Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: nejde mi SuSE 6.4

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member
    Vliv
    280

Standardní nejde mi SuSE 6.4

Pokousel jsem se to nainstalovat vdechno v poradku vybral jsem jazyk zonu heslo jmeno atd i baliky . instalator zahlasi ze se vse nahralo prihlasim se normalne pracuju a kdyz to restartuju tak v okamziku bootovani se objevi

10010101010101010101001010101010101010101010101010 1010101010101010101010101010101010101010100101010

pres celou obrazovku a furt to jede sama 01 dokud nerezetuju zkousel jsem zapsat LILO na disketu ale ani to nepomohlo dela mi i na druhym kompu . Ale vim ze se mi asi pred rokem povedlo primo tuhle verzi nak nainstalovat ale nevim jak . Nevite v cem je problem?

Standardní

1. SuSE 6.4 je hooodne stara distribuce, nedivil bych se, kdybys mel problemy na tomhle HW.
    2. Lilo uz nemam delsi dobu, ale tohle vypada na problemy se zavadenim z partition za 1024. cylindrem (tusim ze je to cylindr) - cca 8GB hranice tusim.

Dulezite asi bude, jestli lilo.conf obsahuje tyhle radky:
    Kód:
    lba32  # Support LBA for large hard disks.
    # compact   # Enable map compaction - mel by byt zakazany
    Pak je dulezite spustit prikaz "lilo". Pokud tohle nepomuze, doporucuji zkompilovat novou verzi lila nebo pouzit GRUB, ktery temito neduhy netrpi.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Member
    Vliv
    280

Standardní

A jak tam nastavim ten GRUB vzdicky to samo vybere LILO . A jak mam poznat jestli je tam ten kod kdyz se nemuyu dostat pres boot Jsem s linuxem uplnej zacatecnik takze tomu vubec nerozumim chtel jsem to trochu vytestovat jako to v tom chodi atak ale nemuzu pac mi nejde nahrat. Mam jeste 8.1 na jednom cf a ten se zpousti primo z CD to je ale nashit nejde mi vysunout CDrom protoze to celej system taha z nej . Neda se nekde na netu sehnat naka version ktera mne pude a budo to moc nahrat na hard>

Member
    Vliv
    280

Standardní

Tak sem sehnal redhata a dela mi to porad Zkousel jsem to na 6GB quantuma a nic docela mi to stve i na druhym kompu to dela a to je 266@374 k6 je to redhat 6.2 takze by to mnelo jit ne Nemuze to bejt potaktovanim stroje ??

Standardní

napis jak mas rozdeleny disk, takhle se da jen strilet

taktem urcite ne. todle opravdu jak psal gargamel dela lilo. mozna by to mohlo jit nabootovat pres inst cd.

Member
    Vliv
    280

Standardní

Tak uz mi to jde bylo to partiton nak . smayal jsem to fdiskem a ynova vytvoril jako primary oddil . Da se nejak u red hatu pri instalaci system souboru nak jsem to tam nezaregistroval kde to je ? A mam jeste jeden problem uz mi vsechno de ok akorat se muzu prihlasit jako root a jako uzivatel mi to nejde a heslo mam urcite dobre je to 123456 . Zkousel jsem jako root vytvorit new user a dal tam to heslo anic zkousel jsem asi 3x udelat uzivatele a nic jiny heslo a nic ? ? ?? ??

Standardní

Citace Původně odeslal Lipo
    Tak uz mi to jde bylo to partiton nak . smayal jsem to fdiskem a ynova vytvoril jako primary oddil . Da se nejak u red hatu pri instalaci system souboru nak jsem to tam nezaregistroval kde to je ? A mam jeste jeden problem uz mi vsechno de ok akorat se muzu prihlasit jako root a jako uzivatel mi to nejde a heslo mam urcite dobre je to 123456 . Zkousel jsem jako root vytvorit new user a dal tam to heslo anic zkousel jsem asi 3x udelat uzivatele a nic jiny heslo a nic ? ? ?? ??
    jak jsi toho uzivatele delal (ktery prikaz, utilita) ?

nervalo to neco jako "Password is too simple" nebo ze je to slovnikove slovo?

Member
    Vliv
    280

Standardní

Tak uz mi to de bylo to prscovni skupinou musel jsem uzivatele vytvorit znova a dat tam spolecnou skupino treba root a uz to slo . Nevim v cem je chyba a musel jsem odskrtnout policko soukroma uzivatelska skupina . Nevite v cem byla chyba Jinak system to je zajimavej hlavne to chce hooodne trpelivosti ze zacatku hlavne u mne </

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SuSE 9.2+R9600 Pro => nejde mi 3D
    Založil a_WerOOn v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 17.03.2005, 09:42
  2. Problém: v biosu mi nejde měnit voltáž CPU, mám desku AD77.
    Založil Rudysoft v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 13.02.2005, 13:36
  3. Nejde mi vypnout PC :-(
    Založil s_007 v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 25.09.2003, 15:53
  4. Nejde mi odesílat pošta
    Založil Jakubisko v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 24.06.2003, 00:22
  5. Preco mi nejde skompilovat jadro v RH 8.0??
    Založil stano v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 15.03.2003, 22:17

Pravidla přispívání