Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Strikani + nalepky >>> jak na to ?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Strikani + nalepky >>> jak na to ?

Zdrawim. Prave dokoncuji navrh na muj casemod a chci tam mit par veci ktere nejsou moc obvykle.
    Ale pojedme pekne po poradku...

Takze, Case bude nastrikan cernou matnou a prestriknut bezbarvym matnym lakem. Chci tam mit nekolik prvku oranzove farby: moje vlasnti theLambda logo, nekolik "ozdobnych" pasu (jako na porche) apod...
    Premejslel jsem, ze to dam udelat na super tenkou pruhlenou folii na plotru (nebude to vic barev). Pak bych nastrikal napr. 5 slabsich vrstev, aplikoval bych tu nalepovaci folii, nejak ochranil vzor pred dalsim nastrikem a nastrikal dalsich 5 vrstev. Pak bych odstranil tu ochranu a prestrikal to lakem.

Ted otazky:
    Je to mozne ?
    Jak to bude vypadat ?
    Jina alternativa ?

Jeste me napadlo ze bych to moh delat tak, ze nejdriv ty mista nastrikam na oranzovo, pak nalepim sablonu a dal budu strikat cerne. Ale ty motivy jsou dosti detailni (pismeka atd...) takze vyroba ty sablony je skoro nemozna...

Pak jeste posledni moznost AirBrush, ale moje otazka: Jsou schopni (jako ty manici) pres AirBrush udelat neco VELICE DETAILNI ?
    chci neco takove (bez pozadi, jen ten napis s kotama, samozrejme vetsi ve vyssim rozliseni):

Predem diky za odpovedi a ospravedlnuji se za dlhsi dotaz...

JACKAR

Standardní

No tak lidi ! To tady nikdo nevi, jak mi muze pomoct
    Pls....

Standardní

no, to bych spíš než lakem řešil tou fólií... na mém case jsou ta pozadí k očím a ufon vepředu fólií a ten nápis na dvířkách od šuplíku je sice lakovaný, ale šablona byla taky fólie řezaná na plotteru podle návrhu ve vektorech. lak ale může dělat dost neplechu
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Standardní

a jak ta folie lepi ? jde o to, ze by se mi hodila na muj motiv, ale potrebuji ji nalepit na nalakovany case, tak aby mi nestrhla puvodni barvu...ale aby se zase lak nedostal pod ni, a co mozna nejtenci - zkousel jsem pouzit jednu pasku na to delanou, ale je dost silna - cca 1mm a je to potom znat - lak tam vytvori "caru"...
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Standardní

no, tezko rict...kazdopadne na ten lak fakt bacha - mi to cele pokurv.l (holt uceny z nebe opet nespadl ).

a ta folie - nejak to presne nechapu. ty chces jeste pres ni strikat barvu, nebo uz jen lak ?
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

Mno, diky, ale moc ste mi neporadili...

Ta folie je ultratenka, da se velice lehce rozrezat nechtem... Ale kdyz je folie hruba, tak je nejlepsi to misto vysmirglovat, aby pak zasadla. Ale treba to pak jeste s tym jemnym papirem prejit, protoze to dela dost bordel (jako ten smirgel )

A co ten AirBrush? Dokazi udelat neco tak detailni

Dikz

Standardní

porad nejak nechapu ten postup s tou folii....muzes mi to napsat nejak polopate ?
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

Ja to jeste neskousel, to byl jenom navrh. To jen tak na okraj...

Nejdriv nastrikas nejake 3 vrstvy na case, tam kde bude folie trochu hustejsi nastrik, aplikujes tu tenkou folii na ktere mas take ochrannou folli kterou pak sundas.
    Pak to zastrikas cele dalsimi vrstvami cerneho spreje. Das dole tu ochranou folii a prestrikas celej case jeste bezbarvym matnym lakem.

TEORETICKY (zase, ach jo, ta teorie...) by to melo jit
    A proto otazka: Bude to vypadat dobre ?

Standardní

no, ma to jen jeden hacek. ta folie musi hodne dobre lepit - jinak ti muze barva zajit pod ni, a potom, az to budes sundavat, riskujes, ze si othrhas barvu okolo te folie (na te folii bude taky vrstvicka barvy, spojena s okolim - a obavam se, ze to nebude tak idealni aby se ta vrstvicka odtrhla presne podle te folie)....

spise bych to videl na nejakou tu sablonu - ale jestli je to nejaky slozity motiv....

nebo proste nalepit jen folii na barvu a zastrikat to lakem. sice bude nerovnost, ale riskujes nejmene. pekne to ma udelane Beowulf tady :

http://www.pcarea.org/modules.php?na...article&sid=23

P.S.: doufam ze mi vysledek posles na pc areu

Standardní

tak presne tohle jsem mel na mysli (ten postup), jen s tim rozdilem, ze bych pod folii dal spis slabsi vrstvu, aby se to vyrovnalo s okolim bez folie...spis bych chtel videt, jak sundat pak tu ochrannou folii ? ta totiz nesmi dovolit barve se pod ni dostat a pritom musi byt lehce sundatelna...
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm

Standardní

ja tedy kdyz sem strikal bednu(predek) tak sem si display prelepil normalne izolepou a noproblem
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní

Citace Původně odeslal Wolferine
    ja tedy kdyz sem strikal bednu(predek) tak sem si display prelepil normalne izolepou a noproblem
    jenze display != sprejovany podklad

Standardní

Mno, diky za odpovedi...

To s tou ochrannou folli jsem jeste nejak moc nepremejslel , ale podle mne by to slo dobre ostrym skalpelem nebo necim podobnym...
    A na PCarea ti to uricte poslu, ja rad publicitu

A na tu sablonu bych to moc nevidel, staci jen skouknout muj navrh a hned pochopis...

Standardní

kdybys sehnal foto z posledni LP, tak bys videl jak jsem to udelal ja - vyrezany skalpelem do ochranne folie, problem byl v tom, ze ta folie nedrzela na nekterych nariznutych mistech dobre a tak jsem to pak musel ocistit od spreje - voda s jarem na stetecku a skalpelem jemne vyskrabat...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání