Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Systemove pozadavky Linuxu

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Systemove pozadavky Linuxu

Kdysi jsem zkousel RedHat pokusne na starym komplu. Tedka bych chtel zkusit znovu, ale nevim, jestli nebude moc pomalej. Jsem abolutni zacatecnik v Linuxu. Kamosovi to nejede uplne plynule ne A900 + 700RAM. Pry to je tim,ze nainstaloval plnou instalaci se vsema balickama,ktery mu ted jedou na pozadi. Jenze tam tech balicku je tolik,ze clovek nevi , co si z toho ma vybrat. Dik
    IBM ThinkPad T42

Standardní

asi tam ma KDE nebo GNOME... v linuxu je dycky vice veci z kterych si muzes vybirat a zakonite existuji jak varianty mene narocne (a tim padem obsahujici min okras) a pak varianty narocnejsi a graficky preplacane...
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Standardní

KDE a GNOME tam ma. A neda se to nejak orezar od ruznejch grafickech efektu?
    IBM ThinkPad T42

Standardní

Citace Původně odeslal Toncek
    KDE a GNOME tam ma. A neda se to nejak orezar od ruznejch grafickech efektu?
    jisteze da, ale lepsi sluzbu prokazou jiny desktopy... treba XFCE4, to je hodne podobne GNOME, ale mnohem rychlejsi... je taky dulezity si rozmyslet, jestil poterbujes takovy veci jako ikony na plose - ja uz je leta nepouzivam, protoze sou proste k nicemu... stejne plochu nikdy nevidim a spousteni programu muzu mit v nakym bocnim panelu.. atd..
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal Wohmatak
    asi tam ma KDE nebo GNOME... v linuxu je dycky vice veci z kterych si muzes vybirat a zakonite existuji jak varianty mene narocne (a tim padem obsahujici min okras) a pak varianty narocnejsi a graficky preplacane...
    No prave, ze nejvic pekne jsou ty nejjednodussi, icewm, fluxbox, wm, ze zacatku vypadaji hnusne ale kdyz se prenastavi nic se jim nevyrovna
    A to ze jsou ikony na prd s tebou soulasim, klavesove zkratky jsou rychlejsii a navic ikony hyzdi pozadi.

2Toncek: Vrele doporucuju fluxbox www.fluxbox.org

Standardní

Nejspis nainstaloval hromadu serveru. Vykopat. Mozna mu nejede DMA u disku. Zapnout. V KDE nebo GNOME se da nakonfigurovat, kolik narocnych kravinek (blikani, pruhlednosti) to bude delat. Orezat.
    Athlon 900 a 700MB RAM je naprosto dostacujici na temer cokoliv (ne na hry a profi CAD).

Member
    Vliv
    268

Standardní

Ono je to docela tezke vybrat potrebne balicky k instalaci, takze pokud mas dostatek mista, tak bud velkorysi. Linux neni moc narocny na hardware, pokud ovsem nemusis mit desktopy typu KDE nebo GNOME. Nejlepsi jsou v otmlhe ohledu lightweight window managery, ale ty nejsou zpocatku moc user-friendly. Dobrym kompromisem mezi vykonem a snadnosti pouzivani je XFCE4.

Na odebrani tech serveru by chtelo trochu promaznou rcX.d.
    Python: executable pseudo-code; Perl: executable line noise

Standardní

Linux sice neni narocnej na hardware, ale GNOME a KDE maji narok dost prehnany. Jenze obycejnej uzivatel si na druhou stranu bude tezko instalovat treba IceWm
    Ja sam jsem ho instaloval nekolik hodin protoze jsem neustale hledal nove a nove balicky ktere byly potreba. - Instalace icewm - potrebuji xxx, stahnu xxx - potrebuji yyy, stahnu yyy - potrebuji abc, stahnu abc - potrebuji yyy1 a tak dale.
    CPU:E8400 + CoolerMaster Gemini Mainboard: Asus P5E Memory:2x2GB OCZ DDR2-800 VGA:MSI NX8800GTX OC Sound:X-FI Platinum + Sennheiser HD-555 AE Monitor:BenQ FP241W Storage:WD4000AAKS + WD2500KS + WD5000AAKS + Samsung HD753LJ, Samsung 183L Case&PSU: Lian-Li 1200B + 5x 120mm fan, Corsair 650W, Sunbeam & Akasa Fan Controller Accessories:Aver Speedy, Logitech Chillstream, Logitech Wave, G9 + Exactpad Accuracy One
    It ain't the fall that gets ya, it's the sudden stop at the bottom.

Member
    Vliv
    268

Standardní

Samozrejme, ze novi useri nebudu hned pouzivat icewm, kazdy nakonec zacinal na KDE nebo GNOME. Pokud je ale user trochu zvidavejsi, tak vetsinou na nejaky ten "lehky" WM prejde..
    Python: executable pseudo-code; Perl: executable line noise

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal wallot
    Linux sice neni narocnej na hardware, ale GNOME a KDE maji narok dost prehnany. Jenze obycejnej uzivatel si na druhou stranu bude tezko instalovat treba IceWm
    Ja sam jsem ho instaloval nekolik hodin protoze jsem neustale hledal nove a nove balicky ktere byly potreba. - Instalace icewm - potrebuji xxx, stahnu xxx - potrebuji yyy, stahnu yyy - potrebuji abc, stahnu abc - potrebuji yyy1 a tak dale.
    OMG, tak nemas pouzivat stupidni distribuci. deabin, gentoo nebo mandrake vsechny zavislosti resi. a nainstalovat icewm neni zadnej problem. jinak si myslim, ze icewm je dost povedeny a hodne podobny windows, takze no problemo

Standardní

Citace Původně odeslal wong
    Citace Původně odeslal wallot
    OMG, tak nemas pouzivat stupidni distribuci. deabin, gentoo nebo mandrake vsechny zavislosti resi. a nainstalovat icewm neni zadnej problem. jinak si myslim, ze icewm je dost povedeny a hodne podobny windows, takze no problemo
    Hodne podobny windows?? To si myslim ze je spis KDE/Gnome a ne icewm

Standardní

icewm je ve sve podstate podobny windows - taskbar, "start" tlacitko anebo systray... to, ze v sobe nema nakyho spravce ikonek je vec druha, je to prece jenom lightweight... kdyz se podivas jak vypada standartni GNOME tak neni az tak podobny windowsum... a kdyz uz sme u toho, drtiva vetsina WM jde nastavit tak, ze vypada uplne jako windows...
    btw myslim ze zrovna icewm je HODNE dobry starter, asi nejlepsi z lightweightu... v porovnani s takovym flux/blackboxem nebo WindowMakerem... nebo nedej boze ratpoison
    jen si proste user musi zvyknout, ze se veci nastavuji v konfiguraku a ne nejakym stupidnim klikanim
    Photoblog | Kapela

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

jednoznacne iceWM..
    snadno konfigurovatelne, (staci nebejt linej a cist co je v konfigurakach) a kdyz se do nej clovek prvne logne, tak neni tak vystrasenej jako treba z WindowMakeru.. -to je na prvni pohled uplne sileny.. (i kdyz ja ho mel driv nez iceWM, a dlouho..) ted jsem na iceWM, a jsem spokojenej, provozovat na Socce KDE nebo Gnome.. no, to radsi ne
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Ja jsem zacinal na KDE to se mi potom nejak prestalo libit a presel jsem na GNOME.

A ted mam XFCE4, ptotoze mi GNOME prislo pomale a nelibily se mi ikony na pose
    Zpocatku sem je sice chvili mel i na XFCE4, ale potom jsem to s tama vyhodil, protoze se mi libi, jak desktop vypada pekne ciste bez ikon

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Standardní

No ja presel z Gnome, pac se mi zdalo na my sunce pomaly, na XFCE a jsem naprosto spokojenej. Ikony mi jsou na nic, pac plochu vidim tak akorat pri startu xek....Jo a jeste se mi libi ten panylek...moc prakticky
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání