Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Navrh na plosak - aneb pomozete amaterovi

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Navrh na plosak - aneb pomozete amaterovi

ahoj

nakolko som uplne elektro lavak tak by som vas poprosil o nasledovnu radu. potreboval by som nieco na ovladanie coolerov v case. Viem tu uz takych navrhov bolo ale vsetko bolo moc komplikovane.

Ja mam asi takuto predstavu. vsetko by to bolo samozrejme v hornej zaslepke.

ovladanie na 4 coolery. ale ovladanie by malo len moznosti vypnuty/zapnuty/zapnuty na polovicny vykon. dalej by som tam chcel mat ledky na indikaciu (modra - cooler ide, cervene - cooler nejde) a jeden centrany vypinac - centralne vypnev vsetky vetraky.

takto ked to napisem tak mam aj zruba predstavu ako na to ale urobit to len na kablikoch je dost bordel, preto by som to chcel dat na plosak napajany molexom.

k tym ledkam - modra by svietila ked cooler ide (ci uz normalne alebo pomaly). cervena by svietila ked je hlavny spinac zapnuty ale spinac pri coolery by bol vypnuty (popripade ak by to islo urobit tak by to mohlo svietit na cerveno aj vtedy ked sa z nejakeho dôvodu vetrak zastavi)

od vas potrebuje navrh na plosak a popis suciastok (a kolko kusov) co potrebujem kupit. Spajkovat to dokazem .

Za vsetko velmi pekne dakujem
    AMD Athlon XP 1700 B0 MSI K7T266Pro2-A 512 MB DDRAM Sapphire R9600Pro Seagate Baracuda 7200.7 40 GB Maxtor 20GB Teac 16x10x40 Teac DVD Genius 5.1 HT Hercules Fortissimo III 7.1 Olypmus C-730 UZ

Standardní

na to ti staci nekolik spinacu/prepinacu (3 polohovy), na kazdou vetev spinace ledku podle toho co ten spinac dela, a prislusny odpor podle napeti, a paralelne k teto ledce a odporu hodit vetrak...
    C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
    WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
    Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
    C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello

Standardní

toto viem, vravim ze si to viem predstavit. len co si neviem predstavit je ten plosak - najaky nakres alebo co
    AMD Athlon XP 1700 B0 MSI K7T266Pro2-A 512 MB DDRAM Sapphire R9600Pro Seagate Baracuda 7200.7 40 GB Maxtor 20GB Teac 16x10x40 Teac DVD Genius 5.1 HT Hercules Fortissimo III 7.1 Olypmus C-730 UZ

Standardní

Na tvorenie plosakov je najlepsi program EAGLE . Je to program na tvorenie plosnych spojov . Skoda je ze sa to ucim este len teraz a ze z toho nic neviem
    PC STORM

Standardní

Citace Původně odeslal Loki12
    toto viem, vravim ze si to viem predstavit. len co si neviem predstavit je ten plosak - najaky nakres alebo co
    A co bys na ten plosnak daval prosimte . Zapojis tam Molex, jednu cokoladu, k ni propojis spinace a k nim promo LEDky a odpurky, na nozicky jim das nejakou buzirku a je to... Plosnak maximalne na zapajeni konektoru pro vetraky, jinak je absolutne zbytecnej...

Standardní

nechcem tam mat GUČU kablov, jednoducho by som to chcel mat tak aby som to mohol jednoducho demontovat a zase namontovat,
    v PCB by mala byt samica molexu a 4 samce na vetrone

a este otazka ako urobit to ze ked sa zastavi vetrak (z nejakeho dôvodu) tak mi zacne svieti kontrolka na cerveno??

Standardní

Nejednoduší plošný spoj:Lihovým fixem nakreslíš na odmaštěný kuprexit spoje a necháš vyleptat v lázni.A to…jeden díl kyseliny chlorovodíkový a dva díly tak 5%peroxidu vodíku(blondýny si s ním odbarvují vlasy).Pozor na ruce a hlavně no oči!!!hotový spoj umyješ ve vlažné vodě.O zapojení a schéma regulace to chce něco málo vědět o elektronice ale někde ho určitě najdeš.Zkus na pcarea tam jsem myslím viděl nějaké zapojení.

Member
    Vliv
    271

Standardní

Na co?
    Stačí přěštípnout drátek od přívodu energie k větráku,hodit to přez proměnnej odpor (trochu ty dáty prodloužíš,vyvrtáš díry do čela case,prostrčíš tam ty "čudly", dráty povedeš někde kolem rámu,aby nezavazely) a máš plynulé ovládání větráčků,ale bacha na velikost odporu (dost velká,aby dovedla zastavit větrák,dost malá,aby se daly dobře ragulovat otáčky).

Standardní

dudik - hore som pisal ze to nechem kablikovat pretoze to chcem mat demontovatelne, nechcem rezat kabliky a davat tam odpory, jednoducho to chcem mat take aby sa mi to aj pacilo a bolo to funkcie a "pouzitelne" bez nejkaych velkych zasahov aj v inej case.

plosak viem vyrobit (a dokonca existuju aj stavebnice), len neviem ako ma vyzerat to zapojenie - POTREBUJEM obrazok s tymi cestickami

a stale mi nikto neodpovedal ako urobit to aby mi to svietilo aj vtedy ked sa vetrak nejako zastavi

Standardní

No já nevím, asi jsem při pátku už nějaký mimo, ale cestičky na DPS ti přece nahrazují dráty (vodiče). Kámoš v radiotechnice dělal DPS přímo podle schémat (teda ty jednoduché ) No prostě jak vedou dráty, tak budou cesty. Na kreslení tišťáků máš třeba program Formica (ten lze použít free) a nebo super program EAGLE. A nebo taky ručně a lihový fix... ale jak říkáš, má to mít úrověň
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Standardní

eagla som stihalo naistaloval spustil, popozeral som sa a..... vypol --- toto je pre mna spanielska dedina - vie my to niekto poslat v subore ktory otvorym v eagle

ale stale neviem ako urobit to zastavenie?

Member mince Avatar uživatele abel
    Vliv
    276

Standardní Re: Navrh na plosak - aneb pomozete amaterovi

k tym ledkam - modra by svietila ked cooler ide (ci uz normalne alebo pomaly). cervena by svietila ked je hlavny spinac zapnuty ale spinac pri coolery by bol vypnuty (popripade ak by to islo urobit tak by to mohlo svietit na cerveno aj vtedy ked sa z nejakeho dôvodu vetrak zastavi)
    sežen si vypínač/přepínač, kde na polohu vypnuto napoj červenou ledku => pujde proud do ledky a ne do fanu.
    ale jak to udělat na automatický zastavení nevim .
    C2D E6550, Gigabyte GA-P35-DS3R, 2 x 2048MB Kingston HyperX, 2x 640GB WD AAKS, 160GB Hitachi 7K250, Palit X1950GT, LG GSA-4167B, SoundBlaster X-Fi Platinum, Dell Ultrasharp 2209WA, WIN 7 x64

Standardní Re: Navrh na plosak - aneb pomozete amaterovi

Citace Původně odeslal abel
    ale jak to udělat na automatický zastavení nevim .
    no, to už fakt zavání elektronikou to je složitější, je to třeba dělat podle aktuálního odběru na větroni.
    DECENT II EXTREME
    ---> http://7luke.com/decent <--- už je zase jiný konfig ale není čas to změnit na webu

Standardní

takze to asi bude trosku komplikovanejsie

tak dufam ze mi aspon niekto posle navrh na ten plosak v jednoduchej forme

Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal Luke_chiptuning
    No já nevím, asi jsem při pátku už nějaký mimo, ale cestičky na DPS ti přece nahrazují dráty (vodiče).
    Jak kde.

Standardní

Citace Původně odeslal Dukik
    No já nevím, asi jsem při pátku už nějaký mimo, ale cestičky na DPS ti přece nahrazují dráty (vodiče).
    Jak kde.
    Myslim, ze vsude.

Ale IMHO v pripade ctyr vypinacu opravdu nema cenu delat desticku.

Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal KUBA
    Jak kde.
    Myslim, ze vsude.

Já mám na procáku drátky,koukni ce na obrázky na CC.Co jsem vyděl bylo všechno na drátkách (od základky k větráku na socketu i na grafických kartách(tam samodzdřejmě vedouod od gr. karty))

Member Avatar uživatele Unz
    Věk
    38
    Vliv
    277

Standardní

Na co?
    Stačí přěštípnout drátek od přívodu energie k větráku,hodit to přez proměnnej odpor (trochu ty dáty prodloužíš,vyvrtáš díry do čela case,prostrčíš tam ty "čudly", dráty povedeš někde kolem rámu,aby nezavazely) a máš plynulé ovládání větráčků,ale bacha na velikost odporu (dost velká,aby dovedla zastavit větrák,dost malá,aby se daly dobře ragulovat otáčky).
    On chtěl i LEDky a ty máš kde ?

takze to asi bude trosku komplikovanejsie

tak dufam ze mi aspon niekto posle navrh na ten plosak v jednoduchej forme
    čau, dělám teď tenhle regulátorek http://www.bit-tech.net/article/32/ - regulace pomocí potenciometrů, celkový on/offspínač s ledkou, každý kanál má navíc lediodu která indikuje velikost(rychlost) napětí resp. větráků- plánuji že nimi podsvítím potencimetry - příští týden se vrhnu na eagle takže až budu mít návrh tak dám vědět

EDIToval KUBA: nauc se prosim pouzivat edit ..
    Edit: OK

Member mince Avatar uživatele abel
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal KUBA
    já jsem to udělal tak, že jsem vzal starej tišták, odpájel z něj původní součástky a do spojů podle potřeby napájel svoje odpory, dráty apod. .
    C2D E6550, Gigabyte GA-P35-DS3R, 2 x 2048MB Kingston HyperX, 2x 640GB WD AAKS, 160GB Hitachi 7K250, Palit X1950GT, LG GSA-4167B, SoundBlaster X-Fi Platinum, Dell Ultrasharp 2209WA, WIN 7 x64

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Podvod na uzivatele jmenem FUP
    Založil trodas v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 114
    Poslední příspěvek: 04.11.2006, 08:08

Pravidla přispívání