Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Panel "Snadné spuštění" - přemístění mimo SysTray

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní Panel "Snadné spuštění" - přemístění mimo SysTray

Jde tento panýlek umístit někam jinam mimo SysTray? Mám tam nějakých 13 ikon a to zabírá dost místa, ideál by byl jej umístit nahoru...

Standardní

Jasně že to jde. Pod winXP napřed musíš zrušit položku "Uzamknout hlavní panel" přes PopupMenu hlavní lišty a pak už ho můžeš tahat kam chceš, u krajů se automaticky natáhne a zarovná. Pod win98 by to mělo jít přetáhnout rovnou, ale už jsem u nich dlouho nebyl na návštěvě...

Jinak můžeš si ho potom taky libovolně upravit - zapnout velké ikony, popisky atd.
    Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
    Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní

ve w98 jde lista pretahnout nahoru nabok jak chces, nebo jsou programky ktere ti ikony v system tray skovaj....
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal PePo
    Jasně že to jde. Pod winXP napřed musíš zrušit položku "Uzamknout hlavní panel" přes PopupMenu hlavní lišty a pak už ho můžeš tahat kam chceš, u krajů se automaticky natáhne a zarovná. Pod win98 by to mělo jít přetáhnout rovnou, ale už jsem u nich dlouho nebyl na návštěvě...

Jinak můžeš si ho potom taky libovolně upravit - zapnout velké ikony, popisky atd.
    Jenže takhle přetáhnu celou SysTray... Já chci jen ten kratičký panýlek někam nahoru do rohu....

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

budu to psat v cestine, anglicky to nemam - pravym mysitkem na listu / panely nastroju / novy panel. Vyberes si nejaky adresar, do kteryho naflakas zastupce a vznikne ti novy panel ktery si muzes pretahovat libovolne, nezavisle na hlavnim panelu. Je to tak u W2k a u W98, jiny nevim, nemel jsem. Popr doporucu jiny reseni, jak to delam ja - udelat si hlavni panel dvojnasobne vysoky, v 'dolnim patre' minimalizovana okna, v hornim quicklaunch..
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Citace Původně odeslal Rado
    Jenže takhle přetáhnu celou SysTray... Já chci jen ten kratičký panýlek někam nahoru do rohu....
    Ale dyť to není pravda chlape. Po odemčení lišty (ve winXP) to pak musíš chytit za ten tenký svislý proužek, kterým začínají ikony panýlku "Snadné spuštění" (těsně vedle tlačítka nabídky "Start", doufám že se bavíme o tom samém) - potom vytáhneš jenom ten malý panýlek z lišty a lišta zůstane tam kde je... To jsou přece úplný základy...

Banned
    Věk
    52
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal PePo
    Citace Původně odeslal Rado
    Ale dyť to není pravda chlape. Po odemčení lišty (ve winXP) to pak musíš chytit za ten tenký svislý proužek, kterým začínají ikony panýlku "Snadné spuštění" (těsně vedle tlačítka nabídky "Start", doufám že se bavíme o tom samém) - potom vytáhneš jenom ten malý panýlek z lišty a lišta zůstane tam kde je... To jsou přece úplný základy...
    Ale to já vím, jenže já nechci velkou lištu jako Panel nástrojů přes celé wokna, jen těch pár cm s ikonama zašít nahoru aby byly furt nahoře třeba vpravo vedle tlačítek na minimalizaci.....Tam nebudou ničemu zavázet a Systray mám prázdnou... Jasně, moh bych si stáhnout nějaký program na skiny apod, ale já si nechci zaneřádit okna

Standardní

Hmmm, tak teď už je mi jasné o co ti jde. Jenomže se obávám, že na tohle si budeš muset najít na webu nějakou utilitku nebo si něco sesmolit sám (např. v Delphi). Wokna to umí zarovnat po stranách jenom přes celý desktop nebo nechat volně v okně (což je nanic)...

No ještě to můžeš udělat tak, že ten panýlek zarovnáš nahoru a dáš ho automaticky schovávat - potom nebude na obrazovce zabírat nic a vyleze jenom když vyjedeš myší až nahoru, ale to je taky otravný - vždycky to vyleze když to není potřeba...

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

A co vyuzit active desktop? Pokud mas rozjetej webserver s podporou skriptu, tak muzes mit na plose web stranku, a skriptem spoustet programy.. ? Je to sice dost krkolomny, ale fungovat by to mohlo, ne?
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání