Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Opravna Genius 5.1 Home Theater Surround Systém.

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Opravna Genius 5.1 Home Theater Surround Systém.

Prosím pomožte
    Moje souprava se mi pokazila.
    Nevíte o nějaké spešl opravně která by to opravila.
    Při běžném vypnutí soustavy se ozvalo slabé lupnutí.
    Po opětovném zapnutí se ozývá lehký brum ze zadních repro.
    Přední vůbec nehrají,jen střed a subwofer.
    Prosím ješte jednou posím o pomoc
    Soupravu mám asi 2 roky.
    Čau díky moc.
    Palomo

Standardní

To je nějaký divný. Seš si jistej, že ti někde nevypadl nějakej drát a máš všechno dobře nastavený? Od kdy to začalo blbnout? Přece se ty repráky nemůžou najednou takhle porouchat... Nekopnul si do subu?
    Každopádně to můžeš zkusit u nějakého elektroopraváře. Otázka je, jestli ti ty repráky akorát nedodělá.. Osobně o žádné special opravně nevim.
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Standardní

2Croog:
    Tohle vubec neni divny a bud jistej, ze se ty repraky klidne najednou takto porouchat muzou - co jsem tu na foru cetl, tak to zdaleka neni ojedinely pripad. Sice hrajou slusne, kdekdo je tu doporucuje, ale elektricky patri k tem nejnizsim lowendum, co se daji slepit dohromady.

2Palomo:
    Cast zesilovace je slozena ze dvou identickych integrovanych stereozesilovacu TDA7269 (predni a zadni kanaly), dvou dalsich mono TDA-cek pro stred a center (oznaceni si uz nepamatuju) + par dalsich pasivnich soucastek presne podle katalogoveho zapojeni. Z toho co popisujes se stalo presne to co me, kdyz jsem to prodal znamemu. Pres 2 roky mi ty repraky jely, ale jenom to zapnul on u sebe v byte, tak brum z prednich i zadnich repro a konec (woofer i stred hraly). Kdyz jsem to rozebral, tak v IO pro predni repro byla vypalena dira a zadni repro nehraly kvuli tomu, ze nemely napajeni kvuli zkratu ve vyhorelem IO pro predky. Stacila vymena vadneho IO a bedny hrajou jako novy. Nicmene potom co jsem videl elektrickou cast, tak jsem celkem rad, ze jsem se jich zbavil...

Pokud si to budes spravovat sam - staci na to trafopajka a trochu sikovnosti, tak proste vymen jeden (nebo oba) integrace TDA7269. V maloobchode by mela byt kusova cena tak zhruba do 100,- Kc. K desce s plosnym spojem se dostanes po odmontovani zadni steny a uvolneni dratu z konektoru v plosnaku. Upozornuju ale, ze tohle TDA-cko je uz dneska docela porod sehnat... Jestli nemas zadne zkusenosti s elektrikou, tak to hod bez obav nekam do normalni elektro-opravny. Ze by ti to nejaky opravar "dodelal", jak psal Croog, se nemusis obavat - zapojeni je tak primitivni, za na nem neni co "dodelat"...
    Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
    Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB

Standardní Genius 5.1 Home Theatre

2Croog
    Diky moc za Tvůj příspěvek, který jsem si vytiskl.
    Ten použiju při opravě.
    Díky moc
    Čau Palomo.

Standardní

Citace Původně odeslal Croog
    To je nějaký divný. Seš si jistej, že ti někde nevypadl nějakej drát a máš všechno dobře nastavený? Od kdy to začalo blbnout? Přece se ty repráky nemůžou najednou takhle porouchat... Nekopnul si do subu?
    Každopádně to můžeš zkusit u nějakého elektroopraváře. Otázka je, jestli ti ty repráky akorát nedodělá.. Osobně o žádné special opravně nevim.
    Už to mám domluvéný.
    Jinak moc dík.
    Palomo

Standardní Praskání v jednom ze surroundů

Když reguluju hlasitost tam mi praská v levém zadním surroundu. Ale dělá to jenom někdy, prostě někdy jo a někdy ne což nechápu a ještě to dělá pouze když něco hraje...dík za každou radu
    Intel Core 2 Quad Q9400@3.4GHz | Sapphire HD6950@6970 2GB | Asus Maximus Formula x38 | DDR2 Kingston HyperX CL4 4GB

Member
    Vliv
    257

Standardní Re: Praskání v jednom ze surroundů

Citace Původně odeslal 559
    Když reguluju hlasitost tam mi praská v levém zadním surroundu. Ale dělá to jenom někdy, prostě někdy jo a někdy ne což nechápu a ještě to dělá pouze když něco hraje...dík za každou radu
    me to dela taky, ale v levem prednim repraku, kdyz otacim rucne.
    MSI K7N2 DELTA - AMD Athlon XP-M 2600+ @ 2200Mhz (200x11) | Gainward GeForce 7600GS AGP 256MB | 2048 MB RAM @ 400 | Samsung SP1614N 160GB 8MB | TEAC CD-RW | DVDWriter LG GSA-4120B | Live 5.1 | 4x AC Fan PRO TC | Primecooler(pasiv) & Arctic Fan 3 on CPU | Logitech MOMO Racing | NET 800/800 |

Standardní Re: Praskání v jednom ze surroundů

Citace Původně odeslal VikX
    Citace Původně odeslal 559
    me to dela taky, ale v levem prednim repraku, kdyz otacim rucne.

Mám surroundy celkem daleko od hlavy a měl jsem je nastavené na max(na subu), a když jsem jednou nechtěně kapku tu hlasitost snížil tak to přestalo dělat., takže stačilo dát o půl milimetru menší hlasitost a přestalo to dělat. Ale i tak mi to už bylo celkem jedno.....
    Intel Core 2 Quad Q9400@3.4GHz | Sapphire HD6950@6970 2GB | Asus Maximus Formula x38 | DDR2 Kingston HyperX CL4 4GB

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Ja zase kdyz menim hlasitost u surroudu tak levy surround zacne hrat vice nez pravy ale kdyz trochu pridam tak je to ok asi budu muset vymenit ty potenciometry
    Atlon 1700+@2600+ (11*187) 2*512 MB DDR 400 MHZ EPOX 8RDA+ Baracuda 120GB, WD 120GB 8MB, Monitor:Philips 107t sapphire radeon 9800PRO + vga silencer cd-rom 52X,DVD-RW LG 4040B Zdroj GAMEBIRD 450W myš:Logitech cordeles Windows XP Pro ,Genius 5.1 HT

Standardní

Citace Původně odeslal petr5555
    Ja zase kdyz menim hlasitost u surroudu tak levy surround zacne hrat vice nez pravy ale kdyz trochu pridam tak je to ok asi budu muset vymenit ty potenciometry

Už to začlo dělat zase Já to kašlu. Asi by se nenašel nějaký postup na opravu(Jsou nové takže bych je mohl vyměnit ale vsadím se , že když je zapojí v obchodě tak to přestane dělat).

Member
    Vliv
    266

Standardní

No JOHA.
    RAz som mal 1. problem ze ked som ovladal hlasitost tak mi neral jeden predny staleit ked som sa toho koliecka mierne dotkol naspat tak uz hral (proste nejaky blby kontakt). To som dal na reklamacku a zreklamovali.
    NO a teraz mam iny prbl. firma uz je det.
    Roby sa mi toto: niekedy mi vypadne subwofer, proste nehra. Par krat ho zapnem vypnem, zapnem vypnem,... a nabehne. Tak ci netusite v com je zrada?
    Ď

Thorton 2000+XP(10x200 pri 1,6V,L2=512kb)
    /AQXEA 03224RPMW, Axdc2000dut3c9881567280586/, Tt V7+ +Tt silentcat9cm=windtunel(37/41°C), Abit KV7 bios v17, Zalman NB-47J, 2x512MB DDR 400 CL3 NANYA, MSI GF4 4400Ti 128DDR VIVO AGP 4x(311/608), IBM 160GB SATA 7200ot., IBM 80GB MB, PSU ATX300W Q-TEC, Player 5.1,Firewire radic, CD ROM SONY 24x, DVD/CD-RW SAMSUNG 52x, DV Panasonic NS-22 červená,Tunning case HITMAN, Genius 5.1 Theater drevo,MS Wireless IntelliMause Explorer 2.0A,3d mark 01=12247, 03=1836

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání