Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: ALC 655 - pár dotazů

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní ALC 655 - pár dotazů

Můj Hercules FIII odešel do věčných lovišť (možná mu vadila vysoká frekvence PCI) a tak jsem nucen jet na integrované audio ALC655. Zvuk ve hrách je oproti FIII příšernej . Nemám s tim žádný zkušenosti a potřeboval bych poradit.Koukal jsem na realtek.com.tw, ale nic moc jsem nezjistil.

1)provádí ALC přehrávání/dekódování/zpracování zvuku hardwareově nebo je to celý softwareový a zatěžuje to cpu?

2) jak je to s podporou EAX? má to vůbec nějakou? jestli jo, je HW nebo SW? Ptám se proto, že nevim jak to nastavit ve hrách.

3) dá se někde nastavit hlasitost pro jednotlivé kanály tak jak to měl FIII? zadní hrajou děsně potichu.

díky

Senior Member mince
    Věk
    40
    Vliv
    0

Standardní

Čo ja viem neda sa nadstavit hlasitost pre jednotlive kanáli.

EAX vie EAX 2 (ma 32 hlasov).

Na prvú otazku ti neviem odpovedat ale myslím si ze ALC 655 je trochu horsi nez 650 (skus si na výstup ALC 655 pripojit slúchatka).

A systém moc nezaťažuje

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    323

Standardní

Je to určitě víceméně softwarová zvukovka, takže zatížená cpu je o proti FIII nebo Audigy o dost větší....EAX má max. EAX2 (což už se dnes ve hrách moc nevyskytuje - UT2k3/2k4/CMR4 už je např. jen pro EAX3/4=EAX HD....). Mixování/pozice 3D zvuku probíha softwarově...řekl bych, že je to něco jako CMI8738 a podobné...
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Ten zvuk z toho integráče se fakt nedá poslouchat, budu muset koupit asi zvukovku a rozhoduju se mezi Hercules Muse 5.1 a klasikou SB live, co je na hry lepší? Hercules je asi "kompatibilnější", nejsou s ním problémy, oba mají jen EAX2.0. Jak snášejí tyto karty zvýšenou frekvenci PCI sběrnice? FIII mi odešel zřejmě kvůli tomu.

BTW: má audigy ES podporu EAX3.0?

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    323

Standardní

Muse 5.1 nekupuj, to je myslím právě CMI8738..což je skoro stejnej parchant jako ten ALC655...To raději tu Livku, ale ta už je dnes taky dost out...Audigy ES myslím EAX3.0 má (možná dokonce i EAX4.0)...LS verze je na nic...Ale nejlepší je když si seženeš starší původní Audigy Player nebo Platinum (mají firewire konektor místo gameportu)...ty podporuou i EAX4.0.
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Citace Původně odeslal DAN2
    Ten zvuk z toho integráče se fakt nedá poslouchat, budu muset koupit asi zvukovku a rozhoduju se mezi Hercules Muse 5.1 a klasikou SB live, co je na hry lepší? Hercules je asi "kompatibilnější", nejsou s ním problémy, oba mají jen EAX2.0. Jak snášejí tyto karty zvýšenou frekvenci PCI sběrnice? FIII mi odešel zřejmě kvůli tomu.

to by ma teda zaujimalo na akej aparature to pocuvas ze sa ti zda ten zvuk tak hrozny
    ..-.--.-.-..-.-.-....-.-.-.-..-.-.-

Senior Member
    Vliv
    302

Standardní

2Branik: uz rozdiel, na Inspire 5100 ked som presiel z Live! 5.1 na Audigy2 ZS je NAOZAJ BRUTALNY. Ver tomu, ze bys to pocul aj ty a to tie repraky nie su zjadne HighEndy...
    Jedina integrovana zvukovka, ktora ma asi normalny zvuk je nForce2 SoundStorm. Ostatne stoja za VELKY PRD.

Standardní

Citace Původně odeslal Wuuduu
    2Branik: uz rozdiel, na Inspire 5100 ked som presiel z Live! 5.1 na Audigy2 ZS je NAOZAJ BRUTALNY. Ver tomu, ze bys to pocul aj ty a to tie repraky nie su zjadne HighEndy...
    Jedina integrovana zvukovka, ktora ma asi normalny zvuk je nForce2 SoundStorm. Ostatne stoja za VELKY PRD.
    Tak ja neviem ci sme tu vsetci hluchi, ale ja urcite mam sluch vporiadku a za ten fras nepocujem ziadne rozdiel, mal som tu najprv alc655 potom live potom audigy.. a stale to hralo tak isto.. sice som to neopcuval na mojej domacej zostave jamo classic series, ale na obycajnej multimedialnej 5.1 od creative.. a proste... nic
    ..-.--.-.-..-.-.-....-.-.-.-..-.-.-

Standardní

Citace Původně odeslal Branik
    Citace Původně odeslal DAN2

to by ma teda zaujimalo na akej aparature to pocuvas ze sa ti zda ten zvuk tak hrozny
    Nejde o to, že by vlastní kvalita zvuku byla nějaká hrozná, ale o to, že je to plný různých pazvuků a jakoby rezonancí na výškách. Trochu poslouchám muziku (mám audio za 50kkč, žádnej high-end, ale celkem slušný poslech) a tohle mi prostě rvalo uši, fakt jsem to nemohl poslouchat. FIII mělo takovej sametovej uhlazenej zvuk bez rezonancí a pazvuků, což je perfektně slyšet i na mých repro k pc-viz.podpis.

Standardní

Ono dost záleží na kvalitě desky a implementaci on-board zvukovky, jsou v tom hodně velké rozdíly, porovnával jsem to. Mě defacto nezatěžuje zvukovka cpu vůbec (resp. není to měřitelné). Nechci se zastávat integrovaných řešení (není důvod), nemají spoustu featurek, které mají add-in karty a samozřejmě nemůžou mít zvuk jako aktuální karty za x tisíc. Na druhou stranu když jsem porovnával Live 5.1 (Gold, nebo Platinum, nebo co to je, ten nejlepší s 5,25" boxem, atd.), tak vychází můj ALC658 brutálně líp - dynamika o třídy jinde, dokonce i nižší šum Samozřejmě, je to stará karta, je to jenom pro představu ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání