Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Kde najit vizualni srovnani Matrox vs. ostatni karty

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Kde najit vizualni srovnani Matrox vs. ostatni karty

napr. bych rad vedel, srovnani vs Ati. Funkce jsem tak nak zjistil, ale porad mi nejde moc do hlavy ta lepsi kvalita zobrazeni. Nemusim ani videt foto - staci mi realny text o tom, co je noveho - lepciho - hezciho, ....
    PS nemam nic proti - ba naopak - chci si ho teoreticky koupit
    PS 2 kdyz uz koupit, tak jakeho? Myslel jsem g550, ale vyplati se to
    Dik

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

no asi takhle... oproti kvalitnim ATInam napr 9500/9700 od Sapphire, Gigabyte atd nepoznas rozdil pokud nemas superkvalitni monitor a rozliseni 1600x1200 a vyse.
    starsi 8500 a 9000 sou na tom o malinko hur ale furt dobre.

Standardní

jeste jedna vec. Chtel bych kvalitu a funkce napr. pri pouziti tv-out,...
    A kdyz uz jsem zacal tuto debatu, tak bych jeste rad vedel, jake a jak dobre jsou funkce Matroxu v praxi... a toto muze byt rovnou ve srovnani s Radeonem9500,9700. Ne ze bych neco o tom nevedel, ale nemam s tim praxi...
    prozmenu dik

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

ja to nemam s cim srovnat ale podl eme ma vystup na tv velmi dobry
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

kdyz jeste budu vedet nake ty funkce navic oproti nVidia (tu vlastnim) (( ci Ati (nad tou se take rozhoduju), tak budu max. spokojen... ))
    PS docela koukam - jak se tu rychle odepisuje na dotaz... je to fajn.
    --- overclocking.cz --- )))

Vliv
    315

Standardní

ted nevim jaky funkce mas namysli?

jinak TVout ma Matrox nejlepsi, vcetne nastaveni.
    Akorat G550 spatne overlayovala kvuli ovladacum ale myslim ze uz to vyresili. Ja ji mel asi pred pul rokem.

Standardní

Heh...nejlepsi vystup Co to V cemPozn. Zatim jsem mel moznost videt pouze vystup na nVidii - Geforce2Ti a rekl bych ze je take dosti kvalitni - jak pres cinch tak svideo... teda az na ty barvy... ty se mi zdaly, ze ponekud pokulhavaji...
    4DeeKay: Pokud jsi pouzival asi pred pul rokem g550... co vlastnis ted - procpak jsi presel?

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

typhon: hehe az na ty barvi, hmm to mi prijde dost podstatna zavada, ne? to je neco jako jo je to dobry ale neseje to. u matroxe se u tv outu nastavis vsechno. od barevne korekce ja nevim po poblikavani obrazu a zvyrazneni pisma.
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

hmmmm.... ty barvy je ciste subjektivni nazor. Mam prehravace, kde se daji nastavit barvy, ale neeeeeni to ono... Kazdopadne jsi me vsak potesil - nastveni kmitani obrazu,... to zni cool. Otazkou zustava, jestli neco takeho ma i Ati. Nevim, proc se v rezenzich nesoustredi take na tyto "drobnosti"... Kazdopadne dik - presne na takoveto funkce jsem se pred chvilkou ptal. ))

Vliv
    315

Standardní

typhoon: heh ja toho vystridal

G400, G450, G550. Radeon 7200 a tedka Radeon 9000.

G400 mi odesla, G450 sem mel docasne, G550 spatne overlayovala...

Zajimavy je ze G400 sem mel jako prvni i jako posledni.. tu samou.. kdyz mi odesla tak sem narychlo sehnal starsiho Radeona 7200.. no a pred nedavnem s emi naskytnul vyhodnej upgrade z R7200 na R9000 a to sem uvital protoze ten R7200 nemel TVout.

ATIcka maji nastaveni TVoutu taky hodne, ale matrox ma o neco vic.

nastaveni TVoutu ATIny mas "vyfoceny" tady

http://www.overclocking.cz/readers/deekay/r9000_4.html

Standardní

)))... o takovemhle nastaveni se mi zatim jen zda.... ale ne az tak dlouho... pockam si az pujdou trochu dolu s cenou a Ati to asi resi...
    .... obrazky Matroxe by nebyly )))

Vliv
    315

Standardní

obrazky matroxe bude muset asi nekdo jinej, ja bych rad, ale uz ho nevlastnim

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

ja vlastnim ale fotit ti to nebudu, je to rozhozene do asi 100 oken ) si to nekde najdi.

Standardní

Ahoj
    Pokud v google.com zadáš g550 tak ti vyjede spousta odkazů. Jsou tam i srovnávací testy (srovnávají to většinou v hrách na výkon, a třeba g550 není asi žádný zázrak), zvlášt Němci se mi zdáli v to dost důkladní (neumím německy odhaduji z grafů) . Většinou je g550-ka doporučované business řešení. Pokud budeš pracovně čumět na monitor 8-10 hodin denně (nebo i víc jako já) tak asi oceníš kvalitu obrazu i barvy. Pokud preferuješ hry a 3D akci tak asi zvolíš jinou kartu (a tam ti bude jedno, jestli jsou detaily trochu rozmazané, barvy nepříliš věrné atp. některé věci třeba ani nepostřehneš).
    Já jsem s g550-kou docela spokojený. Mám také problémy se staršími hrami (nejde mi u nich zvuk, nebo i resetují počítač), ale to asi není videokartou, ale spíš je to v audia a ovladačích.
    Ovladače pro g550-ku se mi zdají docela dobré (jedu to pod Win2K), stáhnul jsem je v listopadu a je to OK.
    Ale říkám, to je věcí názoru...
    Jaro

Standardní

Srovnani vykonostni a zrovna na tech nemcich jsem si zrovna prohlizel pred tim, nez jsem zacal tenhle clanek... ale vizualni porovnani tam moc nebolo...
    Napriklad jsem se dival na vylozene profi grafiky 3d-labs a u tech bolo krasne srovnani s jinymi ve 2d - napr. autocad.... a neco takeho jsem zatim fakt nenasel v pripade Matroxu....

Standardní Zmatení pojmů

Já měl hlavně problém abych zjistil co znamenají různé termíny od různých výrobců videokaret a jak jsou ekvivalentní vůči sobě. Každá firma používá svoje názvy a aby se v tom pak kozel vyznal . Matrox speciálně dost šetří informacemi a některé věci se dají sehnat snad jej v jejich fóru (po registraci).
    Jaro

Standardní

hmmmmm...... v tom pripade se jdu zaregistrovat do jejich fora... Jsem zvedav, co se tam dozvim...

Standardní

Lubi se mi vice a vice...
    ... neprodava tu cirou nahodou nekdo levne Matroxe

Standardní

Mal som Matroxa G400 potom G550. Koli 3D vykonu som zacal snorit po niecom inom a tak som nahodil Geforce4 MX440 a neskor ATI R9100. Vysledok je taky ze nakoniec ten Matrox G550 znovu pracuje v mojom PC. Islo mi hlavne o TV vystup a jednoducho taku kvalitu nema nik iny. Ten Radeon je kvalitou vyssie od nVidie, no Matrox je Matrox. Moje deti si bohuzial budu musiet pockat na hranie 3D hier pokial Perhelie nepojdu s cenou dole. Mrzi ma ze Matrox nepredava nejake osekane Perhelie aj pre beznych ludi s cenou do 6000-7000 korun.
    Intel P4/533 2.4@3.06 GHz (4*170MHz) Vcore=1.525V, DDR400 CL2,5 Apacer 2x256MB, MSI 845PE MAX3 FSB800 Edition, TITAN TTC-W7TB medeny chladic (pouzity ventilator 70x70mm DELTA 3800 RPM 34CFM).

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Kde najít v Mečkách nastavení bezdrátové síťě?
    Založil dezod v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 29.04.2005, 19:59
  2. Návod na podobný chladič VGA - kde ho najít ??
    Založil Dudu v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 30.04.2004, 14:02
  3. kde najit v mozille oblibene ?
    Založil sasha v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 01.07.2003, 09:18
  4. Kde najit drivery pro S3 TRIO3D2X pod Win XP?
    Založil Vlada v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 10.03.2003, 23:56

Pravidla přispívání