Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Linuxový LAMER

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member Avatar uživatele Loque
    Věk
    41
    Vliv
    280

Standardní Linuxový LAMER

mal by som zopár otázok ohľadom MDK 9.1:

1. Chcem nainštalovať UT2003, ale po spustení inštalátora z 3. CD mi
    pýta 1.CD, ale aj keď ho vložím do mechaniky, tak ho stále neakceptuje
    (cd je namountované, ale inštalátor si ho ani "neošahá"). Keď som
    skúšal Knoppix (bootuje priamo z CD, tak tam to nainštalovať išlo). Vie
    niekto, že čo s tým?
    P.S.: Toto isté robí aj klasický UnrealTournament

2. Na primárnom IDE kanále mám HDD+CDROM, na sekundárnom CD-RW+DVD,
    pokiaľ nechám pripojené zariadenia na sekundárnom kanále, tak
    inštalácia trvá nemožne dlho a keď sa znáhodou podarí, tak aj štart
    systému trvá dlho (stojí to pri "loading CUPS print server" či čo to
    je, akonáhle jednoducho odpojím sekundárny IDE kábel, tak všetko beží v
    pohode (Windows toto nerobí)

3. Stalo sa mi, že som zvolil nevhodný ovládač na grafickú kartu a
    nepodarilo sa mi už dostať do okienok, ale v príkazovom riadku som toho
    moc nezmohol. Skúšal som všetko možné aj nemožné, ale potreboval by som poradiť, čo v takomto prípade, tj. ako zmeniť ovládač grafiky

Pôvodne som mal aj viac otázok, tie sa mi však podarili už vyriešiť,
    ale na tieto som jednoducho prikrátky.

A prosím, nekameňujte ma, ak je riešenie týchto vecí triviálna
    záležitosť. S liuxom pracujem asi tak 3dni (plus krátke skúsenosti v minulosti)
    Intel E4500@ 3,1GHz, ASUS P5N-E SLI, 2GB DDR2 800 Kingston HyperX 4-4-4-13, HDD Hitachi 7K250 120GB + 120GB WD + 250GB Seagate 7200.10 + 80GB Maxtor, GF8800GTS 640MB, DVD+RW NEC ND-7173, SB Audigy2 ZS, Skystar2, Enermax Liberty 500W, Thermaltake XaserIII V2000 Aluminium, Samsung SyncMaster 226BW 22'', Koss Porta Pro, Creative M80 speakers.

Standardní

Pokud jde o ty CDcka tak zkus to CD vrazit do jiny mechaniky. Proste po me neco jednou chtelo vlozit CD do CDROM mechaniky, ale to CD to hledalo v DVDROM mechanice
    A64 3000+, MSI K8TNeo-FIS2R, 512MB PC3200(A-Data), Sapphire Radeon 9550 128MB i bit, HDD 1x Barracuda 120GB, 1x Samsung 120GB, 2x Samsung 160GB, 350W Fortron, LCD 17\"Acer AL712, DVDRW LG GSA-4160B, Ubuntu linux

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Co se tejce grafarny, tak /etc/X11/XF86Config je to co hledas, => http://www.ncart.scs.ryerson.ca/XFre...6Config.5.html

startx ti spusti Xka, kdyz nabehnou je to OK. Kdyz ne a "visi" to v grafice, tak a ted si nejsem uplne jistej SHIFT+ALT+BCKSP te vyhodi zpet do radky, kdyz tak testuj jiny kompinace SH/CTRL/ALT.

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Takze ty CD-ROMky muzou blbnout kvuli supermountu takove vesmes nefunkci utilitce ktera sama detekuje vlozene CD a mounte ho. Ja mountuju radeji rucne. V souboru /etc/fstab je seznam mountovatelnych zarizeni tak das mount /dev/hdg ci /dev/cdrom nebo rovnou adresar uvedeny v tou souboru kam se to mountuje treba /mnt/cdrom1 a odmountovani je umount.

Grafarnu rozchodis v pohode. Kukni na stranky DRI a sosni verzi pro radeona (R200blablba) Spustis instalacni skript ./install.sh a vesmes se vse provede samo. Jo MUSIS mit na disku zdrojaky sveho jadra, je to na instalacnim CD, je to kvuli kompilaci modulu pro radlo.
    No a pak editnes /etc/X11/XF86cfg-4 a na zacatku budou radky load "blabla" pod sebou tak tam dopises Load "dri" a Load "glx" . Mam dojem ze to dri tam byt nemusi. No a pak jako root pojedes akcelerovane. Teda doufam ze jsi chtel rozjet akceleraci Jak nastavit prava akcelerace pro ostatni presne nevim, protoze nez jsem na to dosel tak jsme presel na jine drivery
    Mozna ze ty DRI budou krpit, tak se ozvi, pokud ne tak jsi stastny clovek

EDIT: Jo dokud nerozjedes ty DRI ovladace tak nema smysl instalovat UT, jel by softwarove.
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

Kód:

Section "DRI"
        Group      "video"
        Mode       0666
    EndSection
    dat do toho XF86Configu uplne nakonec.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

Tak jsem si prave v jedne dikusi na ROOTu precet ze po nekom chce instalator UT2k3 chce jiny CD nez potrebuje.
    A64 3000+, MSI K8TNeo-FIS2R, 512MB PC3200(A-Data), Sapphire Radeon 9550 128MB i bit, HDD 1x Barracuda 120GB, 1x Samsung 120GB, 2x Samsung 160GB, 350W Fortron, LCD 17\"Acer AL712, DVDRW LG GSA-4160B, Ubuntu linux

Member Avatar uživatele Loque
    Věk
    41
    Vliv
    280

Standardní

Vďaka za odpovede. Mne sa ten DRI driver "asi" podarilo rozchodiť aj inak, ale neviem to naisto. Nainštaloval som ho, prebehlo to OK, pričom mi to oznámilo, že je to ovladač "radeon" a nie radeon 8500, ktorý som mal nahodený v systéme. Tak som zmenil používaný ovládač na ten radeon, opýtalo sa ma to, že či chcem mať aktívnu 3D akceleráciu, dal som áno a myslím si, že už ide 3D. Skúšal som hru, takého tučniaka, čo sa spúšťa po svahoch, je to skoro ako lyžovačka, predtým to nechutne sekalo a teraz to ide vpohode. Ale to UT zatial nejde nainštalovať. Skúsim vypnúť ten supermount - ja som aj myslel, že čo to nemôže byť v ňom ale...
    Intel E4500@ 3,1GHz, ASUS P5N-E SLI, 2GB DDR2 800 Kingston HyperX 4-4-4-13, HDD Hitachi 7K250 120GB + 120GB WD + 250GB Seagate 7200.10 + 80GB Maxtor, GF8800GTS 640MB, DVD+RW NEC ND-7173, SB Audigy2 ZS, Skystar2, Enermax Liberty 500W, Thermaltake XaserIII V2000 Aluminium, Samsung SyncMaster 226BW 22'', Koss Porta Pro, Creative M80 speakers.

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní Re: Linuxový LAMER

Citace Původně odeslal loque
    1. Chcem nainštalovať UT2003, ale po spustení inštalátora z 3. CD mi
    pýta 1.CD, ale aj keď ho vložím do mechaniky, tak ho stále neakceptuje
    (cd je namountované, ale inštalátor si ho ani "neošahá"). Keď som
    skúšal Knoppix (bootuje priamo z CD, tak tam to nainštalovať išlo). Vie
    niekto, že čo s tým?
    P.S.: Toto isté robí aj klasický UnrealTournament
    napis tohle pred instalaci:
    export SETUP_CDROM=/mnt/cdrom/ (nebo kde mas tu cdromku)
    a potom spust instalaci

kdybys hledal na internetu, tak na to prijdes
    nebo mozna, ze to je i v readme

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Linuxovy most s bandwidth control
    Založil IntEx v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 12.09.2004, 14:50

Pravidla přispívání