Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Nejedou mi CDromky

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele NazQul
    Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní Nejedou mi CDromky

Po instalaci novejch kulatejch kabelu a chladice Zalmana na Northbridge mi BIOS nadetekuje fpoho vsechny zarizeni ( PriMaster Disk a na druhym kabelu je DVD a RW) ale wokna mi ukazujou jenom ten disk a romky mi to vubec nenajde. Nevi nekdo ? zkousel sem defaulty v biosu, kontrolovat kable, master/slave nastaveni a nic..

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

a co zkusit dat na tu druhou vetev puvodni kabel? pak to bezi?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

no to mi taky napadlo ale jaxi de o to ze ty novy kabely sou UV aktiv a sou trochu hezci nez ty stary plochy ale testnu a uvidim

Standardní

Citace Původně odeslal NazQul
    no to mi taky napadlo ale jaxi de o to ze ty novy kabely sou UV aktiv a sou trochu hezci nez ty stary plochy ale testnu a uvidim
    Pokud das prednost UV aktivnima kabelama pred funkcnima plochacema, klidne....

ale ma to jednu chybu, asi nebudes moct pouzivat CD/DVD/RW mechaniky, kdyz ti to nejede...

Vyskusej zapojovat postupne mechaniky, pokud ti je detekuje BIOS (radic) a ve Widlich nejsou, bude to na 95% softwarem (drivery radicu)

!!! Pokud ti to se starym kabelem funguje, s novym ne (pokud to prehazujes tam a zpatky a vysledek stejnej), je chyba urcite v kabelu, coz znamena:

Pokud das prednost UV aktivnima kabelama pred funkcnima plochacema, klidne....

ale ma to jednu chybu, asi nebudes moct pouzivat CD/DVD/RW mechaniky, kdyz ti to nejede... ....
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Ok dal sem tam jinej kabel a stejny prd. De o to ze predtim sem mel DVDecko spolecne s hlavnim diskem na jednom kabelu a RWecko bylo na 40ti zilkovym kabelu samo.. tedka kdyz sou DVD a RW na novym kabelu tak jak sem napsal BIOS mi je krasne najde ale widle ani tuk.. mam presintalovat widle nebo je nejakej min komplikovanej zpusob ?

Vliv
    357

Standardní

hmmm tos nam ale nerekl, ze?

je takovy problem dat to rozmisteni ( disk+cd, disk+cd ) zpet?

heeee ted me tak napadlo, klasickej problem. mas k jednotkam prirazene pismena? ( ve spravci HW jednotky jsou, ale neda se k nim pristupovat ne? ) >>> spust v prikazovem radku "compmgmt.msc /s" a dej spravu disku a tam k jednotkam prirad pismenka.

pokud jednotky nevidi vubec, tak zkus odebrat ten dotycny IDE kanal na kterem obe jsou a rebootovat.

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

NO ty pismenka mam ok ale ja ty mechaniky vubec nevidim ! To s tim odebranim toho kanalu a resetu nepomohlo.. Mam ale divnej pocit ze kdyz sem ty kabely poprve zapojil tak mi to jelo oka ale musel sem kvuli zvukovce resetnout BIOS a pak uz to nejelo. Neni to mozny nakym nastavenim v biosu ? Napadlo me taky reinstalovat ovladace k desce..

Vliv
    357

Standardní

heh z tebe to leze jak z chlupate deky. jeste pred chvili si tvrdil, ze bios je OK.

takze mi ted prosim odpovez

1) pri startu pocitace BIOS nadetekuje obe dve cd mechaniky? ( A/N )
    2) kdyz das ovladaci panely a system a tam "jednotky DVD ci CD-rom" jsou tam obe cd mechaniky? ( A/N )
    3) ve woknech kdyz spustis ten prikaz co jsem psal vyse a kouknes do spravy disku, jsou tam obe cd mechaniky? ( A/N )
    4) jsou u nich prirazene pismena? ( A/N )

a pak mi napis, kde nejsou videt ( pruzkumnik, totalcmd atd ).

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

sry za spatny info. napravim to tedy

1) BIOS nadetekuje oba mechaniky v poradku
    2) Vubec tam jednotky DVD ci CDrom nemam, proste tam nejsou
    3) V ty sprave mam jenom disk a zadny mechaniky
    4) Pismena mam jenom u disku pze ty mechaniky proste nejsou nikde

Ani pruzkumnik, sprava zarizeni, proste nic je nenajde

Vliv
    357

Standardní

tak tedy dal. mas na mechanikach spravne nastaveno master/slave? pripadne zkus na obe nastavit cs nebo jednu nechat natvrdo a druhou na cs.

pak zkus v ovladacich panelech a systemu dat vyhledat novy hw.

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Vyhledavani novyho HW sem zkousel ale bezvysledny. Jinak ten Master/Slave mam dobre, nekolikrat sem to kontroloval. Du zkusit odpojit jednu z nich a taky zkusit ten CS jak radis

Standardní

Citace Původně odeslal NazQul
    Vyhledavani novyho HW sem zkousel ale bezvysledny. Jinak ten Master/Slave mam dobre, nekolikrat sem to kontroloval. Du zkusit odpojit jednu z nich a taky zkusit ten CS jak radis
    Zkus to zapojit postupne, jen oba Mastery, pak pridavej, nektery mechaniky se na stejny ksande nesnesou, ikdyz jsou spravne jumpnuty, delaly to specielne Teacy urcityho firmware, ale to asi nebude tvuj pripad...

Koukni taky do nouze, zda tam nemas vicero mechanik, pripadne je tez vymaz...

Pokud ani takhle nepojedou
    a) bude problem v IDE driverech
    b) bude skutecne nakopanej kabel
    c) asi to bude nejaky uozbioty...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

OK tak sem vypojil vypalovacku a DVDecko mi krasne jede. Je nastaveny na Mastra a jako fakt nevim co s tou vypalovackou je teda... JInak kabelem to neni protoze sem zkousel dva ruzny a stejnej vysledek. Du zkusit tu vypalovajdu hodit na CS a pak bych ji v nejhorsim (musel bych docela predelat veci v cejsne) hodil na slave k hlavnimu disku

Vliv
    357

Standardní

proc prinejhorsim? copak je to takova tragedie? koneckoncu vsak je to uplne jedno ne? delka kabelu ( pokud nemas bigtower jako ja ) je dnes uz dostacujici. zkus to prosim.

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Mam bigtower (viz podpis) a ty kabely sem si koupil skoro presne na dylku aby mi neprecuhovaly. JInak prestavovat se asi nebude protoze po dalsim testovni to dopadlo takto :
    DVD samotny na kabelu : jede
    RW samotny na kabelu(nastaveny na CS) : BIOS najde ale widle nic
    RW samotny na kabelu(nastaveny na master) : BIOS najde ale widle nic

z toho usuzuju ze proste to RWecko asi neumi kabelly Ultra ATA. Je to mozny ? Je 2 roky stara NEC 7800 16x paleni. Jinak predtim sem ji mel na 40tizilkovym kabelu a to jela ok. Uz fakt netusim. Neni mozny ze by to zpusobovalo naky nastaveni v BIOSu nebo mam zkusit preinstalovat ovladace ( RW nebo celkove desky?) ?

Vliv
    357

Standardní

zkus prohodit ty dva kabely ( jen tak pro informaci )? jestli neni problem v tom kabelu preci jen ( na jednom z konektoru ). pac se mi nechce zdat, ze by ta cdroma nezvladala klasicky kabel ( akorat s vicero kabelama pro zem ).

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

No tak to je v p*** protoze sem tam ted dal starej 40ti zilkovej a NIC !! Tak to uz fakt nechapu... Ze by ten BIOS ? nebo reinstal woken ?

Vliv
    357

Standardní

no jeste by mohl pomoci ten reinstal. s biosem si opravdu nic nedelal?

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

V BIOSu sem nahodil Defaulty a konec No jako neco se solidne podelalo protoze vubec nechapu jaktoze nejede na starym kabelu na kterym jela rok...

Vliv
    357

Standardní

hmmm predpokladam, ze nejede jen ta cdroma. zkus ji na jinem pocitaci jestli ma stejny problem. eventualne bych jeste zkusil prohodit primary a secondary kanal.

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

jj testnu ji nekde jinde a uvidim, ale zacala se chovat divne od chvile co sem se hrabal v tom kompu obcas si zacvaka a rozsviti se ji LEDka.. Ty kanaly asi taky testnu uz zitra a dam vedet.. Zatim diky moc za rady. snad to nejak uz vyresim

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání