel 5? Pak bys takovy problem vubec nemusel resit.
    Vzhledem k tomu, ze start X-serveru je akce, ktera se ti automaticky stane po prihlaseni, nevidim duvodu, proc by se ti x nemohly startovat pri startu pocitace.
    kdm ani gdm nechci pouzivat (nemam KDE ani Gnome) a kdyz jsem jednou zkousel xdm, tak se mi to nejak sra** tak jsem od toho upustil uplne... (myslim, ze mi fluxbox nabihal asi 5x pomaleji nez kdyz tam xdm nebylo, tak jsem od toho upustil, ale netvrdim, ze problem nebyl mezi klavesnici a zidly, akorat jsem mozna byl moc linej )

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Pokud to povolim, muzu se samo prihlasit i do grafiky vzdalene (pripadne to protunelit pres ssh), ale vzhledem k narocnosti na pasmo to neni zrovna dobry reseni.
    to sice jo, ale ne vsude maji x-server aby jsi to mohl forwardovat... nic moc o tom nevim, ale bylo mi receno, ze na forwardovani X-ek musim mit na stanici X-server, ne?

Standardní

Citace Původně odeslal bufobufo
    kdm ani gdm nechci pouzivat (nemam KDE ani Gnome) a kdyz jsem jednou zkousel xdm, tak se mi to nejak sra** tak jsem od toho upustil uplne... (myslim, ze mi fluxbox nabihal asi 5x pomaleji nez kdyz tam xdm nebylo, tak jsem od toho upustil, ale netvrdim, ze problem nebyl mezi klavesnici a zidly, akorat jsem mozna byl moc linej )
    Ja pouzivam gdm v kombinaci s XFCE a nemam jediny problem. A navic dgm v grafickem modu vypada tak hezky (kdyz si doinstalis vhodne tema, treba Crystal Rose...).

Na prihlaseni zdalky graficky potrebujes na 'serveru' tusim Xnest (nested X-server) a na vzdalene masine samozrejme bezny X-server. Ale X-servery existuji i pro Windows a muzou byt i zadarmo (ne, ze bych to pouzival, nemam windows).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání