Výsledky 1 až 2 z 2

Téma: Aqua COOL Hydor Seltz : zkušenosti malá RECENZE!

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Aqua COOL Hydor Seltz : zkušenosti malá RECENZE!

Ahoj všichni,
    koupil jsem sestavu AQ + chladič Chipsetu. Celková cena 3750,- se vším všudy. Provedení DD (dodělej doma). Opracovanost WB technologií na CNC fréze hezké, ale neškodilo by kdyby se toho dotkla lidská ruka. WB oba jsem rozebral těsnění mezi plexi a mědí je přes O kroužek to je OK. Jen pro kosmetickou úpravu jsem vše důkladně vyleštil silichromovou pastou, boky WB jsem omyl tech. benzínem a nastříkal akrylátovým lakem. Musel jsem styčné plochy přebrousit na skle + 500,1200, 1500, 2000 sm papírem pod vodou a také doleštit. Tyto úpravy nejsou až tak nutné(řešila by to pasta), ale nevydřel jsem to. Všechny fitinky jsou přes kruhové těsnění kolem závitu chtěly malinko dotáhnout, aby netekly. Rozměr 8/6 v dodávce je i 2m siliko. hadic o jejich kvalitě pochybuji - jsou tenkostěné alespoň se s nimi dobře pracuje. Jinak princip uchycení WB CPU na patici je klasická spona (od Dudka je lépe řešená) ale budiž. Je velmi vratká než se dotáhne. Chipset je na tom o něco lépe je to uchycení přes montážní otvory. Šrouby jsou součástí dodávky. Čerpadlo je výkonné, ale samozřejmě s výtlačnou výškou ztrácí účinnost. Má mít 700l/hod ale naměřil jsem 480l bohatě stačí. Jen jedna perlička má obrovský vliv zapnutí čerpadla na jeho chod. Z 5 pokusů se tak 3 zapne bez různých pazvuků, které jsou dané asi polohou vrtulky ve vypnutém stavu a v jaké fázi se povede sepnout sin 50HZ. Ale zbylé 2 pokusy se dají také vydržet, stále ještě zvuk ostatní HW (CDROM, HDD) tento "hluk" přerazí. Malinko se hřeje inu 15W se musí někde ztratit ale neohřívá protékající vodu. Čili toto čerpadlo hodnotím kladně. Výměník je proveden pěkně komplet z CU + 2x 92mm ventilátory. Použil jsem obyč. třecí ložiska. Jen alespoň u mne bylo potřeba vyšroubovat fitinky a očistit barvu v závitech(tudy to teklo). Uspořádání v mém PC čerpadlo – chipset- cpu- výměník – čerpadlo. Sice výrobce doporučuje první cestu vody do výměníku ale podle mě je to jedno. Rozdíl teplot je téměř neměřitelný.

Moje konfigurace :
    CPU Athlon XP 2100+@210x10,5=2205MHz V=1,7 Vdd=1,6
    teplota : CPU 41C
    CPU Burn po 1hod 48C.

Čili dejme tomu odpovídající výsledky(referenční)

Závěr:
    Současně mám HM vodníka, ale s ponorným čerpadlem řešení bylo nekompaktní avšak stejně účinné
    Velmi mě zajímalo jak moc může být "výkonnější" profi řešení. Ale poměr cena výkon není až tak dobrý. Než jsem se do první stavby pustil pátral jsem po netu po inspiraci a mohu s klidnou duší říct že jsem vyděl provedení několika nadšenců kterým nešahá AQ ani po kolena. Obrovská výhoda je ta, že jde o uzavřený okruh a výrobce vám dodá vše až do domu. Toto řešení není ale určeno pro úplné nováčky v oblasti obrábění kovů a jiné činnosti s tím spojené. Avšak přiměřeně zručný kutil to zmákne. Jinak malá rada na závěr i blbě udělané vodní chlazení je účinnější než vzduchové ale pokud vám to někde proteče tak se docela prohnete.

Pokud tento můj přýzpěvek obzahuje pravopysné chibi tak to prozým ignorujte. Pokud budete mít někdo dotaz není problém pokusím se ho zodpovědět.

H2O zdar! Petr.
    Epox 8RDA3+, XP2100+@2,34GHz vodník AQ, 9800PRO 450/394, 512MB+512MB OCZCL2 GOLD, 80GB IBM, ADI G500 15\", Hercules Fortissimo III + Genius HT 5.1, DVD 516G, Plextor 4824A

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní Re: Aqua COOL Hydor Seltz : zkušenosti malá RECENZE!

Pekne, zajimave cteni

Ja budu ted taky instalovat vodu do case, tak jsem zvedavej

http://www.overclocking.cz/4um/viewt...690&highlight=
    Secondary rig: mATX ASUS A8NE-FM • A64 • 1GB DDR500 • X800 (390/700 @ 446/892) • 400GB SATA • Zalman VF700 + AC Freezer + AC Fan + Chill 500W

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání