Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: PC nenabehne

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní PC nenabehne

Zdravim,

tak jsem vsechno dal tak nejak dohromady a zkousel zapnout nove sestaveny PC. Vsechno se rozjelo tak jak ma, akorat, ze se nezobrazuje vubec obraz. Myslim, ze po naskoceni to nepokracuje ani v testu pameti nebo tak neco.

Deska hlasi na displayi error kod FF, coz jsem v manualu nasel jako "Booting Attempt". Ale nejsem z toho moc moudrej.

Zkousel jsem: Resetovat BIOS, kontrolovat zasunuti grafiky, nastartovat PC jenom s diskem - bez mechanik.

Nevite nekdo cim by to mohlo byt?

Deska: EPOX 8RDA3+ (rev. 2.1)
    Procesor: AMD Athlon 2500+ Barton
    Pameti: 256MB DDR PC3200 OCZ Performance CL2
    Grafika: ATI Radeon 9200 64MB DDR
    Disk: Hitachi/IBM 7K250 160GB UATA 100
    Zvuk: Hercules Fortissimo III

Standardní

Skus jinou VGA,třeba PCI.Jestli ti třeba deska nebere primární VGA na PCI,ale to by se pak stejnakmělo přepnout samo...

Co detekce otáček větráku??Některé desky nejdou spustit s nízkými otáčky (regulované).
    Nebo přehodit RAMku do jiného slotu.

PS:zkoušej to i bez HDD,jen čistou desku.

To ti ani nepípne?
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    305

Standardní

Turn off the power supply. Unplug power cord. Reset the CMOS jumper (wait 10-20 sec). Plug cord back in. Turn on Power Supply. Now hold down INS, and turn the computer on. You might have to try it a couple times... if still doesn't work try different memory.
    Note that this is different than simply holding down INS, or using reset switch because this allows for all the power in Power supply to discharge, and the CMOS of the BIOS to properly discharge as well... that's about as good explanation I can give why it worked for me.
    I had the same problem with my OCZ memory and this fixed it...
    It happens periodically for no apparent reason, but newer BIOS has fixed this problem (starting from May 2003 I think).
    Big question: do you get this FF immediately after you turn the power on, or does it progress from Cx to 1x to 2x etc.. and end up on FF at the end?
    The first indicates fatal failure (dead mobo), the later CAN be fixed.
    tohle jsem nasel na jednom diskuznim foru. myslim, ze by to mohlo resit tvuj problem (I had the same problem with my OCZ memory and this fixed it... )
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Senior Member mince Avatar uživatele Kamikatze007
    Věk
    39
    Vliv
    296

Standardní

mel sem 2x epox rda+ a obe desky delaly to samy-FF uz od zacatku a prd (prvni nejela vubec, druha zdechla asi po mesici)=2x vyreklamovano a nakonec sem skoncil u abita
    AMD FX6300@4.2GHz|Gigabyte 990FXA-UD3|AMD Radeon R9 280X OC|2x8GB Crucial Ballistix DDRIII 1866|Intel SSD 520 120GB|2TB Samsung EcoGreen|WD CAVIAR BLACK 1TB|Samsung F1 1TB|Samsung 40" TV|LG W2600H|Logitech Performance MX|Seasonic M12II-620W|Creative X-Fi Music|Fractal Design Define XL R2|Yamaha AX-570+Jamo S606
    Mitsubishi Galant Wagon 2,5 V6 118kW@5750rpm 218Nm@4500rpm-default

Standardní

Zkusim to, co psal daso, kdyz to nepujde, tak to vyreklamuju, koupim jinou a hotovo!

Senior Member Avatar uživatele Fleak
    Věk
    37
    Vliv
    290

Standardní

kamarad s tou samou deskou mel taky podobnej problem ale u neho stacilo vyndat a zandat CPU.zkus to treba ti to taky pomuze
    AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 2 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100

Member
    Vliv
    271

Standardní

urcite to zkus s jinou gk,taky me napada - zkousels to s jinym monitorem?a vydava to zvuky,jak kdyz ti normalne nabiha komp nebo se to uplne kousne?...jinak hlaska FF znamena "Fsechno Fpohode",takze tady by problem byt nemel
    notebook Acer Aspire 5920G
    netbook Fujitsu Siemens P1510D

Standardní

rekl bych ze jenom jedou vsechny komponenty, ale nic nenabiha. opravdu se tam ma FF zobrazovat uz od zacatku?

daso mluvil trosku jinak

Member
    Vliv
    272

Standardní

ked ti hlasi doska hned po starte FF znamena to koniec dosky, ked ti FF nabehne po otestovani systemu tak je vsetko v poriadku a u teba je to koniec dosky alebo mas zle napajanie k skrini skus to poprehadzovat.
    abit-nf7 217 FSB 1.7V / dut3c 1800xp @ 2070 Mhz 1.75V / Gf-Ti4200ABIT-Otes 285/550 / Maxtor 80 Gb 8mb / 512 DDR400cl2,5 @ 434 11-2-2-cl2.5 twinmos 2.8V.

Moderátor Avatar uživatele daso
    Vliv
    305

Standardní

jasne, tady je to jasne napsany:
    " do you get this FF immediately after you turn the power on, or does it progress from Cx to 1x to 2x etc.. and end up on FF at the end?
    The first indicates fatal failure (dead mobo), the later CAN be fixed."
    ASRock ALiveNF6P-VSTA | AMD Athlon64 (Orleans) 1,8@2,4 GHz 1,4 V | 2,5 GB DDR2 | nVIDIA GeForce 7600 GS | MAXTOR DM10 250 GB | LG GSA-4165B
    ---
    ◄ ΔΑςΙΔ ΒΟΩΙΕ ►
    On the 8th day God created David Bowie.

Member Avatar uživatele AkaKarma
    Závod SK (50km od Bratislavy, 80km od Brna)
    Věk
    39
    Vliv
    278

Standardní

mam ten isty problem. vcera som si kupil tuto dosku a po zapojeni mi tiez vyhadzovala FF. zajtra to idem dat na reklamacku.

Standardní

Hehe

Tak jsem to rozebral cely....vyzkousel vsechny komponenty zvlast...vsechno jelo, tak jsem si myslel, ze to teda bude tou deskou. Nicmene jsem to dal jeste jednou dohromady, ze tomu dam jeste jednu sanci. No a nabehlo to )

Nevim kde byla chyba, asi nekde neco malo zapojeny....fakt nevim. Hlavne ze to jede

Member Avatar uživatele AkaKarma
    Závod SK (50km od Bratislavy, 80km od Brna)
    Věk
    39
    Vliv
    278

Standardní

tak som tu dosku vyreklamoval, dali mi novy kus. dosiel som domov, zapojil som to, slapalo to. ponastavoval som bios, resetol som komp a zase to robi to iste. hned to vyhadzuje chybu FF. neviem co s tym zas je. v bios som nastavoval, cas, procak aj pamate som dal na 166, vypol modem a zvukovku.

Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Vliv
    272

Standardní

Citace Původně odeslal AkaKarma
    tak som tu dosku vyreklamoval, dali mi novy kus. dosiel som domov, zapojil som to, slapalo to. ponastavoval som bios, resetol som komp a zase to robi to iste. hned to vyhadzuje chybu FF. neviem co s tym zas je. v bios som nastavoval, cas, procak aj pamate som dal na 166, vypol modem a zvukovku.
    FF neni chyba...!!!

to znamena ze post prosel v poho..

aspon u me to tak je..

Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

Member
    Vliv
    271

Standardní

Jojo,něco podobýho mi to dělalo taky,ale to stačilografiku trochu vyčistit a zase to jelo.Zkus si od někoho půjčit jednotlivý díly PC(začni starou grafikou),tak zjistíš,kde je problém.

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal a_WerOOn
    Citace Původně odeslal AkaKarma
    FF neni chyba...!!!

to znamena ze post prosel v poho..

aspon u me to tak je..
    Tak si laskave precti o par prizpevku vejs reakci od Daso

Jinak take druha stranka uzivatelske manualu s nadpisem POST Port Frequentaly Asked Questions.

FFh or CFh :

1.Bios chip inserted incorrectly
    2.Incorrect Bios update version
    3.Mainbord problem
    4.Add-on card inserted incorrectly.

Me se to stalo hned pri prvnim ulozeni biosu.
    Kouslo se to pri te cervene tabulce, na ktere je ze nemas vypinat nebo resetovat komp.

Musel jsem Externe preprogramovat bios, jinak by musela jit na reklamacku.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání