Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 39

Téma: Bluetone Angel - BACHA NA TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Bluetone Angel - BACHA NA TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdravim vsechny zajemce o rychle pripojeni k internetu. Chtel bych se s vami podeli o sve zkusenosti s novinkou na trhu. Nedavno jsem podlehl reklamni kampani spolecnosti CRA - produktu Bluetone Andel 1024/256. Slusny prachy, renomovana spolecnost, licencovane pasmo 3,5GHz a konecne megabit :-)
    Tak jsem si Angel objednal... Instalace zabrala technikum par hodin. Po jejich odchodu jsem si nastavil IPcka a zacal jsem testovat rychlost - naaadhera, pohybovala se okolo 900 - 950kbit/s, nebyl problem stahovat pres 1OOKB/s, ping do 100ms, ztratovost 0%. No proste co si vic prat... Bohuzel tento stav trval jen velmi kratkou dobu. Zhruba po 14dnech zacala rychlost rapidne klesat. Dne 26.2.2004 dosahla PRUMERNA RYCHLOST hodnoty 80 - 150kbit/s, stahovani 8 - 15KB a ping 300 - 2000 ms!!!! Ihned jsem kontaktoval technickou podporu, kde jsem se dozvedel, ze mi to vlastne jede velmi pekne a ze cokoliv nad hranici 51kbit (6,4KB) je vlasne luxus !!!! V tuto chvili nedocilim rychlosti 1024kbit v zadnou denni ci nocni hodinu, takze za 1690+DPH vlastne kupujete DIAL-UP pripojeni! Rozhodne bych chtel varovat vsechny, kteri premysli o porizeni Bluetone Angel, aby to rozhodne nedelali, protoze chovani CRA je minimalne nekorektni a hranici s klamavou reklamou. (muj osobni dojem je takovy, ze koupi konektivitu 1Mbit a tu nasledne prodaji 20 lidem a vic uz nikoho nezajima)

Standardní Re: Bluetone Angel - BACHA NA TO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Citace Původně odeslal --==BOB==--
    muj osobni dojem je takovy, ze koupi konektivitu 1Mbit a tu nasledne prodaji 20 lidem a vic uz nikoho nezajima
    Přesně tak to ale je . Vždyť se podívej do jejich ceníku, u tarifu 1024/256 kbit za 1690 Kč máš napsáno, že agregace je 1 : 20 .

Ale teď vážněji. Já jsem přes ně taky připojenej a spokojenost, rychlost je za ty prachy dobrá, ping taky ujde (ale na online 3D akce to asi není). Na kterej vysílač a sektor jseš připojenej?

Standardní

no jasny... presel jsem z adsl na ktery vsichni plivou - byl jsem pripojenej pres nextru 512/128 a prumer byl tak okolo 450kbit (down 55KB) Rikal jsem si, ze si polepsim, ze CRA neni Telecom atd... Ale je to JESTE HORSI NEZ ADSL !!!!!!
    Jinak vysilac Brno - Hady
    btw. kdyz jsme u agragace, tak adsl 1:50 by tedy melo jet 10kbit ? Ops tak to radeji z5 na stromy
    Jo jeste jsem si vsiml, kdyz jsem prochazel ruzny fora, ze s Bluetonem zacina mit problemy dost lidi, tzn. ze kdyz ty nemas problemy ted, muzes je mit za tyden

Standardní

zalezi kde si ale kamos ma to sami ping pod 200 ani nahodou a to za 1mbit ) to je uz lepsi ta moje nextra za 2500 s pingama 70-150 )
    zivot je pes, trva nez se ho naucite zit

Standardní

No... je to docela skoda, taky jsem o tom premyslel jako zalozni variantu k ADSL... Uvidime casem, ten projekt ma jeste detske nemoci...

BTW: Agregace neni sdileni !!! Uz to lidi konecne pochopte, agregace 1:50 u 512kbit linky neznamena 10 kbit!
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

jasny mi to chapem ale v nekterejch lokalitach to fakt plati
    zivot je pes, trva nez se ho naucite zit

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    No... je to docela skoda, taky jsem o tom premyslel jako zalozni variantu k ADSL... Uvidime casem, ten projekt ma jeste detske nemoci...

BTW: Agregace neni sdileni !!! Uz to lidi konecne pochopte, agregace 1:50 u 512kbit linky neznamena 10 kbit!
    Agregace je sdileni, to okolo jsou kecy. Agregace = mam 10Mbit, pri 1:10 sem prodal 100Mbit. Sdileni = mam 10Mbit, pri 1:10 sem to prodal 10ti lidem (kazdymu 10Mbit). Takze to totez je.

IMO budu ve svym baraku prodavat 100Mbit za 500/mesicne. Kdo ma zajem ? Samo ze tech 100Mbit je s "agregaco/sdilenim" a jen lokal, ale coz, u nas se takhle prodava konektivita normalne.

Nebo budu prodavat agregovany rohliky po 20hal. Pride 5 lidi, kazdej zaplati a dostanou jeden rohlik. At se o nej poperou.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    Uvidime casem, ten projekt ma jeste detske nemoci...
    Ja zacinam mit pocit, ze Angel nema zadnou deckou nemoc, ale ze ten produkt je vir, kterej je potreba ihned zlikvidovat... Zhruba tak 10 dni vidim na dccku budto connection timeout anebo to jede tak 5KB A zacalo padat dokonce i icq !! Lidicky fakticky to neberte, vsechno je lepsi nez Bluetone

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Nebo budu prodavat agregovany rohliky po 20hal. Pride 5 lidi, kazdej zaplati a dostanou jeden rohlik. At se o nej poperou.
    ROFL...za to by si išiel do basy, ale provideri za to ich zavádzanie nie. Je to obyčajný rafinovaný podvod na neznalých userov, a ešte si to nechajú aj podpísať v zmluve. Tipnem si...je to niekde úplne dole a malými písmenkami.
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Tak jak je to s tím sdílení vs. agregace ?? Tne Jezevcův příklad jsem nějak nepochopil.
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Maxik
    Vliv
    304

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Agregace je sdileni, to okolo jsou kecy.
    Co na tomdle nechapes ?

PC - Pentium G3258 - 4.5GHz, Gigabyte GA-Z97P-D3, DDR3 3x8GB 1866, MSi GTX970 Gaming 3.5G, nejaky to 256GB SSD a par tera HDD, case Zalman Z9 U3
    NTB - HP EliteBook 8470p - Core i5-3320M (2.6GHz), 8GB RAM, ATi 7570M 1GB, 500GB+250GB HDD a dalsi serepaticky okolo
    Bike - Honda VFR 800 V-tec, 80kW/10500, 244Kg, obuti Michelin Pilot Road, mist k sezeni: 2, SVO faktor = stredni (zalezi na pilotovi)

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Podle toho příkladu je agregace opačná funkce ke sdílení vzhledem k datové propustonsti, což mi nejde do hlavy.
    Tzn. když máš linku N s agregací 1:10 tak 10 uživatelů sdílí jednu linku N. Ovšem pokud máš linku N se sdílením 1:10 tak si s 10 uživateli na lince 10xN. TO je to , co nějak nechápu.
    Autor tohoto příspěvku je zpráskaná LAMA. Absolvoval 6 tříd ZŠ. Proto berte obsah příspěvku s rezervou.

Standardní

Citace Původně odeslal --==BOB==--
    Ja zacinam mit pocit, ze Angel nema zadnou deckou nemoc, ale ze ten produkt je vir, kterej je potreba ihned zlikvidovat... Zhruba tak 10 dni vidim na dccku budto connection timeout anebo to jede tak 5KB A zacalo padat dokonce i icq !! Lidicky fakticky to neberte, vsechno je lepsi nez Bluetone
    Nepovídej. Já říkám, berte to! V noci stahuju 90 - 110 KB/s a přes den kolem 50 KB/s, je to za ty peníze snad málo? Na Linuxovym routeru se nám u ifconfigu na internetovym interfaceu protočej (>4 GB) počítadla minimálně dvakrát za den .

Standardní

Citace Původně odeslal KUBA
    Nepovídej. Já říkám, berte to! V noci stahuju 90 - 110 KB/s a přes den kolem 50 KB/s, je to za ty peníze snad málo? Na Linuxovym routeru se nám u ifconfigu na internetovym interfaceu protočej (>4 GB) počítadla minimálně dvakrát za den .
    Jojo, povidam ze tak 2-3 tydny po spusteni sluzby bych Angel doporucil kazdymu... Opravdu jsem si liboval jaka to je dobra sluzba - ISO za 2 hodky . Ted je to katastrofa a staci kdyz se podivas na netu na podobny diskuze. Tem uzivatelum, u kterych se projevila agregace naplno zbyly jen oci pro plac, takze ti doporucuju, at si vychutnas Angel dokud to jde (protoze to agregacni pasmo se naplni drive nebo pozdeji i u tebe)

Standardní

Připojení přes BT mám od ledna. Ale kolena se mi netřsou, brzo budem přecházet výš -

Standardní

Připojení přes BT mám od ledna. Ale kolena se mi netřsou, brzo budem přecházet výš .

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Kon
    Podle toho příkladu je agregace opačná funkce ke sdílení vzhledem k datové propustonsti, což mi nejde do hlavy.
    Tzn. když máš linku N s agregací 1:10 tak 10 uživatelů sdílí jednu linku N. Ovšem pokud máš linku N se sdílením 1:10 tak si s 10 uživateli na lince 10xN. TO je to , co nějak nechápu.
    Mam furt stejnech 10Mbit (pripojeni me, jako ISP) OK ?

agregace = kolikrat vetsi kapacitu jsem prodal, jinak receno pomer mezi fyzickou kapacitou linky a kapacitou prodanou.
    sdileni = kolik lidi se o danou kapacitu deli

Jeste neco k pochopeni ? Takze kdyz prodam 100Mbit (realne mam 10) nebo prodam tu 10Mbit linku deseti lidem a na smlouvu kazdymy napisu, ze mu prodavam 10Mbit, je to totez nebo ne ?

V realu se da 1:10 pri dostatecnym poctu useru aniz by to nekdo z nich nejak vyrazne pocitoval, ale pri soucasnych cenach konektivity, kdybych mel dostatecnej kapital do zacatku, budu za ty ceny klido prodavat 1:1 a jeste budu vpohode v +.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal KUBA
    Připojení přes BT mám od ledna. Ale kolena se mi netřsou, brzo budem přecházet výš .
    Preju vsem kteri jsou pripojeni pres Bluetone,aby jim to vyslo, ale ja uz na to nemam nervy... Dle rozhovoru co jsem mel vcera na jinych diskuznich forem to je opravdu tak, ze jakmile se naplni to agregacni pasmo tak to jde kompletne kakat

Standardní

tak pro vsechny, kteri tady chvali Bluetone - average speed pres CELOU SOBOTU A NEDELI (potreboval jsem dotahnou zbyvajici tri CD s Mandrakem) byla v prumeru 11,56KB = cca 92kbit !!!! Pokud toto nekomu vyhovuje, tak OK , ale ja tedy rozhodne 2062 + 976 za linku horsi nez 128kbit platit NEHODLAM !!!!!!! Kdyby takovouto vec udelal Telecom na ADSL tak ho lidi ukamenuji, CRa ma ale evidentne mnohem tvrdsi hrosi kuzi a problemy ktere jsou evidentne kaze za hlavu (soude podle vyjadreni technicke podpory na rychlost pripojeni)

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

A kolik stojí u ČRa např. garantovaná linka 256 kbps ?

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Tady je jasné vysvětlení proč se tak děje
    http://www.patria.cz/zpravodajstvi/k...asp?ka=1145503

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Maxik
    Vliv
    304

Standardní

jejich duvod plne chapu a zda se mi jako primerenej, ale ten kec co tam pisou

České radiokomunikace touto tiskovou zprávou reagují na internetové diskuse vedené na některých odborných serverech. V jednom z diskusních příspěvků si např. uživatel stěžoval, že mu rychlost připojení po převedení do nové agregační skupiny klesla na „pouhých“ 64 Kb/s. „Cena takovéhoto připojení se na trhu pohybuje mezi 3000 až 6000 Kč měsíčně . My sami tzv. vyhrazené 64 Kb/s připojení nabízíme za 3500 Kč. V tomto porovnání vychází cena 1490 Kč měsíčně za Bluetone Angel velmi příznivě,“
    Todle je nehoraznej kec. Pokud provider nakupuje konektivitu ve velkym tak tak cena je uplne jinde... ja mam u nas nabidku takovou ze kdyz koupim 1Mbit tak ta 64ka me vyjde na 650,- :P

PC - Pentium G3258 - 4.5GHz, Gigabyte GA-Z97P-D3, DDR3 3x8GB 1866, MSi GTX970 Gaming 3.5G, nejaky to 256GB SSD a par tera HDD, case Zalman Z9 U3
    NTB - HP EliteBook 8470p - Core i5-3320M (2.6GHz), 8GB RAM, ATi 7570M 1GB, 500GB+250GB HDD a dalsi serepaticky okolo
    Bike - Honda VFR 800 V-tec, 80kW/10500, 244Kg, obuti Michelin Pilot Road, mist k sezeni: 2, SVO faktor = stredni (zalezi na pilotovi)

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

České radiokomunikace touto tiskovou zprávou reagují na internetové diskuse vedené na některých odborných serverech. V jednom z diskusních příspěvků si např. uživatel stěžoval, že mu rychlost připojení po převedení do nové agregační skupiny klesla na „pouhých“ 64 Kb/s. „Cena takovéhoto připojení se na trhu pohybuje mezi 3000 až 6000 Kč měsíčně . My sami tzv. vyhrazené 64 Kb/s připojení nabízíme za 3500 Kč. V tomto porovnání vychází cena 1490 Kč měsíčně za Bluetone Angel velmi příznivě,“
    Pane bože! To to snad nakupujou i s vysokohorskou přirážkou, ne? Jestli se pohybujou na trhu, kde 64 stojí 3-6k Kč, tak se nedivím, že se jim to "zdá celkem dobrý", to jejich ADSL... Kristapána.. Proč to skoro všude v okolních státech jde normálně a jen v tomhle posraným kocourkově to je furt na prd?

A to jsem uvažoval o přechodu na Bluetone

ad Maxík : Jo, tvoje cena za 64 mi přijde celkem adekvátní... BTW nechceš mi to za tu cenu prodat?
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Standardní

Hmm, tak se musím omluvit za vypouštění dezinformací, ale už to došlo i k nám. Teď je to na hranici použitelnosti. Zdá se mi, že maj velmi velmi špatně aplikovaný QoS, pakety místo toho aby byli zahozeny čekají ve frontě a podle toho to vypadá, round tripe time občas 10 s .

Každopádně výpověď podaná, na výpovědní lhůtu tři měsíce se asi vykašlem a sundaj si to hned a přecházíme buď na Aliatel nebo GTS.

Standardní

Je mi to lite, ze se to stava i ostatnim, ale uz asi chapes, jak mi bylo... btw. jen doufam, ze nemas smlouvu na 2 roky apod. Protoze v tom pripade se od nich odchazi velmi tezce a s velkym postihem

kazdopadne doporucuju vsem postizenym produktem Bluetone Angel cist diskuze tady:
    http://www.zive.cz/Forum/SubChild.as...135136&Main=71

a tady:
    http://www.zive.cz/Forum/SubChild.as...136025&Main=71

a samozrejme na dsl.cz a isdn.cz

a domluvime se na spolecnym postupu jak na ne

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání